Hamilelikte Lekelenme, Düşük Tehditi, 16. Hafta






En kıymetlim, ilk göz ağrım bloğuma, bir gün böyle bir yazı yazacağımı söyleseler hayatta inanmazdım ama oldu işte. Büyüdüm, anne oluyorum. Ben mi oluyorum? Hem çok yakın, hem çok uzak. Bugün 16 hafta (4 ay) olmuş bile. Yazması ne kolay, söylemesi de öyle. 

Gerçekten bir kadının yaşayabileceği en keyifli süreç mi? Aksilikler olabilir mi? Bu anlar nasıl değerlendirilmeli? Dışardan bakmak ayrı bir keyifli ama bir de içi varmış ki, sadece mide bulantısı ve büyüyen bir göbekten çok daha fazlasıymış.

Bu konularla sizi sıkmayacağımı çünkü anne-çocuk dosyalarının herkesin ilgi alanı olmadığını, bana ve birçok anne adayına ya da anne okurlarıma keyif veren içeriklerin, bir başka hemcinsimin canını yakacağını biliyorum. Yine daha önce de söylediğim gibi; bu süreci ve doğum sonrasını sosyal medyada 7-24 yaşamayacağımı da. 

Sizi ara ara güncellerim demiştim. Hamilelik üzerine ilk Instagram paylaşımımı da geçtiğimiz haftalarda yapmıştım. Şuradan ulaşabilirsiniz. Bugün tekrar bir güncelleyeyim sizi dedim ama o kadar uzun yazdım ki, Instagram müsaade etmedi. :) O zaman bloğuma koşayım dedim. Derseniz 'Neden video değil?', çünkü ben yazmak istedim. Git gide okumaya üşenen bir toplum olduğumuz şu günlerde, video izlemenin daha kolay olduğunun farkındayım ancak yine bu saydığım sebeplerden ötürü, hala bir şeyler okumak isteyen insanların yazılarımda toplanmasını seviyorum sanırım. :)  

Bugün hem 16. hafta güncellemesi yapacağım, hem de daha evvel sosyal medyada açıkça dile getirmediğim ama benim için ürkütücü ve üzücü olan bir hamilelik deneyimimden de bahsedeceğim. Eğer bu yazının ilginizi çekeceğini düşünüyorsanız lütfen okumaya devam edin.


Youtube kanalımın takipçisiyseniz, birkaç ay evvel minik susam tanesi haberi taptazeyken çektiğim uzun ve ötesi sohbet videomu görmüşsünüzdür. İzlemediyseniz ve yazıdan önce konuya sohbet videomla giriş yapmak isterseniz, videoyu aşağıya koyuyorum. :)



Bu video çekildikten kısa bir süre sonra Yunanistan'daydım. Atatürk'ün evini 3.kez gezmek için sıra beklerken orta şiddette diyebileceğim bir karın ağrısıyla bir kafenin tuvaletine koştum. İçimden bir şey kopup aktı sanki. 

Tuvaletten çıkarken doktorumun ilk günden beri söylediği şu cümle kulağımdaydı: 'Hamilelikte kanama istemiyoruz. Kahverengi leke, kırmızı kan görürsen hemen yanıma gel lütfen.' Elimde kahverengi lekeli bir peçete, çıktım eşimin yanına gittim. 'Korkma ama ufak bir lekelenme başladı bende.' dedim. Hemen doktorumu aradık. Durumu detaylı bir şekilde anlattık. O an için dönmemize gerek olmadığını, leke kırmızı kana dönüştüğü takdirde hemen hastaneye gitmemizi söyledi. Moraller bozuldu tabii ama yine de ilk kez böyle bir süreç ve durum tecrübe etmemize rağmen yeterince soğuk kanlı durabilmişiz, şimdi farkediyorum bunu.

'Siz girin, gezin.' dedim, ben Ata'nın bahçesinde bir bankta kalakaldım. Özellikle Dr. Google'a sormadım. Çıkacak sonuçları biliyordum çünkü. 'Karın ağrısıyla birlikte lekelenme/kanama, düşük başlangıcı, düşük tehditi.' Selanik'te durmanın bir anlamı yok, planımızı bozmayıp önce Kavala'ya, sonra Thassos'a devam edelim dedik. Arabaya atlayıp Kavala'daki otelimize gittik. En ufak bir boşlukta tuvalete koşup durum kontrolü yaptım. Lekelenmem devam ediyordu. Doktorumun önerisiyle bir eczane bulduk ve içtiğim ilk günden itibaren beni robota çevirecek, ne yediğimden, ne gezdiğimden, ne yaşadığım günden keyif almama müsaade etmeyecek o ilacı satın aldık. Progestan.

'Biz önlemimizi alıyoruz, düşük olmaması için hemen sabah öğlen akşam bu ilaca başlıyorsun. İlacı içtikten sonra uzan, baş dönmesi, ani tansiyon düşüklüğü, aşırı uyku hissi ve bulantı yapabilir.' dedi. Valla hiç umrumda olmadı o an. Tek istediğim ilaca bir an evvel başlamaktı. Başladım da. 

Gerçekten tatil boyunca o ilacı 3 öğün kullanmak beni biraz yordu. İlacı içip yattım çünkü başka çarem yoktu. İçtikten yaklaşık 1 saat sonra ağzımı oynatamama, tepkisizleşme, tansiyon düşüklüğü, bulantı ve baygınlık hissi. Hiçbir şey yiyemedim, kısa sürede 3 kilo verdim. Çok dua ettim ama bir şey olacaksa zaten olacaktı, onu da bildim. Sadece hayırlısını diledim ve evladımın bu dünyada alacak nefesi varsa, yazılmışsa, benimle kalması için dua ettim. Tatili hem kendime hem de eşimle kardeşlerimize zehir etmemek için hiç halim olmasa da gezdiğimiz plajlara gittim. Zor da olsa mis gibi denizlere girdim. :) Şezlongda uyudum, tansiyonum düşünce ayaklarımı havalara diktim. :D

Annemle, babamla, doktorumla uzun telefon konuşmaları yaptım. Sinirim çok bozuldu, bol bol ağladım. Saat başı tuvalete gidip kanamam var mı diye kontrol ettim. Bunun 5 hamile kadından 1'inin başına geldiğini, bazı kadınların her ay bunu yaşadığını, bazılarının da lekelenmeyle başlayıp kanamaya çevirdiğini, yine bazılarının bebeklerini kaybettiklerini, bazılarının hamileliklerini sorunsuzca tamamladıklarını öğrendim. Dua ettim. 

Döner dönmez de doktoruma koştum ve bebeğimin kalp sesini dinledim. Bir doktorumun suratını görüp elini sıkınca, bir de bebeğimin kalp atışını duyup hareket ettiğini görünce inanılmaz hissediyorum kendimi. İsteyen herkes de en doğru zamanda duysun inşallah. Doktor her şeyin yolunda olduğunu, bu lekelenmenin rahimde birikmiş eski kan olabileceği gibi, gebelikte damarlar ve rahim çok genişlediği için damar çatlamasından sızan bir leke de olabileceğini söyledi. Önemli olan kırmızı kan görmemekmiş çünkü taze kan, taze kanama demekmiş. Progestan'ı sabah akşama düşürmemizin iyi olacağını da ekledi ve bir sonraki kontrole kadar durum değişikliği olursa telefonlaşacağımı söyledi ve evimize gittik.

Bu arada Progesteron hormonu almanın bebeğe bir zararı olmadığı gibi, aksine anne rahmine tutunmasını sağladığı için yararı bile varmış. Zaten vücudumuzun salgıladığı bir hormonmuş. Detay isterseniz şuraya tıklayabilir ya da kendiniz araştırabilirsiniz. 


Lekelenmelerim azaldı, çoğaldı. Durdu. Tam bitti dedim, daha şiddetli başladı. İlaca tekrar başlamak zorunda kaldım. Bu süre zarfında bu tecrübeye alıştım. Bebeğim büyüdü, ikili test yapıldı. Sonuçlar temiz çıktı. Sabah halsizliği, bulantı ve koku hassasiyeti gibi sıkıntılarım azaldı. Aslında bakıyorum da, ben şu durumu saymazsam çok zor geçirmemişim ilk 3-4 ayı. Hiç istifra etmedim mesela. İstifra edecek kadar şiddetli bulantım olmadı. İlk başlarda aşırı halsizlik olmuştu ama sonra Progestan sağolsun uyumadığım an kalmadı. :) 

Anladığınız üzere ben bu konularla ilgili yazılarda, videolarda 'Ne yapılmalı, ne yapılmamalı?' sorularının cevaplarından çok 'Ben ne yaşadım, ne yaptım?' sorularını yanıtlayacağım çünkü herkesin hamileliği farklı, doktoru farklı, bakışı farklı. Kimseye ahkam kesmek derdinde değilim. Zaten bu benim ilk gebelik tecrübem. Öğreniyorum. Paylaşıyorum.

Diyorum ya, 4 ay olmuş bile. 4.ay itibariyle düşük riski çok çok azalıyormuş. Bebek büyüyüp rahme tutunduğu için, hamilelik belirtileri de (kusma, bulantı vb) hafiflediği için anneyi 2. Trimesterde (hamileliği 3 bölüme ayırmışlar, ilk 3 ay 1.dönem, 3-6 ay arası 2. dönem ve kalan kısım da 3. dönem.) çok daha keyifli bir dönem bekliyormuş. Hakikaten de öyle oldu. 

'Normal doğum yapmak istiyorsan hareket etmelisin.' sözünden yola çıkarak her gün 40 dakika - 1 saat yürümeye başladım. Yoga ve pilates araştırmalarım sürüyor. Kitap okumaya, halim varsa müzik açıp dans etmeye devam ediyorum. İğne görünce fenalık geçiren ben, normal doğumu araştırıyorum. Doğumla ilgili önceki düşüncelerim ve hamile kaldıktan sonraki bakışımı da yazmak isterim aslında. Siz de ister misiniz?

Acaba 4. ya da ne bileyim 6. ayı görebilecek miyim? diye çok sordum kendime. Öyle ihtimaller konuşulunca insan kötü olasılıkları da düşünüyor. Yani ben düşündüm. Şimdi dönüp baktığımda bu endişenin tecrübesizliğimle değil de, insanlara verdiğim değerle alakalı olduğunu görüyorum. Biraz açayım size.

Hamile olduğumu söylediğim bir tanıdığım bana o akşam boyunca düşük yapan arkadaşını anlatmış, doğumun zorluklarından bahsetmişti. Kendisini kötü niyetliden çok, akım derken bokum diyen birisi olarak gördüğüm için üzülsem de çok kaale almamıştım. Lekelenmemin olduğunu ve buna üzüldüğümü söylediğim bir başka tanıdığımsa: 'E iyi olmuş sana, ders olsun.' diyerek beni çok şaşırtmıştı. Yine çok kaale almadığımı düşünerek bir yerlere ittim bunları hep. Sonra bu lekelenmelerim gebeliğim ilerlemesine rağmen artarak devam edince depodan o lafları çıkarmışım işte. Bunları takmışım kafama.

