Uygun Fiyatlı Makyaj Önerileri! // Affordable Makeup Goodies!



Günaydın! Siz bu yazıyı okurken ben sabah yürüyüşümü yapmış, eve gelip duşumu almış, balkonda çayımı içiyor olacağım. Gün benim için biraz erken başlıyor. :) Gelelim bugünkü konumuza. Bugün sizlere, çok uzunca zamandır severek kullandığım ve yeni keşfettiğim uygun fiyatlı makyaj ve cilt bakım ürünlerinden söz edeceğim. Cildimin kuru ve hassas olduğunu ve daha önce uygun fiyatlı yanlış ürün kullanımından ötürü etil alkol tedavisi gördüğümü belirterek başlamak istiyorum. Bu sebeple hala yanaklarımda dikkatli bakıldığında gözenek problemi ve çil benzeri izler var. Şimdi ilk olarak cilt ürünlerinden başlıyoruz.

Good morning there! I'll be already back home from my morning walk, by the time this post is up! Today I'll be showing you my favorite affordable makeup and skin care items, that I have in my collection. I'd like to start by reminding you that I have very dry skin and allergic to most of drugstore skin products.




1) Neutrogena Nemlendirici Yoğun Bakım Kremi // Neutrogena Deep Moisturizer

Yalnızca 10 küsür lira bir fiyatı var ve tüm vücut ve yüzde kullanıldığında harika, rahatsız etmeyen bir nem veriyor, hemen emiliyor.


2) Garnier Esas Bakım Gül Özlü Makyaj Temizleme Sütü // Makeup Removing Milk

Kuru ve hassas ciltler için olan bu sütü senelerdir kullanıyorum. Makyajı çok güzel temizlemesinin yanı sıra çok yoğun bir nem veriyor ve nemlendiriciye bile gerek kalmıyor.


3) Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal Fondoten

Favori fondotenimin yenilenmiş hali. Cildi kuru ve normal olanların sevebileceği gibi karma ve hafif yağlı ciltlere de uygun. Doğal görünümlü, meyve özlü ve harika bir kokusu var.


4) Maybelline Dream Lumi Touch Highlighting Concealer

Watson's ve Gratis'lerden alınabilecek en güzel kapatıcı! Fotoğrafta da gördüğünüz gibi benimki bitmek üzere, hemen yenisini alacağım! Kapatıcılığı harika, kalıcılığı da öyle ve fiyatı yalnızca 22 TL.


5) Real Techniques Fırçalar

MAC fırçalara para verdiğime pişman ettiren fırçalar. Cloud 10 Beauty adlı İrlanda sitesinden çabuk ve sorunsuzca getirtiyorum. 24 Euro'ya muhteşem 4 fırça alıyorsunuz ve yıkaması kolay, sentetik tüylü. Ürün uygulamada da muhteşem sonuç veriyorlar!


6) Eco Tools Airbrush Concealer Brush

Gratis'ten 10 TL'ye aldığım mükemmel bir kapatıcı fırçası! Alın, tek kelimeyle alın!




1) The Balm Hot Mama

The Balm'ı geç keşfetmekle birlikte neredeyse her ürününe elimi attım! Şeftali allığı hiç taşıyamayan biri olarak Hot Mama gelmiş geçmiş en sevdiğim allıklarım arasına girdi. Hem bronzer, hem aydınlatıcı, hem de allık görevi görüyor bende!


2) Maybelline Dream Touch Blush

Renk seçenekleriyle beni çok çeken minik köpük allıklar! Bendeki rengi 07, kalıcılığı 3-4 saat olsa da yapısı inanılmaz.


3) AVON Bronzer

AVON'un cilt ürünlerinin hepsini tanımıyorum ama bu hafif ışıltılı bronzerı allık olarak kullanıyorum. Yapısı, kokusu ve dokusu harika!


4) Sleek Contour Kit

Yine Cloud 10 Beauty adlı siteden getirttiğim, 9 Euro'ya harikalar yaratan bronzer/aydınlatıcı ikilisi.






1) The Balm Shady Lady Palette & Sleek Sunset Palette

The Balm'ın en güzel paleti diye düşünüyorum. Bir de güzel bir indirimle yakalayabilirseniz tadından yenmez. :) Sleek palet ise benim gibi gül kurusu ve kırmızı göz makyajlarını sevenler için ideal. Yine Cloud 10 Beauty'den 9 Euro'ya almıştım.


2) Maybelline The Falsies Flared & Black Drama Mascara

Her ikisi de son zamanlarda kullandığımen iyi maskaralar. Takma kirpik etkisi, dökülme ve akma yok. Fiyat 14 TL, daha ne olsun?


3) Maybelline Color Tattoo - Pink Gold

Color Tattoo'ler arasındaki en güzel renk ve en güzel yapı!


4) Rimmel London Scandal Eyes - Bulletproof Beige

Bazsız bile yağlı göz kapaklarımda saatlerce kalan harika bir şampanya rengi. Watsons'lardan 12 TL'ye alabilirsiniz!


5) AVON Supershock Göz Kalemleri

AMAN ALLAHIM! dedirten ürün. Kremsi ötesi ve akmıyor. AVON Supershock'un siyah rengi ise göz içinden akmayan ilk ve tek siyah göz kalemim olarak tarihe geçti.


6) Essence Dudak Kalemleri

Çok kremsi, dudakları kurutmuyor. 3,5 TL'ye Gratis'lerden alabilirsiniz.




1) Maybelline Color Sensational 162 Feel Pink

İndirimsiz fiyatı 18 TL'ydi sanırım. En güzel pembe rujlardan biri. Vanilya kokusu bana yazı anımsatıyor!


