Huzur İçinde Bir Kahvaltı? // A Breakfast In Peace?



Herkese günaydın! Bu haftasonu şehirden uzak ama şehrin içinde, çok huzurlu bir kahvaltı yapmak ister misiniz? İstanbul'dan 45 dakika uzaklıkta, dere kenarında ördeklerle kahvaltı yapmanın tadına vardım ve doyamıyorum. 

Hi everyone! This post is not related to makeup, obviously! It's about a place near Istanbul. Today I'll be writing about this beautiful and peaceful place! Hope to see you soon! x










İstanbul'dan Şile yoluna girerken tabelalarını görmeye başlıyorsunuz zaten Bizim Köy'ün. Bir kaç aydır haftasonları kahvaltı için ailem ve benim vazgeçilmezim olan bu sıcak ortamda aynı zamanda mangal da yapılabiliyor. Ulaşım kolay, her şey çok taze. Kahvaltıyla birlikte gelen köy ekmeğinin kokusunu, köy yumurtasının sarısını ve hayatımda yediğim en lezzetli beyaz peyniri anlatmak isterdim sizlere ama doğru kelimeleri bulamayacağım korkarım. Şehrin gürültüsünden kaçın ve güzel bir kahvaltı yapın. Çektiğiniz fotoğrafları da bana ulaştırmayı unutmayın! :)




Kahvaltıda 2 dilim ekmeği veya bir sandviç ekmeğini geçemeyen ben 9 dilim ekmekle kahvaltıyı noktalamak nasıl bir şeymiş gördüm. Çilek reçeline zaafım olduğunu bilinir gibi tam da önüme konmuştu kase. Malum çileğe alerjim var ama reçelinin suyunu yersem bir sıkıntı yok. Nerden geldim ki bu konuya? Heh! Çilek reçeli masaya geldiğinde yeni pişirilmişti, köpük köpük ve sıcacıktı. :)








Kendi yumurtamızı, sucuğumuzu kendimiz pişirdik, çayımızı kendimiz demledik ve ekmekleri bizzat biz kızarttık. Kesinlikle huzurla kahvaltı edilebilecek güzel mekanlardan biri. Giderseniz benimle karşılaşma ihtimaliniz de çok yüksek. :)




İstanbul'dan Şile'ye giderken, Ahmetli Sapağı'na sapar sapmaz sol tarafta tabelayı göreceksiniz. Sizlere tavsiyem erken saatte gitmeniz ve yanınıza mutlaka ince bir hırka almanız, çünkü epey esiyor. Umarım benim keyif aldığım kadar siz de beğenirsiniz. Gidenler, gidecekler; benimle paylaşmayı unutmayın! :)


Kroki Kaynak: silebizimkoymangal.com


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com






Görkem Karman

14 yorum:

  1. muhteşem bir manzara, bayıldım doğrusu. Yeşil her zaman insanın ruhunu dinlendiriyor. Hele o ördekler ne sevimliler yahu :) ama bu yapılırmı bende gitmek istiyorum şimdi ve istanbulda değilim.

    YanıtlaSil
  2. daha önce de instagramda buranın resimlerini paylaşmıştın görkeem sana o zaman soracaktım WHERE THE HELL IS THIS PARADISE diye :))) çok güzel post teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. Yarın için deli gibi kahvaltı yeri arıyoruz. Biz de Çatalca'da böyle bir yer bulduk ama herkesin söylediği çok kazık ve hiç de güzel olmadığı...
    Burayı bir tavsiye edeyim. Manzara süper. Tek sıkıntı benim gibi meze severler için sanırım. Yemek konusunda da biraz bilgi verir misin Görkem, neler veriyorlar kahvaltıda, saat kaça kadar sürüyor falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında öyle van kahvaltısı veya sarıyer garipçe köyü kadar detaylı bir kahvaltısı yok, ama tertemiz bir hava ve güzel manzara o açığı kapatıyor. gelen her şey çok taze ve lezzetli. sucuklu omlet, beyaz peynir, dil peyniri, tereyağ, bal, reçel, zeytin'den öteye geçmiyor yani:) 13:00'e kadar kahvaltı servisi var ve kişi başı 15TL

      Sil
    2. fiyatı da süpermiş. Bir gün hep beraber mi gitsek!

      Sil
  4. mutlaka deneyecegım canımmm :*

    YanıtlaSil
  5. Bayilirim yesillige! Gitmek istiyoruuum :)

    YanıtlaSil
  6. Çok keyifli görünüyor gerçekten,ben de ilk fırsatta gidicem:)

    YanıtlaSil
  7. Oooh afiyet olsun Görkem! Şahane bir yere benziyor. ^.^

    YanıtlaSil
  8. Ayyyy super bir yer.Allah bilir menim turkiyeye ne zaman yolum duser.bayildim iyi isdirahetler.

    YanıtlaSil
  9. Ekmeği kızartma,sucuğu pişirme,yumurtayı yapma olayına bittim.
    Ne kadar güzel. :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Daha bugün özellikle de sizin bu yazınızı da okuduktan sonra gitmeye karar verdik. Evet dediğiniz gibi ortam güzel, ancak tek hoşumuza gitmeyen şey istenilen hesapta oldu. Hem sizin kişi başı 15 tl yazmanız, hem de sunulan kahvaltının aslında çok çeşitli olmamasını göz önüne alarak en fazla belki sezon da açılmış olduğundan kişi başı 20tl'ye yükselmiştir diyorduk. Bu sebeple baştan sormadan siparişlerimizi verdik. Ancak 2 kişi için 50 tl istendi. Ortamın otantikliği çok güzel, çay ve yumurtayı siz pişiriyorsunuz, ancak ağzı açık fırın ve siz o ateş gibi olmuş çaydanlığı tavayı tutmakta zorlanıyorsunuz, ayrıca açık kapak sebebiyle de közler patlayıp ayağımın dibine düştü ve saniye farkıyla geri çekilmseydim şu an ayaklarım yanmış olacaktı. Servise sadece tek kişi baktığından da tüm bu süreçte yalnız başımızaydık. Yani, baktığınızda servisi kendiniz yapıyorsunuz ve tabakta 3 çeşit birer dilim peynir ve iki kişiye toplamda 5-6zeytin, 1 küçücük kasede bal ve reçel sunuldu. Başka yerlerde çok daha bol çeşidi daha uygun fiyata bulduğumuz için açıkçası garipsedim. Ya da bariz bugün bize kazık atıldı. Küçük bir tavsiye, gidecek olanlar eğer hesap konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorlarsa, önceden konuşsunlar.

    YanıtlaSil