Evet hamilelik harika bir süreç. Yaşayabileceğimiz her türlü sağlık sorununa, tehlikeye rağmen harika bir süreç. Korkular, bulantılar, ağrılar, ultrason günü gelip o 'güp güp' sesini duyana kadar. Hamilelik çok güzel de, güzel insanlarla güzel. Kötü niyetli olmasa bile, dilin kemiği yok, progestana boğulmuş, ekstra hassas ve alıngan bir kadını kırabilir bazı sözler. Bana da öyle oldu herhalde. O zaman beni iyi hissettiren insanlara daha çok yaklaşmam gereken bir dönemdi bu. Ben de öyle yaptım.

Bir de bir şey daha söyleyeyim, aramızda kalsın. Çok sabırlı bir cadıyımdır normalde. Yani sabrederim, susmam gereken zamanları bilirim ama lafın altında pek kalmam. İçime dert olur. Hamilelikte bu daha da fena oldu. Sesli düşünmeye başladım. Ağzımı tutamamaya, patavatsızlığa başladım. Niye öyle oldu anlamadım. O yüzden canımı sıkana da pat pat cevap verdim telefonda, yüz yüze. Ohh, iyi de yaptım. Hani o uzun videomda demiştim ya, sosyal medyadaki kırıcı yorumlara artık kızamıyorum, kendi yakınlarımdan bu darbeyi aldığımdan beri diye, işte tam olarak bundan bahsetmiştim. 

Kendimi kamufle etmek, kabuğuma çekilmek, ne bileyim, bu süreci sosyal medyadan tamamen uzakta yaşamak aklıma gelmedi değil ama bunun beni mutlu etmeyeceğini ve çözümün bu olmadığını biliyordum. Tuhaf insanlar, tuhaf cümleler hep vardı, var, hep de olacak. Geçtiğimiz haftalarda arkadaşımla öğle yemeği yerken telefonuma gelen bir bildirimle kalakaldım mesela. 'Sen bu bebeği kesin düşürürsün, göbeğini çekip koyma.' şeklinde başlayan yorumların devamında 'Kocanla görüşüyorum, boynuzlarını kaşı.', 'Senin gibi ezik ve aptal bir annesi olacağı için çocuğuna acıyorum.' şeklinde cümleler de okudum. Son derece keyifli bir gün geçirirken, yaptığım işin bedeli olarak telefonuma düşen bir bildirim sinirimi bozdu. Ekran görüntülerini aldım ve takipçilerimden kendisine cevap vermemelerini rica ettim. 6 sene boyunca, zaman zaman gerçekten acımasızca yorumlar aldım. Bu üstteki yorumlardan daha çok üzenler oldu beni. Daha ortada bebek mebek yokken 'çocuğun sakat doğsun da siksinler onu' şeklinde bir yorum aldım ben. Sansürsüzce yazıyorum evet. O da sansürsüzce yazmıştı ve yine güzel bir Pazar sabahımın içine etmişti. Ne kadar kolay. Bir hesap açıp ağzına geleni söylemek, kırk yılda bir sevdiği herkesi aynı masaya toplamış bir insanın telefonuna sızıp akşamını çalmak, mahvetmek. Bu kadar kolay mı? Ben bu yorumu ve önemsiz sayacağım diğer hakaretleri tolere ettim çünkü 'aptal, çirkin, salak' dedi diye yargıyı meşgul edip dava mı açsaydım? Bana biraz boş geliyor tüm bu çara çöpe 'dava açarım!!!!' durumları. Üşenirim ben. Memlekette o kadar dava varken, ben nasıl öyle bir dilekçe verip de mahkemeye sunayım hem? Üzüldüm, yorumunu sildim, belki engelledim, fotoğrafımı yoruma kapattım geçtim. Ama sanırım artık sosyal medyada hakaretin suç olduğunun farkına varılmasını istiyorum, birilerinin bunu öğrenmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili başka da bir şey demeyeceğim. :)

'Düşük tehlikesi olan kadına düşük yaparsın demek!', 'Anneyim ben, hamileyim!' triplerine girmeyeceğim, korkmayın. Bazı şeyler ailede başlıyor işte. 30 yaşıma geliyorum neredeyse, ben mi öğreteceğim sosyal medyada nasıl konuşulacağını? Ben kendi etrafımdakilerden duydum daha yumuşak üslupta, benzer lafları. Durum benlik değil, problem kişinin kendinde başlıyor, bunu kabul edip insanlardan gelebilecek kırıklıkları en azından bu 9 aylık süreç için attım camdan aşağı. Attım gitti.

Bugüne gelelim, 16. haftaaaa. İkili testte %80 oranla öğrendik cinsiyeti ama asıl haftaya kesinleşecek. Yani saklanmazsa. :) Bu aralar 'cinsiyet belli oldu mu?' diye mesajlar geliyor bana. Başta şaşırıyordum ama alıştım ve hoşuma da gidiyor, ne yalan söyleyeyim. Tanımadığın halde birileri tarafından önemsenmek güzel. Seninle mutluluğunu paylaşmaları güzel. :) Tabii ki öğrenirsem sizinle de paylaşacağım.

16. haftada, aylardır çektiğim kabızlık sorunu yerine düzensiz bağırsak durumuna bıraktı. Karnım gaza bağlı olarak bir büyük, bir küçük görünebiliyor ama yine de baya gösteriyor kendini. Bezelye yutmuş solucan gibiyim. :)

Bulantım ara ara öğlen vakti oluyor. Çok fazla aç kalmamaya çalışıyorum. Cevizle, meyveyle ara öğün yapıp ana öğünlerde hızlı ve çok çok yemediğim zaman bulantım kontrolüm altında oluyor.

Bir de bu ara damarlarım çok belirginleşti. Vücudumda, ellerimde, karnımda. 

Lekelenmeye gelince. Şu an için yok ama biliyorum ki haftaya yine başıma gelebilir. Yine ilaca başlayabilirim. Yine salak salak sözlere maruz kalabilirim. Bu gibi durumlarda ne yapmam gerektiğini biliyorum artık. Panik yok! Siz de olmayın. :)

Bakalım neler bekliyor beni? Haftaya cinsiyeti tam anlamıyla öğrenme ihtimalim beni heyecanlandırıyor. Sadece beni de değil, baya kalabalık gideceğiz kontrole. Hayırlısı. :)

Bende durum böyle işte. İçimden gelenleri yazdım. Siz de okudunuz belki. Çok teşekkür ederim okuduysanız. Benzer tecrübe yaşayanlar varsa, yorumlarını ya da mesajlarını beklerim. Öpüyorum çok. :)


Görkem


Görkem Karman

141 yorum:

  1. Benim ablam ya da kardesim yok Gorkemcim, ama sanki kendi yegenim oluyomuscasina sevindim. O heyecanla okudum yasadiklarini. Sen guzel dusun, bebisin de sen de eminim ki cok iyi olucaksiniz ve sorunsuz tamamliycaksiniz bu hamileligi ��

    YanıtlaSil
  2. Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  3. Kurban olurum ya umarım minnak görksezi elinize alırsınız da biz de teyze oluruz❣️❣️😊

    YanıtlaSil
  4. İnşallahh sağlıkla mutlulukla doğurursun bebişini �� bana erkek olucak adını da Aras koyacaksın gibi geliyor neden bilmiyorum ☺️☺️

    YanıtlaSil
  5. Canımm görkitom. Gönülle okudum. Şakın canını sıkma sen. Çevremizde çok yaşanan birşeymiş. Birde anneden de geçen birşeymiş. Anne eğer yaşarsa kızına da geçermiş. Ayrıca bazı gebeler var hep lekelenme ile geçirmiş süreci. Ben senin arkandan geliyorum 12.haftam da. Ve hep içten dua ediyorum kendime ederken. Sağ Salim gelsinler. Sen iyi ki oralardasın. Fasulyemize ve kendine çok iyi bak. Gönülle öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  6. Tüm kötülüklerin senden uzak keyifli ve güzel bi hamilelik geçirip sağlıkla bebeğini kucağına alabilirsin inşallah. Seviyorum seni taze anne❤

    YanıtlaSil
  7. Aman tıka kulakları hamileliğin tadını çıkar 😍 hamile yogası içinde zeynep gözübüyük öneririm ben ona gittim ücretsiz yapiyo bi araştır youtube da videoları da var insanı rahatlatiyo gercekten hayirlisiyla kucagina al insallah 😍

    YanıtlaSil
  8. Umarım sağlıklı bir şekilde doğar bebeğin. Çok üzüldüm insanların sana bunları yazmasına. Çok güzel bir anne olacaksın buna eminim. Yazını okurken hamilelikle evlilikle hiç alakam olmamasına rağmen çok duygulandım. Allah analı babalı büyütsün ❤️

    YanıtlaSil
  9. Takilma insanlarin sozlerine ben hamileligimin basindan beri sorunlarla karsilasiyorum insanlar anlayissiz ve cok patavatsiz ben 33.haftama geldim yatarak Rabbim senin de benimde hayirlisiyla kucagimiza almamizi nasip etsin ❤

    YanıtlaSil
  10. seni kardeşim gibi seviyorum yıvrım sabrına hayranım, kendime de benzetiyorum :) Allah sana bebişine sağlık sıhhat versin tüm isteyenlere de bebiş nasip etsin başta bana :)

    YanıtlaSil
  11. Hic kafana takma canıni da sıkma biz dualarimizla senin arkandayiz valla ben bile kendi cocugummus gibi heyecanlandim duyduğumda cinsiyetini de merakla bekliyorum �� allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ������ gerçekten çok seviyorum ictenligini ❤

    YanıtlaSil
  12. Sen yiüreğini ferah tut. Rabbim en hayırlısını versin canım benim :). Bu arada lekenlemelerle ilgili ara ara yazarsan cok sevinirim bir de hamilelikte cilt bakım rutinini ve güneş kremini değiştirdin mi? Yani cildinin yapısı değişti mi onu merak ediyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Nasıl güzelsin, içtensin.. Açıklığına, şeffaflığına denecek tek bir şey yok. Aileden bir kardeşsin, çok yakın bir dost. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, iyi kalpli, iyi niyetli Görkem.

