Memnun Kalmadığım Ürünler! || Products I Regret Buying!



Günaydın! Tatil bitti, ben döndüm. Hiç vakit kaybetmeden memnun kalmadığım ürünleri sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazıyorum. Daha önceden bu tarz videolar çekmiştim ancak artık bloga ağırlık vermek istediğim için bu kez yazı şeklinde paylaşıyorum.






İlk hayal kırıklığım, ürünlerinin gereksiz abartıldığını (burada argo kullanacağım; şişirildiğini) düşündüğüm Kiehl's markasına ait. Bu markadan denediğim ve bayıldığım tek ürün Avokadolu Göz Kremi'dir. Daha yoğun nem verenini bulana kadar da değiştirmeyeceğim. Gelelim bir alışverişim sırasında hediye edilen bu seyahat boyu ürüne. 

Cilt mükemmelleştirici bu bazın anlık ve uzun vadeli gözenek küçültücü etkisi var. Kokusu keskin değil ve Benefit Porefessional kadar (yazısı burada) buram buram silikon hissi vermiyor ancak gel gelelim ki anlaşamadık çünkü kendisi bana alerji yaptı. İçeriğindeki hangi madde cildime dokundu anlayamadım ancak yüzüm kabardı ve uyguladığım bölgelerde sivilce yaptı. Zaten gözenek konusunda da Porefessional kadar başarılı değil. Beyaz önlüklü, güleryüzlü, ilgili çalışanların ve labarotuvar havasındaki havalı mağazalarına rağmen yine bizimle değilsin Kiehl's.




Rimmel London'ın en sevdiğim uygun fiyatlı ürün markası olduğunu fırsat oldukça belirtiyorum. Hele Scandal Eyes serisinin ten rengi göz kalemine olan hayranlığım asla bitmiyor, bitmeyecek. Nude rengini ne kadar sevdiysem Black renginden o kadar hoşlanmadım. Kalem yine kremsi, yumuşacık ve göze zarar vermeden uygulanıyor. Çoğu uygun fiyatlı kaleme göre epey siyah ancak gözümün içine uyguladıktan 10 dakika sonra yanlardan toparlanmaya başlıyor ve sağ sol bomboş, gözümün ortasından akmaya başlamış siyah bir görüntü oluyor. Dolayısıyla açık ara en sevdiğim uygun fiyatlı siyah göz kalemleri; Avon Supershock ve Rimmel London Exaggerate Eyes asansörlü göz kalemi oluyor. Bu arada bu kadar övmüşken yukarıdaki kalemin ten rengi hakkındaki görüşlerimi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.




Geçtiğimiz haftalarda bana bir sepet dolusu ürün gönderen Farmasi'den sevmediğim birkaç ürünü seçtim bile ancak aralarından bir tanesi var ki oluru yok, anlaşamayız. Ojelerinin rengi çok güzel, şişelerinin biçimi de fırçaları da Golden Rose'un son serisini andırıyor ancak o ne kokudur yarabbi! Bir oje 404 uhu kokar mı? Kokarmış. Başımın ağrısı gözüme vurdu. Sürmesi, silmesi kolay ama uygulayana kadar kokusunun keskinliğinden burnumun direği kırıldı.




Make Up For Ever gibi başarılı bir markanın far bazını sevmeyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama hayatta her şey mümkün. Bu ürün üzerine uzun uzun yazmayacağım çünkü inceleme yazısını daha önce şurada paylaşmıştım. Yazıyı okumak istemeyenler için özet geçmem gerekirse; sünger aplikatör ve tüpün ucundaki dar ağız kısmı çok kullanışsız. Yapısı çok katı ve göz kapaklarıma ağırlık yapıyor. Bir far bazının çizgilere dolması da ayrı komedi. 




Gelelim son (şimdilik) hayal kırıklığıma. Zaten L'oreal Miss Manga'nın siyah rengini bulabilen cennetlik. Her yerde turkuazı var. Neyse buldum da sevemedim. O kadar övüldü ki 'kesin vardır bir hikmeti' dedim. Sonra ne mi oldu?

Her maskara açıldığında ıslaktır, hatta yapış yapıştır ama bu bir süre sonra, ambalajı açıp kapadıkça ve uyguladıkça azalır. Ürün yavaş yavaş kurur. Miss Manga'nın kurumakla işi yok. Aldığım ilk günden beri ıslak. Sürerken oraya buraya bulaşıyor. Bu sorunu bir iki pamuklu çubukla halledebilirim ama ya o her yeri ayrı oynayan fırçası? Üzgünüm, bu fırça esnek değil, bildiğiniz orası burası ayrı oynayan bir şey. Aşağıdaki fotoğrafta bunu mümkün olduğunca göstermeye çalıştım.




