MAC Pro Conceal&Correct || Kapatıcı Paleti



Günaydın! Yeni haftaya, günlük hayatımın vazgeçilmezi olan kapatıcı konusuyla başlamak istedim. Sevdiğim, sevmediğim bir çok kapatıcının yazısını burada sizlerle paylaştım. Beni yeni takip etmeye başlayanlar varsa, vazgeçilmezlerimi şöyle bir hatırlatayım; Bobbi Brown Creamy Corrector (yazısı burada), MAC Pro Longwear Concealer (yazısı burada), NARS Radiant Creamy Concealer (yazısı burada), Benefit Erase Paste (yazısı burada) ve ne yazık ki üretimi durdurulan Maybelline Dream Lumi Touch.

Gelelim günün konusuna, yani MAC'in 6'lı kapatıcı paletlerine. Bendeki rengi Light. Severek kullandığım bir sürü kapatıcım varken bu paleti almak çok gereksizdi, kabul. Zaten bu sebepten uzun bir süre boyunca çekmecemde beklettim kendisini ancak ne zaman boynuma da yaymak kaydıyla sarı alt tonlu fondotenler almaya (Evet, makyaj artisti arkadaşım Aslı'nın sözünü dinledim ve çooook mutluyum. Bahsettiğim fondotenin inceleme videosu yolda!) başladım, işte o zaman bu paleti kullanma zamanım geldi diyerek paketi açtım…






MAC Pro Conceal & Correct; açıklı koyulu, NW (Neutral Warm, pembe), NC (Neutral Cool, sarı) olmak üzere 6 renkten oluşan, 6 gramlık bir palet. İçerdiği tonlar sırasıyla; NC15, W10, NC20, NW20, açık sarı ve açık pembe.




Fotoğrafları ürünü aldığım gün çektim. Tahmin edersiniz ki şu anda fırça darbeleriyle dolu ve pek hoş görünmüyor. :) Şimdi de kapatıcıların dokularından bahsedelim biraz.

Her ne kadar Studio Finish kapatıcı paleti dense de, senelerce Studio Finish kullanmış biri olarak yapılarının biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Studio Finish daha katı, kuru ve uygulaması zorken bu paletteki kapatıcıların her biri biraz daha kremsi, ilk uygulandığında ıslak, kuruduğunda pudra bitişli ve bana sorarsanız çizgilere Studio Finish'ten 15000 kat daha fazla doluyor.




Renklerin az önce yazdığım sıraya göre uygulanmış hali. (Soldan sağa; NC15, W10, NC20, NW20, açık sarı ve açık pembe.) Yine az önce belirttiğim gibi, kapatıcılar ilk uygulandığında elimde gördüğünüz gibi yarı ıslak/saten bitişli oluyor ancak yaklaşık 10 dakika sonra çizgilere oturup pudra bir sonuca dönüyor. Ben bu sebepten göz altlarıma uygulamaktan kaçınıyorum.

Açık renklerle kaş altımı aydınlatıyorum, burnuma, çeneme
 alnıma ve göz pınarlarıma aydınlık katıyor, ön plana çıkartıyorum. Sarı tonlu renklerle yüzümdeki kırmızılıkları ve lekeleri kapatıyorum. Koyu renk rujumu rötuşlamak ve makyaj hatalarımı düzeltmek için de kullanıyorum. Kısacası mevsimlerle orantılı renk değişiklikleri ve seyahat zamanı 4 farklı kapatıcı alma telaşı benim için son buldu. Göz altım için ise yukarıda saydığım kapatıcılardan vazgeçemeyeceğim sanırım. 



Bu kapatıcıları uygulamak için en sevdiğim iki fırçam ise; Sigma F75 sentetik tüylü kapatıcı fırçam ve AVON'un minik fırçalarından biri.

Satış fiyatı 140 Lira olan bu paleti MAC mağazalarından ve maccosmetics.com.tr den satın alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bir de Medium ve Dark rengi mevcut. 

Siz şu sıralar hangi kapatıcıları kullanıyorsunuz?



Görkem Karman

17 yorum:

  1. Yine harika bir inceleme yazısı olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan Görkemcim... Benimde vazgeçilmezim Pro-Long Wear kapatıcım. Ne çizgilere doluyor,ne sen silene kadar çıkıyor. Bunun yanında ıslak bitişli ve nemlendiricli olarak Benefit Fake_Up seviyorum ben.Göz altılarım çok sorunlu değil kapatıcılığı bana yetiyor. Günlük olarak elim hep ona gidiyor. Makyajıma daha çok özeniyorsam MAC Pro Long Wear :)

    YanıtlaSil
  3. Yine harika ve akici bir yazi olmus.ben uzun yillar degisik markalarin kapaticilarini kullandim fakat hicbiri bir pro long wear olamadi.sayende yakinda bir bobbi brown edinmeyi dusunurken bu palet kafami karistirmali mi acep.....'-'

    YanıtlaSil
  4. Yine harika ve akici bir yazi olmus.ben uzun yillar degisik markalarin kapaticilarini kullandim fakat hicbiri bir pro long wear olamadi.sayende yakinda bir bobbi brown edinmeyi dusunurken bu palet kafami karistirmali mi acep.....'-'

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gorkem eline saglık cok acıklayıcı bir yazı olmus.Benim merak ettiğim LauraMercier Secret Camouflage ı mı bu paletimi tercih edersin ciltteki lekeleri kapatmak icin?

    YanıtlaSil
  6. Essence match 2 cover kullaniyorum cok memnunum fiyatida cok uygun 9 tl olmasi lazim gr olarak dusuk ama memnunum yinede ☺️

    YanıtlaSil
  7. Ben de essence match ama bitince almayacagim

    YanıtlaSil
  8. Bende bu paleti alsam mı diye düşünmüştüm ama zaten pek makyaj yapmıyorum gerek yok diyerek vazgeçmiştim. Şu sıralar göz altıma Fake Up ve Dream Lumi Touch kullanıyorum. Yüzüm içinde Studio Finish.

    YanıtlaSil
  9. ayy gorkem abla seni coook seviyorum..ben o yasa gelemdiyim icin kapatici kullanmiyorum ona gorede melesef soyluyemiyicem

    YanıtlaSil
  10. şu an lancome effacernes kullanıyorum memnunum ama aklımda nars radiant var

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. arada bir faceye bakabılırsen sevınırız. yanıt bekleyen sorularım var çunku

    YanıtlaSil
  13. Cok tesekkur ederim kendi adıma. .güzel paylaşım. .
    Suan BeYu kullanıyorum. .

    YanıtlaSil
  14. gorkem instagrama ekliyorum ama kabul etmiyosun neden acabaa????

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    konu altında biraz alakasız olacak ama, aaylakmadamm.blogspot.com.tr isimli bir blog açtım ve buradan bir blog satışıyla başlamak istiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?

    YanıtlaSil
  16. Nerelerdesiniz hergün yazılarınızı okumaya alışmış bir takipçiniz olarak yazınızı okumayınca eksikliğinizi hissediyoruz.

    YanıtlaSil
  17. Bana bir makyaj uzmanı, eğer gözaltınız mor ise sarı kapatıcı, kahve ise pembe kapatıcı kullanın yani zıtlarını kullanın demişti.. şu aralar tam da iyi bir kapatıcı arayışındaydım, ama her bölgeye uygulanabilecek kapatıcı bulmak zor diyordum, her tonu içinde barındıran bu palete bayıldımmmm doğrusu..

    YanıtlaSil