    YanıtlaSil
  14. Görkemcim, hamileliğin hayırlı olsun. Umarım süper bir hamilelik geçirir ve sağlıklı yavrunu kucaklarsın. Ben de hamileyken progestan kullanmıştım lekelenmeye bağlı olarak. Kızım şimdi 7,5 aylık. Bu çok sık karşılaşılan bir şey. Olumlu düşün, işin sebebiyle bu zor ama boş konuşanları kafana takma. Bugünler çok keyifli, hele bir de tekmeleri hissetmeye başla o zaman bayılacaksın.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Görkito inşallah sağsalim kucağına alırsın bebişini, senin güzel kalbini biz hissedebiliyoruz o yüzden annelik de çok yakışacak eminim ��

    YanıtlaSil
  16. Ya sonuna kadar okudum.çok ama çok da üzüldüm. Yaşadığın bu strese, insanların böylesine acımasız olmalarına.benim de 7 aylık bir kızım var. Hamileligi çok güzel geçti ama öyle bi dönem ki ilaçlar, hormonlar duyguları tavan yapıyor. Kalp sesini duymak çok güzel evet ama bi de o tekmeleri hissetmeye başlayınca senden mutlusu olmayacak. Her mecradan hep takipteyim. Senin kadar doğal olan, gosteristen uzak, ailesine böyle bağlı, simarmayan biri haketmiyor benve bunları. #gorkitooneriyor dediğin herşeyi bulabildiğim kadarıyla almışımdır hep de memnun kalmisimdir. Ben açıkçası senin hamilelik sürecini merak edenlerdenim.keşke daha çok paylaşım yapsan ���� Allahın izniyle bebeğini inşallah sağlıkla kucağına alırsın. O mis kokuyu hiçbişeye degismeyeceksin ve eminim çok da güzel anne olacaksın.bu sacmaliklara üzülme nolur ���� seni çok sevenler de eminim uzuluyordur.öpüyorum ikinizde ������

    YanıtlaSil
  17. Sonuna kadar okudum.... kimi yerlerde gözlerim doldu, kimi yerlerde güldüm, kimi yerlerde ağzım açık kaldı. En içten şekilde dua ediyorum ki herşeyin en güzelini yaşarsın inşallah ailenle,eşinle ve bebeğinle. Hayırlısı ile kucağına alırsın. Seni çok beğenerek takip ediyorum... Ablam gibi görüyorum...

    YanıtlaSil
  18. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah! Seni seviyor ve cinsiyetini merakla bekliyoruz! ❤😍😋

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten çok tatlısın senin annene hamileliğini söylediğin o bölümde ağladığını gördüğümde benimde gözlerim yaşardı bende ağlamıştım. Çok samimi ve doğalsın inşallah evladın sağlıklı doğar önemlisi bu ama bence sende bir 'erkek anne havası' var.:)
    Sen o çirkin insanların çirkin yorumlarını kafana takma hatta çevrenden sana ve bebeğine manevî olarak zarar verebilecek insanları kendinden uzaklaştır. Sana şimdi hakaret eden pis döller çocuğun doğduğunda senin mutluluğna imrenek bakacaklar❤
    Seni seviyorum❤❤❤

    YanıtlaSil
  20. Heyecanını mutluluğunu paylaşıyorum sevgili görkem, yalnız ve mutsuz insanlara aldırmadan yoluna devam ettiğin için de çok seviyorum seni. Mutlulukla sağlıkla al kucağına bebitoyu inşallah ����

    YanıtlaSil
  21. Görkemcim saglıkla kucagına alırsın bebişini boşver millet ne derse desin herkes kendine baksın. Aldıkları terbiye bu lafları ıdrak ettırıyor demek ki. Bende hamileyim aramızda 2 hafta 4 gün var. Seni seviyoruz saglıkla kal.

    YanıtlaSil
  22. Ancak bukadar net temiz sade ama anlamlı anlatılabilirdi yaşadigin bu hem mükemmel hemde bi yandan gecirdign o zor zamanlar ama sana kocaaman bi mutluluk geliyor yolda sana bu zor zamanlarini unuttrcak yerini eviniz aileniz bol kahkaha icersinde olacak gerisi aslinda pekde umrunda olmasn canım ❤

    YanıtlaSil
  23. Senin için o kadar mutluyum ki anlatamam... Şu an 20 yaşındayım ve hamilelik ve evililik için daha yıllarım olduğunu düşünüyorum ama sen içini böyle dökmüşken, bu süreci doğrusuyla yanlışıyla anlatmışken gerçekten bende tecrübe kazanıyorum. İşinden dolayı sıkıntı çekmene de ayrıca üzülüyorum çünkü bizim gibi seni belki de hiç görmeden, hiç konuşmadan, hiç tanışmadan seven ve samimiyetine inanan insanların arasından bir tane "öküz" çıkıp da ortalığı karıştırıyor ya... Allah ıslah etsin demek en iyisi.
    Bir de, hamilelik haberini verdiğin ilk günden beri bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. Eşinde, sende çok harika birer anne baba olacaksınız buna eminim. Umarım hamileliğinle ve çevrendeki insanlarla olan sorunların tez zamanda son bulur ve bizler de junior Gorkito'nun pembe yanaklarının fotoğrafını görürüz. Yeni blog yazılarını bekliyorum ❤️

    YanıtlaSil
  24. Sağlıkla mutlulukla bebeğini kucağına almanı diliyorum, senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  25. Öncelikle insallah hayirlisia bebegini kucagina alirsin . Senin adina çok mutluyum. Saglikli sakin kolik olmayan bir bebişin olsun. Maalesef yakın ya da uzak tanıdık ya da tanımadık herkesin bir fikri var üstelik sen sormasan da bunu söyleme iznini kendilerinde buluyorlar. Ebeveyn olmak ciddi sabır işi. Çünkü hic bir zaman mükemmel degilsin ille bir kusurun var. Yapabilecegin şeyleri de yapıyorsun zaten bu konuda tavsiyeye ihtiyacın yok bence. Bir bebek icin en dogrusunu en iyisini anne babası bilir kimsenin seni yaralamasina izin verme. İnan bana sana söylenenler tüm anne ve anne adaylarına soyleniyor belki sana daha cok kisi tarafindan direk yüzüne ya da sosyal medyadan ama bu insanlar maalesef azalmıyor aksine çoğalıyor. Dilerim herşey gönlünce olur
    Merve

    YanıtlaSil
  26. ya gözlerim dolu dolu oldu okurken ne güzel yazmıssın:)

    YanıtlaSil
  27. Kıyamam ben sana ya ne zorlu dönemler atlatmışsın. Tanınmışlığın getirtiği negatif durumlar. Söz bulamıyorum o hakaret eden insanlara. Aynısı onların başına gelince anlayacaklar yaptıkları hatanın. Çok güzel bir söz var benim hakkımda ne düşünyorsan iyi ya da kötü 2 katını sana diliyorum. Seni tanımasamda birebir çok seviyorum. ❤ miniş bebişini kucağına hayırlısıyla alman dileğiyle.

    YanıtlaSil
  28. Ne güzel anlattın bu süreci görkemcim. Rabbim bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin. Sakın kötü yorumlara kötü insanlara kafayı takma. Senin nasıl bi kalbin olduğunu seni gerçek sevenler bilir. Seni tanımasam bile kendini o kadar güzel anlattın ki sosyal medyada kötü kalpli biri olduğunu hiç düşünmedim. Seni çok seviyorum. Sen kötü kalpli olan insanları takma. Engelle gitsin ya. ��������

    YanıtlaSil
  29. Boşver kötüzihniyetleri kötü lafları seni böyle gördükçe seviniyorum ben şu ekrandan daha doğmadan karnında seviyorum o miniği benimde bir oğlum var ve zor birsüreç geçirdim hamilelikte her kafadan bir ses çıkar doğduktan sonra da devam edecek olanlar var ama sen herşeyi sil ve Allah’ın sana verdiği bu mucizeyi yaşa sadece onun kıpırtılarını içinde hissettiğinde dünyanın en mutlu insanı olucaksın ve kucağına aldığında sana bir gülümsemesiyle herşeyi atıcaksın bir kenara kimse canını sıkamayacak emin ol görkemcim yıllardır seni takip ediyorum ve çok iyi yetiştirilmiş bir evlat görüyorum ve seninde aynı şekilde evladını yetiştireceğini biliyorum herzaman dualarım seninle. Çok güzel olacak herşey emin ol 💙

    YanıtlaSil
  30. Yaa nasıl seviyorum seni.. Nasıl heyecanlıyım bu süreçte.. Uzun dedin saniyeler içinde bitti yazı :) Kötü düşünceli kimseyi kafana takma diyeceğim ama sen zaten biliyorsun güzeller güzeli anne adayım �� İnşallah sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatır da kıyafet alışverişiydi, doğumdu, doğum günleriydi daha nicesini görürüz �� Kendine çok çok iyi bak ����

    YanıtlaSil
  31. Görkito ya ne yazsan okuyorum ne video atsan sonuna kadar izliyorum bir insan bu kadar samimi olabilir gercekden cok sıcak kanlısın ve gercekden cok yakın arkadasım gibi bir tanıdığım gibi hissediyorum seni İnşallah sağ sağlim bebişin dünyaya gelicek ������❤️

    YanıtlaSil
  32. Canım Görkem, tabi ki bu tip insanlardan uzak duracaksın. Uzak duramazsan bile bir güzel ağızlarının payını vereceksin, ne güzel pat pat söyler olmuşsun. En doğrusu bu 👍🏻 Hamilelik çok güzel bir süreç, kocaman karnımı ve hareketlerini içerden hissetmeyi çok özledim. Yine de dışarda yanında olması, istediğin zaman mıncırabilmek paha biçilemez :) umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini, sen ve senin gibi şu an hamiş olanlar bir de bebek isteyenler tabi ki, her dönemi ayrı zevkli ve çok çabuk geçiyor aslında, illa ki zorlukları oluyor ama bardağa dolu tarafından bakabilen bir insan olarak senin sağ salim mutlu mesut atlatabileceğini düşünüyorum her şeyi. Kendine de miniğe de iyi bak, en önemlisi mutlu ol, sakin kal, bebişin git gide daha da herşeyin farkında oluyor 😊

    YanıtlaSil
  33. Güzel yüreğinle, naifliğinle, ince düşüncelerinle beni benden alıyorsun. Rabbim sana yüreğinin ekmeğini yedirsin. Senin gibi güzel insanların var olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Sen hep gül emi? Kız ben teyze mi oluyorum şimdi yehhhuuu��

    YanıtlaSil
  34. Canim benim sonuna kadar okudum kiyamam bosver seni sevenler daha çok.Aramizda 2 hafta var 18.haftadayim ben de.Umarim her sey yolunda gider bebislerimizi saglikla kucagimiza aliriz.Guzel kalpli anne❤

    YanıtlaSil
  35. Ne çirkin karakterli insanlar var şu dünyada anlam veremiyorum.Kiskancliktan diyesim geliyor ancak bu kadar olmaz! Ben sana IG uzerinden dm atmıştım. Çocuğumun olmadığını ama seninle birlikte neredeyse bu heyecanı yaşadığımı ve hep dua ettiğimi söylemiştim.. Meyve veren ağaç taşlanir Görkitom. Hiçbirşeyi kafana takma lütfen. Ailenin ve sanal ailenin(bizlerin) duaları ile harika bir doğum yapacaksın inanıyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, kötü düşünceli olanları da ıslah etsin en kısa zamanda İnşallah! O karnındaki bücürük senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı söyle ona :))) Kendine iyi bak unutma hep dualarımdasın güzel yürekli insan..💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

