THE BALM Put A Lid On It || Far Bazı



Günaydın! Bugün sizlere, The Balm'ın göz makyajı bazı Put A Lid On It'i tanıtacağım. Blogger arkadaşlarımın bu ürün hakkındaki güzel yazıları ve takipçilerimin ısrarlı tavsiyelerine daha fazla kayıtsız kalamazdım. Hazır Urban Decay bazım bitmek üzereyken Gratis'e gidip kendime bir tane kapıverdim. Öncelikle The Balm'ın bu sevimli ötesi paketleri ve ürünlerin esprili isimlerinin beni çok cezbettiğini söylemeliyim.

Good morning! Today I'll be reviewing the eye primer by The Balm; Put A Lid On It. After reading some super positive blog posts about this primer, I rushed into the drugstore and got myself one, since I was running out of my Urban Decay Primer Potion. I should say, the lovely vintage packaging and the name of each product by The Balm is so attractive! 




Ürün çok kullanışlı bir tüpte geliyor. Tüp sayesinde yalnızca ihtiyacınız kadar ürünü dışarı sıkmış oluyorsunuz. Büyük bir artı. Yapısı Urban Decay gibi, ancak daha ıslak bir hissi var, öyle ki, göz kapaklarıma ilk sürdüğümde 'Bu nasıl bir far bazı? Yapış yapış!' demiştim. Yaklaşık 15-20 saniye içinde kuruyup sabitleniyor ve üzerine yaptığınız göz makyajı siz silene kadar sabit kalıyor. Cumartesi sabahı 09:00'da sürdüğüm farım ve göz kalemim gece 23:00'te makyajımı silene kadar sabitti. Kısacası baza bayıldım! 

The products comes in a tube, which is perfect for squeezing just the right amount of product out. The consistency is similar to Urban Decay Primer Potion, but this one is a little bit runny and it feels wet. It dries in 15-20 seconds and makes your eyelids so soft, silky but matte. I put my eyeshadow and liner at 9 am in the morning and they were still looking beautiful without any smudge or fall down. I love it!




Yağlı göz kapaklarında bile makyajın durmasını sağlayan bu baz aynı zamanda farların renklerini daha net belli ediyor. Yukarıdaki fotoğrafta, üstteki mavi far bazın üstüne sürüldü. Alttaki aynı mavi far ise tek başına kullanıldı. Aradaki fark çok net değil mi? The Balm Put A Lid On It far bazını Gratis'lerde indirimsiz haliyle 27 TL'ye bulabilirsiniz. Sevgiler, güzel Pazarlar!

It's not only mattifiying and meant to keep the eyeshadow in place. It also makes the colors appear brighter and deeper. On the picture above, you can see the blue eyeshadow applied on the top of the primer above, and the same eyeshadow on its own below. The difference's clear, isn't it? What's your favorite eye primer? xx


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

16 yorum:

  1. Thanks for sharing this Gorkem! It's nice to know there's something out there that works just as good as the UD primer potion!

    YanıtlaSil
  2. Fiyatida cok iyi bence performansina goree :)

    YanıtlaSil
  3. Vallahi çok güzel baz, darısı yeni allıklarından gelmesine:)

    YanıtlaSil
  4. UDPP'ı ben de zamaninda almistim, fena degil ama herkesin bu derece övmesine anlam verememistim :/

    bu arada blogumda bugün bir cekilis baslattim, sen de bi göz atarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UDPP çok çok iyi bence, ama The Balm en az onun kadar iyi ve 4'te 1 fiyata :)

      Sil
  5. Keske essence yerine bunu alsaymisim en kisa zamanda denecegim umarim yagli goz kapaklarimda ise yarar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim göz kapaklarım çok yağlı ve beğeneceğinden eminim :)

      Sil
  6. Çok merak ettim bu ürünü siz böyle anlatınca, benim de urban decay'im bitsin, bununla too faced bazı arasında bir seçim yapmam gerekecek. Onu kullandınız mı acaba yorumunuzu merak ediyorum kullandıysanız. :) Bir de rica etsem blogunuza arama kutuğunu koyabilir misiniz? Aradığım bazı şeyler oldu, örneğin şimdi de sormadan önce too faced bazı hakkında yazı var mı bakmak istedim ancak bakamadım. Teşekkür ederim, sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  7. Peki bu far bazi goz kalemi icin nasil kullaniliyor ki? Hadi fari goz kapagina surmeden once bu far bazini goz kapagina suruyorsun ama goz kalemi icin nereye nasil sureceksin?

    Ben genelde far kullanmam, sadece goz kalemi kullanirim da, e malum goz kalemlerinin de dagilma veya goz kapagina bulasma olayi cok fena. O yuzden dikkatimi cekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı göz kapağına sürüp göz kalemini süreceksin yine farda olduğu gibi. Ama sana tavsiyem far sevmiyorsan bile ten rengi bir far sürüp kalemi üstüne öyle sürmen o zaman çok daha kalıcı olacaktır :)

      Sil
  8. İndirimde hiçbir yerde bulamayıp alamamıştım ama senden UDPP'den daha iyi olduğunu okuyunca inanamadım, ilk fırsatta alacağım bu güzelliği. :-)

    YanıtlaSil
  9. Bunu goz altina kapaticidan once sürebilir miyiz??

    YanıtlaSil
  10. Farları karıştırmada sıkıntı yaratıyorumu

    YanıtlaSil