YSL Le Teint Touche Eclat || Fondoten İncelemesi





Günaydın! Bugün sizlere nihayet bulduğum, hayatımın fondotenini tanıştıracağım! Bourjois Healthy Mix'in eski formülüne ne kadar hayran olduğumu duymayan kalmamıştır sanırım. Ne yazık ki yenilenmiş halinden aynı tadı alamadım, hatta yazısını da en kısa zamanda yazacağım ama önce, beklentilerimi tümüyle karşılayan fondotenimle tanıştırayım sizi; YSL Le Teint Touche Eclat.

Good morning! Today I'll be introducing you to my new OMGSOPERFECT foundation! If you're following my blog, you already know my big crush on Bourjois Healthy Mix Foundation, but since they repackaged and changed the formula, I couldn't enjoy it as much as the original one, so I'd been searching for the perfect foundation for a couple of months and I'm glad I have it; YSL Le Teint Touche Eclat.




Daha ülkemize gelmeden, kuru cilt için mükemmel olduğu söylenen bu fondoteni kafama koymuştum, ancak sonradan başka şeylere yönelip bu ürüne para ayıramamıştım. Tam tekrar niyetlendim derken, kullanan çoğu kişinin kalıcı olmamasından şikayet ettiğini görünce de vazgeçmiştim. Peki sonra ne mi oldu? Rüyamda gördüm ve ertesi günü gözümü karartıp Sephora'ya koştum. Evet, rüyamda fondoten gördüm... Kozmetik tutkumun sadece bir 'tutku'dan ibaret olmadığını farketmişsinizdir herhalde. :) Kendime uygun rengi, güleryüzlü personel sayesinde seçip kasaya yöneldim. Yüzümdeki duruşundan önce sizlere özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

When it was just launched in UK, I started counting the days to meet this foundation, which claims dewy finish for very dry skin types. When it arrived in my country, I, unfortunately didn't have enough money to spend on a foundation, as I was pretty busy drowning into blushers and concealers. When I put that on my wish list again, I wanted to check the reviews on MakeupAlley, which is a very reliable site. I was very disappointed, when I saw a lot of people, talking about how short it stays on the face. I totally made my mind and gave up on it. Then, the night after, I dreamt about it. Yes, I dreamt about a foundation and I rushed into Sephora and purchased it! Now, let me tell you about it a little...




Cam şişesi ve inanılmaz esnek olan pompası ile bir adım önde başlıyor yarışa. Renk skalası inanılmaz geniş, sarı ve pembe alt tonlu tenler için ayrı harflerle ve numaralarla desteklenmiş. Size uygun bir renk bulamamanız imkansız. Kokusu çok hafif ve çiçek kokusunu andırıyor. Alerjik biri olarak, Chanel'in o buram buram gül kokan ürünleriyle alakası olmadığını ve kesinlikle cildimi yatıştırdığını söyleyebilirim. Bir diğer madde ise kuru ciltler için tasarlanmış olması. Şu ana kadar yüzüme en çok nem veren ama yapış yapış olmayan ilk fondoten bu oldu. Öyle ki, bunu süreceğim zaman altına nemlendirici sürmüyorum. Burdan çıkaracağımız sonuç, cildinde en ufak bir yağlanma olan yaklaşmasın. Elbette ki altına matlaştırıcı bir baz ve üstüne pudrayla kullanabilirsiniz ama bu fondotenin özelliği olan ışıltıyı da öldürmüş olursunuz. Normal, kuru ve çok kuru ciltlerin bayılacağından adım gibi eminim! Gelelim kalıcılığına. İyi ki de okuduğum yorumları dikkate almayıp satın almışım, çünkü benim cildimde ne kusma yaptı, ne de uçtu gitti. Dün sabah saat 09:00'da uygulayıp dışarı çıktım, akşam 19:00'da davetli olduğum akşam yemeğinde fondotenim yeni uygulamışım gibi duruyordu. Herkesin cildi farklı bir kanvas, dolayısıyla fondoten alırken yorumları pek de dikkate almamak gerekiyor sanırım. Yapısı incecik, renkli nemlendirici gibi, ufak tefek sorunları kapatıyor, tam da istediğim gibi. Son olarak SPF 19 içeriyor! Günlük kullanımda, altına SPF 30'lu bir kremle destekleyip, akşam kullanımda tek başına sürüyorum. Fotoğraflarda çok güzel çıkıyor.