    YanıtlaSil
  36. İlk hamileligimde yaşamıştım aynı kahverengi lekelenmeyi ve progestan sayesinde atlatmistim o dönemi. Korkma kalbini ferah tut. Zaten artık 16.haftaya ulasmissin ve ikinci trimester daha keyifli geçiyor.Cinsiyetin kız olacağını düşünüyorum :) Ben de şu an 35 haftalik hamileyim.İnşallah sağlıkla kucağımiza aliriz bebeklerimizi 🙏

    YanıtlaSil
  37. Sen inanılmaz mükemmel bi insansın izlediğim ilk günden beri sanki arkadaş gibiyiz şimdi de doğacak çocuğunun teyzesi olacakmışçasına heyecanlıyım Allahım yardımcın olsun. Senin bu yüreğin en güzelini hakediyo Görkito ��❤️

    YanıtlaSil
  38. Görkeeeeemmmm

    5 yıldır takip ediyorum seni ve aynı yaştayız hayatının her evresini anlattığın şekliyle biliyorum. Ben de yeni doğum yaptım diyebilirim oğlum 6 aylık oldu ve hamilelikte en çok yaralayan yakınların sözleriydi. Ama kulak tıkamayı öğrendim en güzeli laf sokmak beni çok rahatlatmıştı. Her hamilenin başına farklı sıkıntılar geliyor. Ben de pek çok şey yaşadım hatta bi daha doğurmam dedim ama şimdi ilerde doğururum herhalde diyorum :) gerçekten en güzel trimesterdesin sonra yine 1.tremesterdeki haller geri gelebiliyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kalbini ferah tut hep iyiyi çağıtmaya devam et :)

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Görkemcim...Videolarını,blog yazılarını,storylerini merakla we heyecanla bekliyorum walla ne yalan söyleyim.Sanki yakın arkadaşım,ewimizin kızı gibi oldun sen.Yapılan kötü yorumları okuyunca sinirlenebiliyorum bende.Insanlar gerçekten çok kötü kalpli,anlam weremiyorum bu tawırlarına.Bu tür konuşma haklarını nasıl buluyorlar kendilerinde anlamak çok zor gerçekten.Herşeyden önemlisi Allah wicdan merhamet wersin.Kazasızca sağlıkla kucağına alırsın sende bebeğini inşallah.Içime kız olacakmış gibi doğdu ama hayırlsı inşallah.Sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
  40. Bebegini kucagina alinca kötu olan herseyi unutucaksin kalbim ve duam seninle...❤

    YanıtlaSil
  41. Görkemcim bebişlerimizi sağlıkla hayırlı bir şekilde kucağımıza alırız inşallah. Aynı sorunları ben de yaşadım öyle zordu ki hamilelik dediğin gibi mide bulantısı büyüyen göbek değilmiş. Böyle olması gerekiyor demekki ki biz zaten hayranı olduğumuz annelerimizi daha iyi anlayalım. Artık böyle düşünüyorum. Ve yiyecek ekmeği varsa ne olursa olsun dünyaya gelecek o bebek. İnancın olsun öyle hikayeler dinledim ki (bebeklerini kucaklarına aldıkları hikayeler) şükrettim halime. Stresi bebiş hissedermiş ama çiçeği burnunda anne korkuyor işte :) bebişlerimizi üzmeyelim değil mi pervasızca davranan insanlar yüzünden.. Onları şu hassas dönemlerimizde Allah'a havale ediyorum. Dünyanın en güzel en özel zamanlarını en iyi ve sağlıklı bir şekilde geçirmemiz ve tüm anne adaylarının geçirmesi dileğimle. Hoşçakal tatlı mı tatlı anne. :****

    YanıtlaSil
  42. Sıkma canını hiç bir şeye ben de hamileyim benim de kanamam oldu hastanelerde yattım ama senin gibi lekelenme değildi düşük tehdidiydi benimkisi herkes bana dönüp düşerse düşer gencsiniz dedi çok üzüldüm Allah'a sigindim sonra düşük tehdidin yavaş yavaş azaldı progestan sayesinde kanama odagim küçüldü bmve tehdit %5 e düştü sevindim mutlu oldum en son bulantı kusmalardan acillik oldum bu defada üç gün yattım hastanede serumla toparlandim krakerle beslendikleri resmen su icemedim su için agladigimi biliyorum en son ev sahibim bana dönüp tanidiginin bulantı kusmasi olmuş iki üç aylık bebeği karnında ölmüş kalbi durmuş dedi aldı beni bir telaş yanlış hesaplamiyorsam şu an 9 .haftanın ortalarindayim cuma günü doktor randevum var ve ben korkuyorum böyle konusan insanlari gerçekten hayatımizdan çıkarmalıyız üzülme bebegini düşün inşallah sağlıkla kucağına alicaksin dualarım seninle ve cinsiyeti çok merak ediyorum seni seviyorum gorkito
    #tugbakara

    YanıtlaSil
  43. Yaa senin bebeğinin olması o kadar mutluluk verici ki, ablam gibisin �� cinsiyetini çok merak ediyorum inşallah hayırlısı olur:) herşey gönlünce olsn :) hoşçakal ..

    YanıtlaSil
  44. Hamilelik çok uzun gelse de çok kısa ve özlenen bi süreç. Hazırlıklı ol �� doğumdan sonra da bitmiyor o kötü sözlüler ( bazıları iyi niyetli olsalar da)” üşür bu çocuk, aman onu yeme, aman süt içsin, aman bla bla blaaaa” �� Benim minnokum 1 yaşına bastı ordan biliyorum �� ne yaşarsan yaşa; sana güzel ve hayırlı gelsin. Tebrikler sevgiler

    YanıtlaSil
  45. Sevgili gorkem,senin de hepimizin de böyle özünde son derece mutsuz, hayal kirikliklariyla dolu özünü baskasini mutsuz ede ede tamir etmeye calisan insanlar var,oluyorlar,birini cikarsak hayatimizdan cikaramadigimizla gorusmek zrunda kaldigmizda sohbeti azaltmiş kesmiş olsak da baskalari girebiliyor hyatimiza,ama camdan dışarı attigin hakaretamiz cumleler pislik fesat kalpler gibi onlari da nolursun cikar hayatindan dondur, hamilelik müjdesini paylasan gencecik bir kadina sabahtan aksama dusukten bahsetmek??? Sence ne kdr temiz iyi niyet vardir olabilir bunda? Evlendim diyene boşanmaktan bahsetmek, sevgilim var dyene terkedilmekten bahsetmek gibi bir sey ama bu? Hastayim dyene aksama kdr kanseri anlatsın tovbe estafurullah, lekelenmeden bahsedince sana ders olsun ne demektir nasil derin bi fesadi varmış o zavallinin sana kusura bakmasin! Pat pat cevapverdiysen geç bile az bile yapmissin mahvetseydin o fesadi dilinle perisan etseydin:D nyse,demk istedgm,hepsini cikar hayatindan bir daha paylasma hicbir bebeginin hadisesini derim ben,allah tamamina erdrecek inşallah ve harika bir anne olacaksin,kocani sakin ufak scak yuvani kiskanan zavallilarda acizce evli erkekle görüşme fantazilerine ve her sbh aynaya baktiklarinda kendlerime acimaya devam etsinler hihoha:D

    YanıtlaSil
  46. Sevgili Görkemciğim;
    Öncelikle bu yazıyı okurken içimden hep şunu geçiriyorum. Allah umarım sana çok sağlıklı bir bebek verir. Hiç bi sorun olmadan doğumunu yaparsın. Bu kadar iyi yürekli olduğun için her şeyin iyi olacağına ben çok inanıyorum.
    En kötü zamanımda bile senin yazdıklarını iyi ya da kötü tecrübelerini okumak bana güç veriyor. İyii ki varsın
    Senin ve bebekğin için sevgilerim ve dualarımla...

    YanıtlaSil
  47. İnsanları boşver güzellikler seninle olsun Görkem ❤️🍭❤️🤗

    YanıtlaSil
  48. Şu kötü yorum yapanlara şaşıyorum ve acıorım.Asıl ezik onlar sevgiden yoksun büyümüşler ki ortlığa sevgisizlik saçıyorlar.seni ilk zamanlarından beri takip ediyorum senin kadr doğal samimi içten nloggwr vlogger görmedim annelik sana çok yakışacak iyi bir evlat yetiştireceğinden şüphem yok zira ailen seni öyle yetiştirmiş sevgiyle kal..💕

    YanıtlaSil
  49. Ya ne insanlar var Allah onları bildiği gibi yapsın. Yazdığı hakaret kendine gelir merak etme dünya karma dünyası. Yaşattığını yaşarsın elbet. Ne güzel büyümüş karnın. Benim bünyem zayıf bu gibi düşük tehlikesi yaşamamak için bağışıklığımı baya güçlendirmem gerek. Şu an hazır hissetmiyorum kendimi annelik için ama sen harika bir anne olacaksın. İşte bende tam bu yüzden sosyal medyada kendimi göstermiyorum bu fitne fesat insanlar yüzünden. İnşallah Eline sağ salim alırsın bebeğini bu arada Kız olacak biliyor musun. 6. Hisli bir kızım ben bana güven 😉😘

    YanıtlaSil
  50. Hamilelik çok hassas bir dönem keşke herkes farkında olsa şunun. Özellikle de kadınlar. Ama nerde? Kadın kadına yapıyor asıl yapacağını. Sana söyleyebileceğim tek şey hamileliğinin tadını çıkar ve seni olumsuz etkileyecek kişilerden, olaylardan, durumlardan koşarak uzaklaş. Çünkü bu onların mahvetmesini hak etmeyecek kadar güzel bir deneyim. Lekelenme durumunu da takmamaya çalış. Dediğin gibi birçok hamilenin yaşadığı bir durum. İnşaallah yavrunu sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağına alırsın..