2) P2 Sunset Boulevard

Bu ruju, Almanya'ya giden, yaşayan ve alma imkanı olan okuyucularım için koyuyorum. Geçen sene 2 Euro'ya aldım ve yapısı da rengi de MAC rujlarımı aratmıyor.


Benim önerilerim şimdilik bu kadar. Denemek istediklerim ise L'oreal Lumi Magique Fondoten, Gratis Put A Lid On It far bazı. Sizin favori uygun fiyatlı makyaj ürünleriniz hangileri?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

32 yorum:

  1. Gorkemcim tavsiyelerin için teşekkürler çoğu üründe bende var ve severek kullanıyorum hepsini :) bu arada son satırda bahsettiğin far bazı gratis in değil The Balmin far bazı sanırım yazmayi unuttun. her gün yazmaya devam et severek takip ettiğim tek blogsun öpücükler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa yanlış yazmışım, çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. yazdığın ürünlerden sadece rimellerde sana katılmıyorum çok başarılı değiller bence. L'oreal touch magic kapatıcıyı öneririm bende, şuana kadar kullandığım en güzel aydınlatıcı/kapatıcı. Buarada rujların rengine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tuhaf ya kimisi benim gibi çok seviyor bu maskaraları, kimisi de çabuk kuruyor diye beğenmiyor :( O kapatıcıyı da ekledim listeme!

      Sil
  3. Yazdıklarının içinde almak istediğim ürünler var senin bu yaziyi yazman benim icin ayri bir tesvikk oldu:))

    YanıtlaSil
  4. Benim aklim hala Bourjois Healty Mix'te ama pudrayla bile yarim saat sonra parlayan cildime bunu surdugumde lunaparktaki isiklandirmalara donmekten korkuyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim şu sıralar kullandığım favori uygun fiyatlı ürünler, maybeline color tattoo on and on bronze,the balm nude tude palet,rimmel london stay matte pudra ve loreal caresse rujlarım.aslında liste epey bir daha uzar ama ilk aklıma gelenler bunlar görkem.

      Sil
    2. Ben de saydıklarından bir tek Nude Tude'u denemedim:(

      Sil
  5. the balm put a lid on it ve too faced baza sahibim, the balm 27 liraydi indirimsiz olarak (ben indirimden 13,5 liraya almiştim) too faced'e çok yakin olduğunu söyleyebilirim. hatta gözüm kapali sürsem hangisi too faced, hangisi the balm anlayamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. too faced'in hep sedeflileri vardı, yoksa 32 TL'lik fiyatı görünce alıcaktım valla ama sen böyle diyorsan The Balm'ı alırım :))

      Sil
  6. içlerinde kullandıklarım var ben bu maskarayı çok seviyorum etkili bir dolgunluk ve uzunluk veriyor, bu arada the balm mary lou aldım çok memnunum :)

    YanıtlaSil
  7. Bourjous fondoteni çok merak ediyorum ama fondotenle aram hiç mi hiç iyi değil:/ bu yazı BB kremle geçirip sanırım sonbahar gibi denemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana tester yolliyim hemen, bana mail at adresini! seveceğinden eminim:)

      Sil
  8. Görkemcim, Put a Lid On It'i mutlaka denemelisin, urban decay ile yarışır derim:)

    YanıtlaSil
  9. görkem'cim, bu bourjois helathy mix fondötenin yanilmiyosam üc cesiti var (serum vs.) aralarindaki farklar ne acaba? internetten alacagim icin önceden bilsem iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serum TR'de yok, eski Healthy Mix var, bir de yeni Healthy Mix Radiance Reveal var. Yeni olanın ambalajı daha güzel ve daha fazla nem veriyor :)

      Sil
  10. ya bende bojourıs healthy mix i çok merak edıyorum:( ve the balm far bazınıda.ama o kadar aradım bulamadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Erenköy Gratis'te son 2 tane kalmıştı :)

      Sil
  11. şuan hepsine sahip olmak istedim :( zaten tavsiyenle maybelline black drama yı aldım aşk yaşıyorum resmen kendisiyle :D garnier ı bi ara kullanıyordum bıraktım niye bırakmışım ben bunu ne güzeldi diye hatırlatma oldu iyi oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim garnier bugün bitti, hemen koştum yenisini aldım:)

      Sil
  12. Görkem bence de put A Lid On It i kesinlikle al inanılmaz güzel.

    YanıtlaSil
  13. p2 rujun aynısı bende de var çok güzel ve bu post mükemmel olmuş :))

    YanıtlaSil
  14. Görkem ürünlerle ilgili vidyo da çok yararlıydı bu hafta çoğu eksiğimi önerileriniz sayesinde kapatacağım =) Yalnız bir öneriye daha ihtiyacım var. Göz altı morlukları ve üst göz kapağında kılcal damarlı bir görüntüye sahibim (beyaz tenliyim) Kullanımı kolay ve uygun fiyatlı bir ürün tavsiye edebilir misiniz? Göz çevremin koyu rengi beni sürekli yorgun gösteriyor :(
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Görkem ablacım kumralım ve yağlı bir cilt yapım var fakat her aldığım fondöten ya bana koyu geliyor yada açık artık fondöten almaktan gına geldi ve heruer büssürü işe yaramayan fondöten kaynıyor çıldırıcam artık bana uygun fiyatli bir fondöten onerebilir misin ?

    YanıtlaSil
  17. Real Techniques fırçalar o sitede kargo bedava mı acaba ?

    YanıtlaSil
  18. Görkem abla bana uygun fiyatli bir far paleti onerir misin?

    YanıtlaSil