The glassy packaging with the classy YSL symbol makes it one step forward. The color range is amazing! They have different numbers with letters, for those with pink under tones and with beige under tones. It's impossible for one not to find a match for her skin! It smells like heaven, not very sharp as Chanel products. I also have to remind you that it's for those with normal, dry and very normal dry skin. It's very moisturizing with dewy finish. If you're prone to acne and oily skin, stay away from it! You can of course use a mattifying primer underneath and a translucent powder on top, but this would only take away the dewy effect of the foundation and it would be useless in my opinion. Another point is that, it lasts a very good 7-8 hours on me. It never feels patchy or cakey. AND, it contains SPF 19, which can be built up for daily use, within extra SPF. I prefer to use it on its own and it looks great with flash photography!




Bendeki rengi BR20. BR, Beige Rose, yani pembe alt tonlu ciltler için. Bu serideki en açık 2. rengi aldım. En açıkla arasında pek bir fark yoktu, bu yüzden tercih ettim. Aynı zamanda B ve BD serisi de var. B Beige, BD ise Beige Dore. Dediğim gibi, teninize uyan bir renk bulamamanız imkansız. Son olarak bu fondoteni Sephora'lardan 120 TL'ye edinebilirsiniz. O kadar sevdim ki bu ürünü, çok keyifle yazdım yazısını. Şimdi başa dönüp okuduğumda iştahımı kabarttı. Ben gidip fondotenimi süreyim o zaman, sevgiler! :)

I have this in the shade BR20, which is Beige Rose 20. They also have B and BD, which are Beige and Beige Dore. I love love love it! It's a little bit pricey but totally worth it! xx




Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

40 yorum:

  1. Evet evet gerçekten çok sevmişsin fondoteni; o kadar ki yazından ve resimlerdeki ifadelerinden buram buram anlaşılıyor:) O kadar şevkle anlatmışsın ki cildime uysa koşarak alıcam yani:) Ah keşke benim de böyle memnun kaldığım bir cilt ürünüm olsa. Sadece tek bir ürünle halletsem. Altına onu sür üstüne bunu sür olayını hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel cildine uygun bir ürün bulmuş olmak :) benim de cildim yağlı ve çok sayıda aknem olmamasına rağmen yanlış bir ürünle akne oluşumu oluyor. Yağlı ciltler için YSL fondoten yok mu peki önerebileceğin bir şey, çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YSL'in diğer fondotenlerini bilmiyorum ama yağlı ciltler için Mac Matchmaster çok iyi :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Benim cildim karmadan yağlıya dönük ve geçen yazdan beri YSL Teint Resist kullanıyorum, çok güzel bir fondöten :) Hatta nette de hakkında bir sürü iyi yorum var :)

      Sil
  3. Nefis görünüyor cildinde. Gerçekten çok yakışmış Görkem..

    YanıtlaSil
  4. fotograflar nefis cikmis cildinde bir harika gozukuyor fondotenle gercekten birbirinize uyum saglamissiniz yuzunden gulucukler hic eksik olmasin sevgili gorkem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim, hepimizin öyle olsun! :)

      Sil
  5. çok doğal durmuş.. bu arada ben de rüyamda bazen makyaj yaptığımı görüyorum meali ne ola kii:-))))

    YanıtlaSil
  6. Valla Bourjois'in tahtını salladığı kesin... İnanılmaz doğal durmuş sanki kendi tenin gibi. Çok doğal, çok canlı, çok fresh. Bundan şaşma derim. Fondoten depom olmasa ben de alırdım sanırım, artık kışa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoktan salladı valla :) Ben de çok sevdim doğal duruşunu

      Sil
  7. benimde aklımda bu ve chanel var canım çok yakışmış fotodan belli aydınlık durmuş cildinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chanel Vitalumiere mi? Bu ondan daha çok nem veriyor:)

      Sil
  8. Çok güzel görünüyor cildin,güle güle kullan! :)

    YanıtlaSil
  9. kuru cilt için mükemmel bir fondöten bu ; maalesef ki benim cildimde 3 saat bile durmadan kayboldu :( oysaki ilk defa rengime uygun fondöten bulmuştum (B10). Hala kararsızım alıp almamakta ama post u görünce aklıma geldi yine :) çok güzel duruyor sende, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu kişide uçup gitmiş, bi bende kalıcı oldu herhalde :/ çok teşekkür ederim bu arada:)

      Sil
  10. Cildinde bir harika durmuş, güle güle kullan gerçekten tam rengini bulmuşsun. Yağlı ciltli biri olarak dönüp bakmayacağım bile o zaman. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim:) evet çünkü benimki kadar kuru bir cildi bile parlattı :)