    YanıtlaSil
  51. Umarım sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına alırsın, tüm o kalbi kara insanlara karşı ondan güç alarak daha dimdik daha umrunda olmadan durursun ��

    YanıtlaSil
  52. Bende aynı sorunu yaşadım hamileliğimde progesteron kullandım hamileliğimin başında ve ortasında lekelenmeden dolayı seni çok iyi anlıyorum.Benim bünyemde çok zayıftır bu arada. Çok şükür ki sağlıkla aldım kucağıma yavrumu. Bunun haricinde çok rahat bi hamilelik geçirdim keza doğumumda öyle oldu ilk gebelikte sancı uzun sürer doğum kolay olmaz demişti çoğu kişi ama bütün söylenen tabuları yıktım. Normal doğumla epiduralsiz doğum yaptım. Ben keyifle hatırlıyorum doğumu yaşadıklarımı ☺️Doğum korkulacak bişey değil❣️düşününce çok mucizevi enterasan duygulu bir durum ne kadar güçlü olduğuna inanamayacaksın✨ Kendine güven inan☺️ Umarım sağlıkla rahatça geçirirsin bu dönemi ve sağlıcakla kavuşursunuz birbirinize en sonunda ��Tüm kötü düşünenleri, yazanları Allah ıslah etsin inşallah nasıl bir kafayla yaşıyorlarsa artık! Sen sana iyi gelenlerle ol şimdide doğumdan sonrada . Bide lohusalık kısmı var bunun Görkemciğim��Sevgiyle, sağlıkla kal ❤️

    YanıtlaSil
  53. lekelenme sorunu yaşadığım moralimin yerlerde olduğu şu günlerde,
    iyi ki yazdın görkemcim. çok iyi geldi..
    umarım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alabiliriz.

    YanıtlaSil
  54. Görkemcim boşver herkesi aramızda 3 hafta var ben 13. Haftadayım ve bulantılar baş ağrıları hala devam ediyor istifra olmadı ilk aylar ama 13. Haftamda istifra ettim bu da değişik bişi😀 Kimseyi takma etrafınız haset insanlarla dolu eşiyle mutluluğunu kıskanıp bebeğine laf edicek kadar canavar insanları Allah'a havale ediyorum.Bebeğinde sende sağlıklı olun inşallah ve ikimizde bebeişlerimize sağlıkla kucağımıza alalım inşallah öpüyorum 😘😘👍

    YanıtlaSil
  55. O kötü yorumlara inat benden tüm gönlümün samimiyetiyle iyi dilekler Görkito. İnşallah hayırlısıyla güzel, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik geçirirsin♥ Sen, eşin ve minik yavrunuzla dışarının kötü enerjisinden korunun inşallah! Cidden seni çok seven biri olarak tek dileğim mutlu olman. İnsanların kötü yorumlarından gına geldi -hem sanal hem gerçek hayatta-. Artık kimse de gelip sırtımızı sıvazlamıyor be Görkemim! Olsundu, ben her koşulda destekçinim. Şu dönemde senin gibi araştıran, sorgulayan, çabalayan, "gören" bir yeni anne bulmak zor ne yazık ki. Mükafatını alman dileğiyle ballı lokumum♥

    YanıtlaSil
  56. Görkem,merhaba..Ben "youtube"a ilk seni izleyerek başladım ve o samimiyetin,içtenliğin anında işledi içime,bu ablasız kızın uzaklarda bi ablası olduğunu hissettirdin her videonda,sohbetinde,öykünde.Kendimi sana çok benzetiyorum,ruhen özellikle.Zor bir süreç atlatıyordum ve o zaman Sezgi ile olan evliliğinden bahsederken "mutluyum,huzurluyum" dedin ve çevremde onlarca insanın defalarca kez söylediği sözlerden daha çok işledi beynime,yüreğime.Umut oldu bu sözlerin bana,ayağa kalktım,iyileştim,iyi oldum.Şimdi kendimce bir şeyler yazıp çiziyorum,neyse konumuz bu değil konumuz bizim minikomuz..İzninle ona miniko demek istiyorum.Duyduğum an ağladığımı itiraf edeyim ve çok sevindiğimi..3 yeğeni olan bir hala olarak 4.sü geliyor diyorum!Çok yıprandığını fark etmemek elde değildi,şu kötü yorumlar meselesi,çok kızdım çok üzüldüm;aramızı açtıkları için,seni üzdükleri için,böyle düşünebilen insanlar olduğunu gördüğüm için..Karnındaki o meleğin ve senin duacın çok,sağlıkla mutlulukla ve huzurla kucağınıza alın inşallah.Bunca kilometre öteden bana ve bir çok insana ablalığını hissettiren kadının anneliğinden hiç şüphem olmaz,olamaz.Mutlu kal!

    YanıtlaSil
  57. Görkitocum valla kendim hamile değilim evli de değilim ama yazısın bir çırpıda okudum resmen senle yaşıyor gibiyim hamileliği�� Benim teyzoşum da hamile ve o da aynı senin gibi problem yaşamıştı ama hiçte birşey çılmado şükür. Allah bebeğini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Sağlıkla kalın ��

    YanıtlaSil
  58. hep hep yaz istiyorum. bende yakın zamanda bebek istiyorum inşallah. ben ve benim gibilere örnek olarak hamilelikte neler yaşadığını da paylaşırsan çok sevinirim.
    insanlar nasıl böyle yorumlar yapabiliyor hayal dahi edemiyorum. o cümleleri okuyunca benim gözümden yaşlar geldi. söylenenler gerçek olacağından değil ama böyle insanların varlığı, nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar, nasıl düzelecek.
    neyse. umarım hamileliğinin bundan sonrası çoookk keyifli geçer ve çok çok kolay bir doğumla bebeğine kavuşursun.
    mutlaka seni sevenler için yaz:)

    YanıtlaSil
  59. Insanlar cok acimasiz ve yarin ayninin
    Kendi baslarina gelebilecegini bilmeyecek
    Kadar salak...gorkem bu hassas surecte insanlarin seni uzmesine
    Izin verme cok sevdigim bi soz var "kalp kirma ya o kirdigin kalbi allah seviyorsa" emin ol o minik kalbini kiran insanlari allah goruyor ve allah yarina biraksada yanlarina birakmaz sahsen senin yazini okurken gozlerim doldu nasl bi insani uzmeye bu kadar istekli oluyo insanlar diye..herneyse sen seviliyosun ve senin tecrubelerin bizim icin onemli cunku sana deger veriyoruz sen hep yaz bizde hep okuyalim...sevgiler����

    YanıtlaSil
  60. Korkma görkitoo bende korkmuyorum ...
    Hamileliğimin 12. Haftasinda babami kaybettim . Bildiğin regl gibi kanamam oldu günlerce bitmedi o koşuşturmacayla doktorada hemeen gidemedim. Miniğimin içimde ziplayişini görünce anladim ... dediğin gibi alacak nefesi warsa alacak .. şu an 30 haftalik hamileyim oğlum dedesinin adini yaşatcak...
    hayatta herşey boş bunu bil kim ne derse ne yorum yaparsa ...
    Allahım herşeyi gönlüne göre versin. Bebişlerimizi sağlıkla kucağimiza aliriz inşallah öpüyorum...

    YanıtlaSil
  61. ne tatlısın sen ya:) sağlıkla bebişini kucağına alırsın umarım

    YanıtlaSil
  62. Allah uzun mutlu sağlıklı ömür versin. Yüzün hep gülsün, yüreğin çok güzel görkem. Seviyorum seni. Senin gibi bir annesi olacak. Ne şanslı çocuk! ��

    YanıtlaSil
  63. Çok tatlısin maşallah allah senin güzel kalbine göre verir emin ol boş laflara kulak asmaya bile değmez saglikla sihhatle kucağına alırsın insallah

    YanıtlaSil
  64. Bilmiyorum nereden başlasam.. 20 yaşındayım hamilelik gibi bir konuyla uzaktan yakından bi bağım olmadı. Ama düşüncelerini belirtme şeklini gerçekten çok sevdiğim için okuyorum izliyorum seni. Aynı düşüncede olmadığımızda da takip etmeye devam ediyorum. Çünkü abla inanır mısın ben senin kalbinin temizliğini ve güzelliğini gördüğüm için burdayım. Bu yazıyı onun için okudum daha hamileliğe uzun yıllarım olsa da bana çok şey kattın. Gerçekten anlamak isteyen insan her türlü senden bir şeyler alır. Bir kelime bir bilgi bir cümle bir iyi niyet insana daha fazla şey katamaz. O güzel kalbin inan bana her şeyin en güzelini hakediyor. Umuyorum ki ve inşallah çok güzel sağlıklı bir bebeğin olacak. O zaman da okuyacağım izleyeceğim takip edeceğim. Aynı zamanda aynı şeyleri yaşamasak da her zaman bana çok şey katacağını biliyorum. Sen beni tanımasanda buralarda birilerine ilham olduğunu bil ve yazmaya paylaşmaya devam et.

    YanıtlaSil
  65. Bu insanlar nasıl mutsuz, nasıl ezilmiş yada kompleks sahibi ki böyle çirkin yorumlar yapabiliyor. Ne zaman böyle olduk biz birbirimizi çekememe, fesatlık, kıskançlık, iki yüzlülük ne ara hayatımızı yönetir oldu? Onlara Allahtan acil şifalar diliyorum! Kimseye aldırış etmemek gerek en çok da bu dönemde çünkü bebiş herşeyi hissediyor. Siz çok mutlu, huzurlu, neşe dolu olun ki oda öyle bir bebek olarak gelsin. Ve hayatı boyunca da öyle gitsin. Hamileleik çok başka çok güzel kızım 1 buçuk yaşında aramızda olması apayrı bir mutluluk ama hamilelik günlerimi içimde hareket etmesini, bir olmayı çok özlüyorum. Her anın tadı çıkarılmalı. Kesinlikle normal doğum yapmış biri olarak eğer mümkünse kesinşikle öneriririm. Tabi kesinlikle hareket şart ki benim oturduğum yer itibariyle yokuş çok çıkıp indim bana yarım saatte 5 cm açılma gibi müthiş bir kolaylıkla geri döndü. Ve hep kendimi iyi doğum hikayeleriyle ve bir kişi bile yapmışsa ve Allah böyle uygun gördüyse ben niye yapamıyım ki motivasyonuyla devam ettim. Psikoloji bu işin bence % 80i. Siz çok iyi olun öyle düşünün bebiş de o enrjiyle sağlık ve sıhhatle kucağınıza gelsin. Hemde çabucanak inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  66. Görkem,
    Seni cidden severek takip ediyorum ve samimiyetine güvenerek sıkılmadan hem yazılarını okuyorum hem de videolarını izliyorum.
    İlk hamileliğine açıkladığın ultrason fotosunu görünce çok sevindim acaba bana da nasip olur mu o günler diye düşünürken 1 hafta sonra sürpriz bir şekilde gebe olduğumu öğrendim ben de. Bu yüzden de gebelikle ilgili paylaşımlarını severek ve merakla okuyorum.
    Düşük tehdidi geçirmene çok üzüldüm. Bir hikaye de benden olsun. Böyle şeyler kolay kolay ifade edilmiyor. İnsanlar gebelik iyi veya kötü sonlanınca bu konuda kendilerini ifade edebiliyorlar. Ben şu an araftayım aslında ama yine de yazacağım.
    Bebeğin kalp atışlarını 6. haftada duymamızla birlikte çok heyecanlandık. Çünkü o an somut olarak duyumsayabilmiştik İçimde bir insan büyüyordu. Ancak birkaç gün sonra yaşadığım çok çok çok şiddetli kanama ile birlikte acile kaldırıldım. Doktorum geldiğinde kanamam hala yoğun devam ediyordu, progesteron verilmişti ve kan kaybına bağlı serum takılmıştı. Muhtemelen düşük yaptığımı söyledi; olabilirdi gayet gerçekçi bakabiliyordum sürece ve sakinliğimi koruyabilmiştim. Fakat ertesi gün ultrasonla kontrol edilmek üzere muayenehaneye gittiğimde ise içim buruldu, 6 haftadır birlikte yaşadığımız 'susamımızı" kaybettiğimizi düşününce gözlerim doldu.
    Ancak, ultrasonla bakıldığında bebeğin durduğu söyledi doktor. Orda tüm sakinliğimi kaybettim işte. Ağladım çok.. Direniyordu minik susam. Düşük tehdidi teşhisiyle 30 gün evde yattım. Sadece yemek yedim ve tuvalete gittim. Bu süreçte 2 kere daha, çok aşırı kanama yaşadım. Ama şimdi 13. haftamızdayız kanamalar akıntıya dönüştü ve hala birlikteyiz çok şükür.
    Bunları yazıyorum. Çünkü ben senin yaptığını yapamadım ve internetten çok araştırdım ancak benim durumumdaki gibi hikaye bulamadım. Eğer yaşayanlar varsa belki bir ümit olur ve yüreklerine su serpilir.
    Sen böyle arada yaz bak. Ne güzel şeylere vesile oluyorsun ve inşallah bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur.