Sürekli kıpırdayan bir fırçayla uygulama yapmak tahmin ettiğinizden daha zor. Üstelik iddia ettiği hacimli kirpikleri de vermiyor. Şu yazıyı yazarken kendimden soğudum valla. Ne kadar negatif cümleler kurdum, değil mi? O zaman bu maskaranın olumlu yanlarını da söyleyip gideyim.




Fırçası çok hoşuma gidiyor. Kirpiklerimi uzatıyor ve simsiyah yapıyor. Daha da güzeli; akmıyor. Alt kirpik maskarası yapmayı düşündüğüm maskarayı annem tuhaf bir şekilde çok beğendi. (Yüksek ihtimalle hiç akmadığı için.) Kendisi keyifle kullanıyor. 

İşte böyle. Siz bu ürünleri denediniz mi? Deneyip de memnun kaldınız mı? Yoksa tuhaflık bende mi? Yazmayı çok özlemişim yahu. Biraz daha durursam gidemeyeceğim. Herkese kucak dolusu sevgiler!


Twitter: urfacemycanvas8



Görkem Karman

20 yorum:

  1. Günaydııın. Hiç birini kullanmadım ama loreal de tek memnun kaldığım ürün jel eyeliner ! Mükemmel bi kurulukta asla bulaşmıyor ve akmıyor. Biz de seni çok özlemişiz öpücük öpücük öpücük 😘

    YanıtlaSil
  2. Biz de senin yazılarını özlemiştik.:)

    YanıtlaSil
  3. Kiehl's ürünleri hakkında bende aynı şeyi düşüyorum.Hala merak ettiğim bazı ürünleri olmasına rağmen bol bol reklamı yapılan iki doz gençlik iksiri ve gözenek küçültücü'den hiç bir şey anlamadım ne yazık ki ;)

    YanıtlaSil
  4. Biz de seni özlemişiz, aslında bu bir özlem giderme yazısı da oldu diyebiliriz :)

    YanıtlaSil
  5. Görkem Görkem! Yazılarını okumayı özlemişim :) Miss Manga'yı edinmeyi düşünüyordum ilk çıktığında ama senin de değindiğin fazla oynak kıvrak kısmından dolayı vazgeçmiştim ben de :'(

    Bizimla diyillar :')

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. Scandal Eyes'ın siyahını ne umutlarla almıştım nude'un harikalığına kanarak... Fakat aktı da aktı. Avon Supershock bulamıyoruz zaten. Exaggerate Eyes'ı deneyelim bir de bakalım:(

    YanıtlaSil
  8. İşini hakkıyla yaptığın için çok teşekkürler! Uzun zamandır böyle bir yazı görmek istiyordum. Sanki artık çoğu blog (en azından benim takip ettiklerimde) gelecek (bedava) pr ürünleri ve katılacak lansmanlar için bu işin içindelermiş gibi geliyor. Eski samimiyeti ve dürüstlüğü göremiyorum.

    Elbette işin pr kısmı daha çok ürün denemek ve bilgi vermek için gerekli ama dürüstlük ve samimiyeti bırakmadan yapılmalı diye düşünüyorum. Zaman zaman neredeyse her blogta bazı markaların allanıp pullandığını görüyoruz ama niye düzgün bir dille eleştiriler yapılmıyor anlamıyorum. Yabancı siteler, forumlar ya da bloggerlardanda takip ettiğim üzere bahsi geçen markanın her ürünü iyi olmayabiliyor.

    Belki hatırlarsın bir markayla ilgili videonun altına yorum yapmıştım. "FTC kurallarına uymak zorunda olmamana rağmen uyman ve işi profesyonelce yapman"la ilgili. Fikrim hiç değişmedi şimdiye kadar.

    Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  9. Blog yazini okuyunca bile videodaku kadar guluyorum gercekten espri ile su isi ayni anda yapabiliyorsun o yuzden seni coook seviyorum :)

    YanıtlaSil
  10. görkemcim maskara hakkında yazını okurken yüzümde bir gülümseme oluştu:) orası burası ayrı oynuyor dedin ya senden duymayı (ya da okumayı) hiç beklemediğim bir cümleydi. seviyorum seni :) hem işinde profesyonelsin hem kişilik olarak bana çok doğru geliyorsun. bu arada üzümü mıncır benim yerime. o kadar özeniyorum ki evinde kedi besleyebilenlere. malesef alerji bana izin vermiyor:(

    YanıtlaSil
  11. yine keyifli bir blog yazısı olmus gorkem ablacım :) rımmel london ın Scandal Eyes göz kalemini bende kullanıyorum ama su ana kadar bir sorun yasamadım yapısı ve durusu guzel duruyor ama sanırım herkesin göz yapısı çok farklı :) bu arada bende sizlerden aldıgım bilgilerle genc kızlar adına bır blog sayfası actım :) keyifle takip ediyorum yazılarını :)

    YanıtlaSil
  12. Sizi takip edeli 1 hafta oldu ancak bütün yazılarınızı ve neredeyse bütün videolarınızı izledim. Yorumlarınız mükkemmel, ürünlere bakış açınız ve esprileriniz harika... Siz olduğunuz sürece biz de takipteyiz:))

    YanıtlaSil
  13. Görkem merhaba!:) Uzun zamandır videolarını ve blog yazılarını takip ediyorum ancak bu seninle ilk iletişime geçişim diyebiliriz. Sana sormak istediğim bir iki şey var. Öncelikle Rimmel London Wake Me Up fondotenden almak istiyorum, ancak bir videonda Türkiye'de satılmadığını duydum. İki hafta sonra İtalya'ya gideceğim acaba orada bulabilir miyim

    YanıtlaSil
  14. Tarafsiz harika yazi baska ne denebilirki....

    YanıtlaSil
  15. görkemcim sen çok beğeniyorsun ama ben avonun aero volume maskarasından nefret ettim desem yeriiidir..yukarıda bahsettiğin bir maskarada olması gereken ıslaklık onda hiç yok yeni açtığımda bile...bana mı öyle geldi ben mi çok bişey bekledim bundan diye çok sordum ama avonun kendi temsilcisi bile memnun değil bu maskaradan..açalı 1 ay oldu zaten kuruydu şimdi ne halde olduğunu tahmin edersin aşağı yukarı süreye bakarak.. scandal eyes siyah göz kalemi için ben de aynı sorunu yaşıyorum benimki her 2 yandan değil sadece göz pınarlarıma toplanıyo tm bir rezalet...aynı serinin nude tonunu ise tüm çabalarıma rağmen istanbuldan getirtemiyorum (marmariste yaşıyorum ben) satış görevlileri hiçbir şubede bulunamadığını gelmediğini söylüyor....

    YanıtlaSil
  16. Görkem abla seni çok seviyorum senin hayranınım her şeyi çok güzel yapıyorsun seni hep destekliyorum çok tatlısin çok doğalsın lütfen her zmn videolar yap ve bir alışveriş videosu yaparmisin senin nerde aldığını çok merak ediyorum ve seni çok seviyorum keşke seni görebilsem ama ben almanyadayim neyse seni çok seviyorum hep böyle devam et çok güzelsin ve cok güzel makyaj yapıyorsun <3 <3 <3 :) :)

    YanıtlaSil
  17. Gorkem ablacim miss manga rimeli kullanip sevende sevmeyende cok ama bence o kivrilan ucu gayet ise yariyor dikkatli ve acele etmeden suruldugu zaman kirpigi kivirmadan bile gayet güzel uzunluk veriyor ayrica alt kirpik icin gercekten cok guzel bir rimel surdukten sonra aninda kurudugu icin hicbirsekilde bulasma yapmiyor ben kendimde kullaniyorum maybelline rimel bulasirken miss manga hic bulasma yapmiyor.Loreal miss manga rimel almak isteyenler watsons karta sahipseniz oldukca ucuza alabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  18. kiehl's markasıyla ilgili anlaşamamış olmana hak veriyorum çünkü cilt yapılarına göre marka beğenileri değişiyor ama bence genel kanıya biraz haksızlık ediorsun.

    YanıtlaSil
  19. Benim loreal maskaranın fırçası hiç oynamıyor.Ben niye oynamıyo diye garipsiyorum.Bloggerler pek beğenmesede ben bayılıyorum aşkım o benim

    YanıtlaSil
  20. Benim loreal maskaranın fırçası hiç oynamıyor.Ben niye oynamıyo diye garipsiyorum.Bloggerler pek beğenmesede ben bayılıyorum aşkım o benim

    YanıtlaSil