      Sil
  11. yüzün ne kadar canlı gözüküyor ya :D :D soktayım :D

    YanıtlaSil
  12. Ben diyordum kendi kendime bir fonföten delisi olan görkem nasıl bu fondöteni hala keşfetmedi diye. Benimde aklıma ilk girişi şöyle oldu bu fondötenin. Sephoraya Benefit'in hello flawless fondöteni almak için gittim fondöteni yüzüme uygulayan kızın cildi çok güzeldi hiç bir şey yok gibi duruyordu fakat normal bir insanın cildi bu kadar düzgün olamaz diye düşünüp kıza cildinizde hangi fondöten var diye sordum bana bu fondöten olduğunu söyledi onunda cildi çok kuruymuş ve benimde en büyük arzum cilde nem veren bir fondöteni keşfetmek vede gerçekten renk seçenekleri çok geniş çok beyaz olduğumdan dolayı direk bir çok markayı elemek zorunda kalıyorum ama bunun en açık rengi bana çok güzel uydu. Yalnız o gün bir delilik yapıp bunun daha güzel olduğunu bile bile Benefit'i aldım o gün bu gündür benimde gece rüyalarıma giriyor elimdeki cilt ürünlerinin sayısı azalır azalmaz koşup alacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe, biter bitmez al o zaman! yüzümde var mı yok mu hissetmiyorum valla!

      Sil
  13. Bu fondöteni ben de geçen ay denemiştim fakat o kadar tuhaftı ki yüzümde güneş koruyucu vardı sadece, ve uygulama esnasında suratım bunu resmen yuttu :) İlk defa böyle bir şey tecrübe etmiş oldum, çok garipti :) Ambalajının o inanılmaz şıklığı bile insanda bir alma isteği uyandırıyor. Sende gerçekten çok güzel durmuş. Benim kullanamayacağım bir fondöten ama sen iyi günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) yüzle bütünleşiyor uygulandığında!

      Sil
  14. Yüzün gerçekten şahane gözüküyor, rengi de tam uymuş ne diyelim güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  15. Şimdi yeni videonu açmışken altta fondötenin linkini görünce önce bir bunu okuyayım dedim.
    Hayret ben bu yazıyı nasıl kaçırmışım! :)
    Keşke cildim kuru olsaymış dedim yazıyı okurken.
    Fotoğrafında inanılmaz güzel durmuş Görkemcim.
    Daha önce tanıttığında fondöten, bb krem vb ürünlerle eklediğin fotoğraflara nazaran ben buradaki halini, ciltteki duruşuna bayıldım!
    Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim! Evet, ilk defa cildimi bu kadar canlı ve sağlıklı gösteren bir ürün buldum, hayatta bırakmam!

      Sil
  16. tek kelimeyle mükemmel duruyor!
    ben de almayi düsündüm bir ara ama cildimde fazla lekeler ve sivilceler oldugu icin bu fondöten benim icin yetersiz olacaktir.
    senin cildin kusursuz, masallah :)
    güle güle kullan görkem'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! :) Aslında öyle değil, çok alerjik olduğum için sürekli kırmızı noktacıklar çıkıyor ve etil alkol tedavisinin kalıntısı gözeneklerim var, ama olsun:)

      Sil
  17. Normal veya kuru ciltli olsaydım kesinlikle alırdım fakat karma ciltliyim güle güle kullan diyicemde zaten öyle yapıyosun :))) karma ciltli ve sarı alt tonlular içinde max factor ün face finity 3 in 1 fondötenini öneririm watsons ve gratislerde indirimde şuan

    YanıtlaSil
  18. Bence KESINLIKLE BU FONDOTENI KULLANMALISIN..FOTOGRAFTA HARIKA CIKMIS CILDIN..Azonce L'OREAL Lumi Magique Foundation yazına yorum yaptım begenmedım dıe ordan bu yazına geldım..Kesınlıkle YSL dıorum..ılk fırsatta YSL ve Chanel fondoten denıcem..Bende sana Guerlaınn fond.tavsıye ederım hatta deneyıp yorumlarını yazarsan cok sevınırım merak edıyorum fıkırlerını :))

    YanıtlaSil
  19. bu kadar harika bir fondöteni acaba biz yağlıya dönük ciltler nereden bulabilecek? bu mükemmel yazı içinde teşekkürler. ufacık yağlanmalı bir cildin kullanmaması gerektiğini öğrenip caymak zorunda kaldım :(

    YanıtlaSil