    Sağlıcakla kal:)

    YanıtlaSil
  67. Görkem hamile oluşunu öğrendiğimde inan gözlerim doldu çünkü 3 yıldır takip ediyorum seni çok benimsedim bebeğinle ailenle eşinle allah size sağlıklı ve mutlu bir hayat nasip etsin inş Rabbim yazını okudum hiç üşenmeden hemde sen paylaş bizimle biz seni merak ediyoruz çünkü önemsiyoruz kalbi kötü insanlara kulak asma lütfen allah herkesi biliyor kalp kıranlar düşünsün ������

    YanıtlaSil
  68. Sen kimseyi kafana takma gönlü güzel merhametli cok cici bir anne olucaksın inş.seni ve avakadonu seviyoruz ❤

    YanıtlaSil
  69. Rabbim seni ve bebeğini korusun canım Görkem ❤️

    YanıtlaSil
  70. Hamilelik ile ilgili videonu ağlayarak izlemiş, aman ben de en duygusal oldum bu ara demiş ve birkaç gün sonra benim de hamile olduğumu öğrenmiştim. :) O yüzden her paylaştığın şey ayrı mutluluk veriyor bana. O kadar kötü insan var ki, şefkatsiz merhametsiz büyüyen. Gerçekten hiç gününü bozmasın bunlar. Ayrıca ben de hep sustuğum insanlara karşı çat pat cevap vermeye başladım ve çok mutluyum. Herkes yerini, lafını bilsin... Ben Hollanda'da yaşıyorum ve doktorum bana ENJOY demişti ilk görüşmede, sen de bu çok acayip ve heyecanlı tecrübenin dibine kadar tadını çıkar dilerim. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  71. Hamilelikle, bebekle falan zerre alakam yok lakin ne anlatsan izler/dinlerim. Sağlıkla gelsin ❤️

    YanıtlaSil
  72. ne iyi oldu yazdığın..aslında sosyal medyada “mükemmel” geçen hamilelik serüvenlerini takip ederken kanamalı bir hamilelik geçirdiğim için ne yalan söyliyeyim kendimi biraz hatalı biraz da eksik hissediyordum. Aynı şeyi çocuğumu büyütürken de hissediyorum zaman zaman..hayatı hep toz pembe değil de gerçekte var olduğu gibi yansıttığın için bir tanesin görkito��ben de kanamlı bir hamilelik geçirdim ama bebeğimi kucağıma sağ salim aldım. Bunlar seni hiç korkutmasın sen de Allahın izniyle bebeğini sağ salim kucağına alacaksın. Seni sevgiyle kucaklıyorum. İyi ki buralardasın hep bizimle ol��

    YanıtlaSil
  73. Sevgili Görkem sakın ama sakın üzülme çünkü en kritik dönemi atlattın bebeğin için ve emin ol her şey daha güzel olacak bundan sonra. Seninle benzer durumları yaşadım çünkü.
    Hamileliğimi öğrendikten sonra 6.haftada ilk kez kalp atışını duymaya gidecektik eşimle. Öğretmenim, o gün de okulda nöbetçiyim gün boyu ayakta durmaktan belim ağrıdı. Son dersimde bitmeye 5 dk kala bişeylerin ters gittiğini anlayıp lavaboya koştum. Benimki lekelenme değildi afedersin adet görür gibi berrak kırmızı kanamam oluyordu. Ağlayarak çıktım okuldan bir yandan da arkama çıkmasın diye hırkamı giyiyorum. Durmuyor o kanama çünkü. Eşim de kapıda bekliyor heyecanla hastaneye gitmek için onu görünce gitti bebeğimiz demiştim ağlayarak. Hemen hastaneye koştuk doktora kalp atışını duymaya geldiğimi ama durumun böyle olduğunu anlattım. Ultrasonda bebek duruyordu inanamadım kalp atışını duydum ama doktorum çok olumlu konuşmadı bu ciddi bir tehlike kanaman çok fazla dedi. Et parçası vs görürsen gel dedi. Bebekte bir anomali varsa genelde erkenden vücut onu atar o yüzden üzülme dedi ama ne mümkün. 10 gün evde dinlendim progestan iğneleri vuruldum ve bir jel kullandım. Et parçası vs düşmedi ama lekelenmem devam etti. Ben ümidi kesmiştim kesin tuvalette düştü ben görmedim vs diyordum ama Allahın mucizesi 10 gün sonra kontrolde bebeğin orada durduğunu hatta geliştiğini gördük doktorum da çok şaşırdı. Çoook fazla uzattım farkındayım kusura bakma şimdi ise 33 haftalık hamileyim önümüzdeki ay bebeğimi kucağıma alacağım inşallah :) gelişimi de oldukça iyi oğlum hiçbir sıkıntı yaşatmadı bana bundan başka :) umarım bu postum sana umut verir. Senin bize videolarınla verdiğin pozitif duyguların bir kısmını sana geri verebildiysem ne mutlu bana. Seni seviyoruz dualarımız seninle :)

    YanıtlaSil
  74. Canlı yayınını kaçırdığımda sana mail atmıştım, içime doğmuş demekki seninle aynı sorunları yaşadığımız 😔 benimde hamileliğim seninle bir. 1 hafta ya da bi kaç gün var aramızda. 2 kere lekelenme atlattım ilkinde bende progestan kullandım. Resmen tepe taklak yapıyor insanı ama miniklerimiz için katlanıyoruz. Daha da çok şeylere katlanacağız. İnşallah sağsalim alırsın, alırız bebeklerimizi kucağımıza 😊 gönlünü ferak tut 🤗

    YanıtlaSil
  75. Görkem 2015 yılında benimde kötü bir deneyimim oldu. Maalesef kötü sonuçlandı.Sonra haşimato hastası oldum ve gebe kalma oranını düşüren bir durum. Böyle durumdaki biri için çevresinde herkesin kolaylıkla hamile kalması, sen bu kadar acı ve sıkıntı çekiyorken çocuk sahibi olanların ilk dişi ilk çişi ilk boku ilk püsürü gibi şeylerle sanki dünyanın sekizinci harikasını doğurmuş ve ilk kez onda ortaya çıkan durumlarmış gibi göze sokmaları benim yaşadığım süreci biraz daha zorlaştırdı. Fakat şöyle bir derste çıkardım kendi kendime aslında birileri için çok büyük mutluluk kaynağı bazıları için yüreğine öküz oturmuşta nefes alamıyormuşsun gibi bir durum oluyor. Çünkü ben bebeğimle alakalı problemi öğrendiğimde ağlaya ağlaya eve dönerken alt komşum doğum yapmış ve kocaman bir kapı süsü ile kapıyı ve merdivenleri süslemişti tabiki sevinmek onunda hakkı fakat bu kadar göze sokamaya gerek yok sanırım. Bu da bana büyük bir ders oldu bir gün çocuğum olursa asla böyle şeyler yapmıcam. Senin tavrını ve duruşunu çok ama çok takdir ediyorum. İnan kendim olsa bu kadar sevinirdim. İnsanlar ne söylerse söylesin eğer dünyaya gelmesi gerekiyorsa o ne olursa olsun geliyor. Sağlıkla, hayırla gelsin.������

    YanıtlaSil
  76. Merhaba, böyle içsel ve samimi paylaşımlarınızı her zaman ilgiyle takip ediyorum. Hamilelik aslında kişiye özel bir süreç ve herkeste hem fizyolojik, hem de psikolojik olarak farklı etkiler yaratıyor. Her anının tadını çıkartmak ve olumsuz etkenlerden mümkün olabildiğince uzak kalmak gerek. Bebekler tahminimizden çok daha güçlüler, eminim annesinin heyecanını hissediyordur ve uslu uslu kavuşmayı bekliyordur :) İnşallah siz ve tatlı aileniz bu süreci keyifle geçireceksiniz ve bebişinizi sağlıkla kucağınıza alacaksınız. Size farklı bir konuda öneri yapmak isterim. Eğer doktorunuz bir engel görmezse yoga yapın. Benim 4.aydan itibaren çok feci sırt ağrılarım oldu, 5 dakikadan fazla oturamıyordum. Yoga ile hem ağrılarım geçti, hem de hareketlerim rahatladı. 3 ekimde de çok rahat bir normal doğum yaptım :) Gittiğim yeri önerebilirim isterseniz, Atatürk Cd.sinde. Eskiden bu taraflarda oturduğunuza dair bir sohbetimiz olmuştu da uzun zaman önce ona istinaden belirtmek istedim :) Çok sevgiler, miniğinizle mutlu günler.

    YanıtlaSil
  77. Sen boşver onları görkitocum �� En güzel bebeği sen yap en güzelini sen haket ���� Çok sağlıklı çok güzel çoçuğun olcak hemde kız ��

    YanıtlaSil
  78. Bunlar bana çok uzak gelen şeyler olsa da hatta korksam da senin hamilelikle ilgili dediklerini hep okudum, izledim. Burda yazdığında da lekelenmen olduğunu okuyunca sanki kendi ablama olmuş, o anı seninle yaşamışım kadar endişelendim ve risk olmadığını öğrenince rahatladım. Öncelikle doğallığından ve samimiyetinden dolayı teşekkür ederim, hiç tanımadan da sevilirmiş insan gerçekten. İnşallah çocuğunu sağlıkla kucağına alırsın ve hayatın boyu çok mutlu olursun.

    YanıtlaSil
  79. Eminim senin gibi güzel kalpli,insanlara ve çevreye duyarlı,mantıklı,bakış açısı geniş bir evlat yetiştireceksin.Dünyanın senin gibi annelere çok ihtiyacı var.Sağlıkla gelsin kuzucuk, hep mutlu hep ayni kal.

    YanıtlaSil
  80. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Öyle güzel öyle karmaşık duygular ki :) ama emin ol zaman çoook hızlı geçiyor hamileyken. Mümkün olduğunca uzan dinlen ve keyfini çıkar. Çok çok öperim seni :*

    YanıtlaSil
  81. Allahim her satiri okurken heyecanlandim, uzuldum ve sevindim, minik bezelyenin buyudugune cok cok sevindim senin gibi bir anneye sahip oldugu icin cok ama cok sansli canim gorkemim allah bebeginizi sana ve degerli kocana bagislasin, cekirdek aileniz daim olsun ♥️

    YanıtlaSil
  82. Ne kadar samimi yazmış, anlatmışsın.. ben bir tüp bebek annesiyim. Bu yazdıklarını ilk günden beri yaşadım. Baştan bhcg değerim düşük çıktı hamile miyim değil miyim sevinemedim. Kalp atışını duyana kadar.. sonra ilk 3 ay bu kanamalar, progestanı iğne olarak vuruldum her gün. Sonrasında hep yatarak geçen zaman. Acaba 30. Haftaları görebilecek miyim? Derkeeeen, 36+6. Haftada geçtiğimiz hafta kucağıma aldım ikizlerimi maşallah :) hiiiç korkma. Rabbim onun sana tutunmasını nasip etmişse kucağına almanı da nasip eder inşallah. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  83. Anaaam yerimmm yaaa ❤ kem gözlere sis. Patlayin da catlayin. Minnosumuz cok sağlıklı olacaak, annesi de babasi onu cook sevecek ❤.... Ruhu samara tipliler, uzak durun.

    YanıtlaSil
  84. Öncelikle samimiliginle , yengeç burcu olusunla Çektin beni kendine .. Videolarini izlerken , yazilarini okurken keyif aliyorum huzur buluyorum ..sunu hic bir zaman unutma gorkemcim güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatindan lezzet alir .. Herşeye güzel bakman dileğiyle saglikla mutlulukla kucagina al bebeğini opuyorum :)

    YanıtlaSil
  85. Görkem gözlerim dolu dolu okudum. Seni ilk takip ettiğim zamanlar geliyor aklıma da ne dertlerin, heyecanların, mutlulukların, mutsuzlukların vardı. Seninle makyaj öğrendik, seninle bütçemizi dağıttık :) yıllar geçmiş şimdi bakıyorum da. şimdiyse anne oluyorsun. Minicik bir canlı var içinde inanamıyorum. Allah ailenizin yolunu ve bahtını açık etsin. Sağlıklı, huzurlu bir ömrü olsun yavrunun inşallah :)

    YanıtlaSil
  86. Görkem hic biseyi kafana takma, Allah bebegini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin, , allah herseyi gonlüne göre versin. Optüm Cook,

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Görkem Abla. Bizim 2 senedir sebepsiz infertilite nedeniyle cocugumuz olmuyor malesef. Benim gibi ve hatta daha çaresiz durumda olan takipcilerini düşünerek bu kadar hassas bi şekilde sevincini, mucizeni paylasman emin ol hiç bir şekilde yaralamıyor.Daha önce böyle bir hassasiyeti blogger ve vlogger olan takip ettigim annelerin hic birinde goremedim malesef.Bu samimiyetinden dolayi seni cok seviyorum.Eminim seni seven bütün takipçilerin de böyle düşünüyordur. Allahın izniyle evladını hayırla sağlıkla kucağına almani diliyorum. Darısı bebek sahibi olmak isteyen bütün anne adaylarının başına :) ❤

    YanıtlaSil
  88. Pozitif enerjin seni ve bebegini koruyacaktir. İnsanlar cok acimasiz. Kendi mutsuzluklarini paylasmaya bayilip mutluluklarini saklarlar. Sen gercekten onalr gibi degilsin ve en iyisi hakediyorsun. En azindan bunun kiymetini bilen esin, ailen ve mutlu kedilerin var gerisi tiri viri. Bende 11 haftalik hamileyim. Ogrendigim ilk gunden beri belediyede anons ettirmedigim kaldi. Ama olacagi varsa minik kajumun geldigini aciklayabildigim gibi gittiginide aciklayacak kadar olgun olacagimi dusundugumden onemsemedim. Ama soledigim herkes ayy herkese anlatma tribinde. İyide sende herkessin zaten te Yarebbim. Neyse Gorkito 29 yasinda ilk hamileligim. Bende de hersey harika gidiyor. Sende oyle gideceksin. Cok mutlu ol. Huzur hep yaninizda olsun. Takma falan demicem takicaksin zaten. Onemli olan bunlardan ders alip oyle cocuklar yetistirmeliyiz bence. Optum saglikla kucagimiza aliriz isallah. Mucuk

    YanıtlaSil
  89. Konuyla hiç alakam yok ama senin için hepsini tek tek tek okudum.Her şey gönlünce olsun İnşAllah😊

    YanıtlaSil
  90. Ağustos ayının başında öğrendim hamile olduğumu mart ayında kürtaj olmuştum daha çok üzülmüştüm perişan olmuştum hatta yeniden hamile kalınca dünyalar benim oldu tabi ama öğrenmemin üzerinden bir hafta geçmeden sevimsiz lekelenmeler başladı �� ve acımasızca devam etti tam bir hafta tam bi kanamaya dönmedi ama giden gidecekti doktorum gebeliğin bozulduğunu ve muhtemelen düşeceğini söyledi dünyam yine başıma yıkıldı bir hafta geçmeden beni bırakıp gitti minik melek işte bu yüzden içim cız etti yazını okurken kimsenin benim yaşadıklarımı,bu acıyı yaşamalarını istemem Rabbim başta senin, diğer anne adaylarının ve tüm annelerin evlatlarını bağışlasın umarım sağlıkla yavrunu kucağına alıp kokusunu içine çekebilirsin sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  91. Hayatimda ilk kez taninan birine yorum yaziyorum seni cok seviyorum insallah herşey gönlünce olur Allah analı babalı büyütsün simdiden.Senin gibi iyi kalpli minnoş bir annesi olacagı için çok şanslı kerata

    YanıtlaSil
  92. Allahın izniyle sağlıkla bebisini kucağına alırsın ve bebeğin de çok şanslı senin gibi tatlı, naif,kendinden çok onu düşünen bi annesi var. Hamilelikte olur böyle şeyler kafana takma doya doya hamileligini yaşa rabbine dua et yüce Allah gönülden istenilen hiçbir şeyi boş çevirmez. Seni seviyoruz sağlıkla kal.

    YanıtlaSil
  93. Insan okadar çok iyi biseyler iyi dilekler duymak istiyor ki ve cok mutlu oluyor.. daha bugun bi saticidan dogmamiş bebişime bisey alırken -Allah saglikla kucagina almayı nasip etsin- duası aldim ve ne kdr tanimasam da öyle icte icten tesekkur edesim geldi ki.. bence bizi annelik hormonları sarmış ve cok yumuşacık olmuş hissediyorum..iyi dileklerim seninle..

    YanıtlaSil
  94. Gorkemcim
    Bu olumsuzluklari yasaman hepimizi uzuyor; ama sen uzulme lutfen. Kotu niyetli insanlar heryerde var. Kulaklarini tıka, kıskançlıktan soylenenleri duyma okuma. Seni seviyoruz sana ve bebişe dua ediyoruz. Sevenlerinin daha fazla olduguna emin ol. Guzel haberlerinjzi bekliyoruz. Tum aileye selamlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  95. Merhaba Görkem.
    Öncelikle sana sağlıklı, sorunsuz, keyifli bir hamilelik dilerim.
    Ben 28 yaşım’da 2. Kez anne olmaya hazırlanan 15 haftalık bir gebe olarak sana şunları söyleyebilirim. İlk hamileliğim de ilk 3 aylık dönem için de önce kanama sonra kahve rengi lekelenmem olmuştu ve düzenli progestanla herşey yoluna girmişti. Şimdi ki hamileliğim de 12 haftalık iken yine kahve rengi lekelenmem oldu ve yine progestan kullandım. Progestan herşeye rağmen iyi ki var ���� öyle böyle geçiyor zaman sonra kucağına alıyorsun yavrunu bitiyor mu o konuşanlar hayır asla hatta artıyor bile�� bir keresin de kızım idrr yolu enfeksiyonu olmuştu çok küçüktü 4-5 aylıktı bir yakınımız naptınız çocuğa demiştio an başım dan aşşağı kaynat sular dökülmüş çok kızmıştım ne diyceğimi şaşırmış çamura soktum çocuğu demiştim bası insanlar çok densiz çok bilinçsiz. Sonra sonra umursamamyı öğreniyorsun zor oluyor ama yapacak birşey yok malesef. Çok uzattım lafı. Herşey senin için güzel olsun. Sağlıkla al yavrunu kucağına

    YanıtlaSil
  96. 5 aylık bir oğlum var.Hamileliği yeni atlatmış biri olarak senin için çok üzüldüm. Böyle kötü şeyleri duymak hamilelikte çok zor oluyor. Ama bu günlerin mümkün olduğunca keyfini sürmeni öneririm, gerçekten çabucak geçiyor ve hepsi bir anı oluyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  97. Rabbim bebeğini de senide korusun, içindeki mucizen hayatının en guzel gerçeği olsun ❤

    YanıtlaSil
  98. Şuan işe gidiyorum ve inan senin için bol dua ettim.
    Senin kalbin çok güzel. En güzel ve hayırlı şekilde bebeğini kucağına alırsın ins. ��

    YanıtlaSil
  99. Sağlıcakla kucağına gelsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  100. Bende 17. Haftamdayım. 12. Haftaya kadar progestan kullandım, seni çok iyi anlıyorum. Hele şu saat başı tuvalete gitme olayını 🙈 hala da o korku devam ediyor. Sanırım sağlıkla kucağımıza almadan da geçmeyecek. Allah’ım hakkımızda hayırlısını nasip etsin. 🙏🏻

    YanıtlaSil
  101. Merhaba görkemcim yazını okududugumda bütün duyguları yaşadım sinirlendim üzüldüm mutlu oldum.Benim de 7 yaşında bir oğlum var ve 3 yıldır bi kardeşi olsun istedim ama olmadi hep dualarımda Allahtan hayırlısını istedim.Hakkinda herşeyin hayırlısı ile olsun kendine dikkat et 🙂

    YanıtlaSil
  102. 2 aylık hamileyim Görkem'cim, gözlerim dolu dolu okudum yazını.
    Sana iyi gelen, güç veren insanlar yanında oldukça boğazındaki düğümler bir bir çözülüyor, endişe etme. Her şey o güzel gönlünce olsun <3

    YanıtlaSil
  103. Ya var ya bir şey yazmanı paylaşmanı heyecanla bekliyorum resmen sen tam bir bizim evin kızı gibi bir şey oldun. Kötü yorumlara kötü eleştirilere hiç kafanı takma ve senin mutluluğunu gölgelendirmesine izin verme :) Bezelyenin cinsiyetini bende çok merak ediyorum. İnşallah sağlıkla eline alacağın günlere az kaldı. Allah mutluluğunuzu, birliğinizi daim etsin. Seni çok seviyor ve öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  104. Ay çok sevindim. Zor bir başlangıç olmuş ama inşallah sonunda rahat bir şekilde bebişi kucağınıza alırsınız. Güzel şeyler söyleyen destekleyen insanlar dışında kimseyle görüşmemenizi, sadece güzel doğum hikayeleri dinlemenizi çok çok tavsiye ederim. İlk doğumumda öyle yaptım. Şükür rahat geçti. Şimdi yine hamileyim. Benzer şekilde bir ay önce yurt dışına gitmek durumundaydım. Olumsuz şeyleri asla duymak istemediğim için kimseye gideceğimi bile söylmedim. Hamileliğimi de gelince açıkladım. İnsanlar bir garip olmuş. Bedenimiz hayatımız hakkında o kadar saçma şeyler söylüyorlar ki anlayamıyorum bunu nasıl yapıyorlar. Çoğu mutluluğumu da paylaşmam kimseyle. Mutluyum diye beni üzen insanlar yüzünden bu hale geldim. Blogger olarak sizleri tebrik ediyorum. Hayatınızdaki güzellikleri paylaştığınız için çok cesursunuz. Kızınız olacak gibi hissediyorum niyeyese :) Allah huzurla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ;)

    YanıtlaSil
  105. Sen öyle güzelsin ki😘 kimimize kardeş, kimimize kız evlat, kimimize arkadaşsın..
    Ailemizin uzantısı gibi sevip saydığımız bir ailen var🤗 Seni sever gibi sevip kabullendiğimiz bir erkek kardeş/oğul/damat ile evlendin,yuva kurdun👑 Aşkının meyvesi bebeğini de dualarımız koruyacak, hiç üzülme dertlenme 🙏😻🐞🍀 Allah büyük. Haset edeni kendi kem gözü döner bulur. Biz kalkanları oluşturduk, Voltran'ı bekliyoruz😇

    YanıtlaSil
  106. Gorkem ben de 9. haftaya girmek üzereyim. 2 hafta önce ben de lekelenme yaşadım. 2 haftadır raporluyum ve bebeğim için dua ediyorum. Tekrar eden bir durum olmadı çok şükür. Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey google ve forumlardan uzak durmak oldu senin de söylediğin gibi. Allah herkesin bebeğini bagislasin ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bu arada normal doğumla ilgili olarak ben sürekli pozitif düşünmeye çalışıyorum. Bir doktor, doğumda yaşanan sancı ve ağrıların psikolojik olduğunu, yani geçmişten gelen korkuların buna sebep olduğunu söylemişti. Bunu duyduğumdan beri hep pozitif doğum hikayeleri dinliyorum ve kendime pozitif telkin yapıyorum, doğumunun çok kolay olacağını söylüyorum. Ise yarayacagina inanıyorum :) Bu süreçte blogtaki butun hamileler olarak birbirimize destek olalim lütfen. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  107. Gorkem lutfen kimsenin dediklerini kafana takma bu senin surecin ve ne derlerse tika kulaklarini..sen denilen kotu laflarin hic birini haketmiyorsun bunu aklindan cikarma..gebelik surecinde harika gececek bundan sonra hic bir sıkınti olmadan cocugunu kucagina alacaksin..

    YanıtlaSil
  108. Merhaba Görkemcim, seni yıllardan beri takip ederim ve sanki seni tanırmışçasına severim.. Hamilelik haberini alınca da çok sevinmiştim, hayırlı uğurlu olsun.Allah kucağına alıp sevmeyi, ömrünüzü sağlıkla birlikte geçirmeyi de nasip etsin inşallah :) iyi ki bu deneyimini yeniden bloğunda paylaşmışsın,dediğin gibi görselliğin her şeyin önüne geçtiği şu günlerde yeniden yazmak ne kadar güzel oldu..Ben anne değilim ama olmayı çok isterim şimdilik nasip olmadı diyelim. Bu yazdıklarını okurken gözlerim doldu , çünkü herkes başına geleni ve yaşadığını bilir. insanlar o kadar zalimce ve haddini aşarak konuşur oldu ki, şaşırıyorum(şu küfürlü cümleyi yazan bence sorunlu ve tedavi olmalı). Sen çok güzel bir aile de yetişmişsin ve eminim ki çok güzel bir anne olup bu vatana senin gibi güzel evlatlar yetiştireceksin.Tanımadan birini sevmenin, tanımadığın birine dua etmenin huzuruyla tüm kalbimle sana huzur, sağlık ve güzel günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  109. Allah sağlıkla,hayırla,huzurla kucağına almanı nasip etsin Görkem:)Yaşıt sayılırız, benimde kızım şuan 1 yaşında ve hamileligimin ilk 2 ayinda bende lekelenmeler yaşadım.Korkma geçecek,senin ve babasının sevgisini hissettiler daha aşkla tutunacak sana😇Şu korkunç insanlardan kurtulmanın tek yolu hamileliğin süresince görüşmemek ya da pat pat cevap vermek.Bunu hamileliğin ilerleyen zamanlarında tecrübe kazandıkça otomatikman yapıyoruz galiba😊Zaten hamilelik ilerleyince gelen o cesareti bana bebeğim veriyor gibi hissetmistim hep.Canımı sıkan her söz kendimi geçtim aslında ona zarar veriyordu bunu anladım.Bide "elin niye hep karnında senin"ciler vardı:)istemsizce onu koruma içgüdüsüyle tutardım bebeğimi. o zamanda hep dedim hep dicem de;canım öyle istiyor,kendimi onu korumam gereken bi kaplana dönüşmüş gibi hissediyorum,elini tutmuş gibi hissediyorum,o da beni hissediyor derdim...Neyse çok konuştum ama aynı kötü insanlardan muzdarip olduğunu görünce yazmak istedim.Sen mutluysan o mutlu.Gerisini takma.sevgiler:)Sağlıkla gelsin inşallah güzel melek🤗

    YanıtlaSil
  110. Her kup icinde ne varsa disina onu sizdirir.sen bu mutlu gunlerini o salakca yorumlari yapanlar yuzunden uzulerek gecirme.bide doktorun acaba neden progestani vajinal olarak almani onermedi yani ozaman bu yasadigin semptomlari gostermiyormus cunki.

    YanıtlaSil
  111. Görkem Abla,
    Ben şu zamana kadar hiç yorum yapmamıştım ne youtube da ya da instagram da ama bu yazını okuyunca dayanamadım.
    Çok güzel yüreğin var ve çok güzel bir ailen var. Allah bozmasın! ❤️
    İnşallah sağsalim alırsın miniğini kucağına ve annelik sana çok yakışıyor zaten miniğinle daha çoook yakışacak buna da eminim. ❤️
    Sen hiç canını sıkma. Onların aksine mutlu ol. Çünkü görmesem de seni eminim mutluluk sana çok yakışıyor. Sen hep gül. Bebeğinle mutlu ol ve tabi ki de ailenle birlikte ❤️

    YanıtlaSil
  112. Ben henüz evli değilim üniversite okuyorum ama anlattığın şeyleri içimde hissettim Yengeç burcuyuz ikimizde :) Bazen diyorum ki şu duysallık olmasa Çünkü duyguları diplerde yaşıyoruz Söylediklerini içimde hissettim ve yazmak istedim

    YanıtlaSil
  113. Bebeğini sağlıkla kucağına al tatlım şimdi heyecanlısın bir de o cennet kokusunu duyunca gör bambaşka bir duygu rabbim evlat isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın.:)
    2 hamileliğimde çok zor geçti ilk hamileliğimde doğuma girene kadar kustum diyebilirim artık arkadaşlarım ufaklık ağzından gelecek diyordu.
    Bir sonraki hamileliğimde ise aşırı öğürme ve koku hassasiyeti yaşadım doğuma 1 ay kala azaldı ama her ikisinde de kokuları duyunca tüm acılarım, zorluklar unutuldu gitti.
    Kötü yorum yapanları, çok bilmiş yurdum teyzelerini sakın kaale alma gülüp geç ben ilk oğlumda zaman zaman kafaya takıp üzüldüm ama sonrasında takılmadım her kadının hamileliği farklı geçiyor benim gibi aylarca kusan, serum yiyende oluyor hiç sorunsuz geçiren de ama sonunda herşeye değiyor.:)
    Kilo almak, çatlamak, patlamak, lekelenmek hamileyken biraz dert ediliyor ama doğum sonrası bir gülücük hepsini unutturuyor aman diyorsun çatladıysam çatladım bunun için herşeye değer.:)
    Bu arada bana kız bebiş annesi olacakmışsın gibi geliyor bakalım tahminim doğru çıkacak mı?:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  114. Görkem!
    Bana bir mektup yazmışsın da onu okuyormuş gibi hissettim, okurken gözlerim doldu. Sahiden bize mektup yazar gibi sen de hislendin dimi yazarken? Sen çok güzel bi insansın, her şeyin güzelini hak ediyorsun. Bebeğini sağlıkla kucağına almak, onla upuzun bi ömür geçirmek nasip olsun sana güzel Görkem,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  115. Görkitomuz❤️ Daha 20 yaşında bir öğrenciyim çocuk hatta evlilik bana uzak kalıyor haliyle. Fakat öyle benimsemişiz ki seni her an takip ve merak içerisindeyim. Yazı boyunca senin tüm hislerini paylaştım yeri geldi heyecanlandım yeri geldi gülümsedim yeri geldi üzüldüm. Minik bebek aslında o kadar şanslı ki senin gibi bir annesi olduğu için.. Bizi ayırmayıp deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederiz inan ailen gibi biz de heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Kötü yorumlar hep vardı olacak da takma diyemiyorum ama en azından sen sadece güzelleri görmeye çalış. Hem merak etme senin ve bebeğin için dua eden bizler de varız�� Normal doğumla ilgili düşüncelerini de okumak, duymak isteriz. Dediğim gibi bana şimdilik uzak konular fakat senden dinlemek, senin düşüncelerini paylaşıyor olmak çok keyifli. Allah sana, sezgi abimize ve bebeğinize uzun sağlıklı ve musmutlu bir ömür versin. Bizler yanınızdayız��

    YanıtlaSil
  116. Merhaba Görkem Seval ben 6 aylık evliyim bende o yorumları okudukça kendimi senin yerine koydum ve çok üzülürdüm herhalde diye düşündüm sonra Allah en iyisini bilir görür duyar havale eder geçerim dedim bende hamile kalırsam instagrama foto atmaktan çekinmem destekliyorum umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini ��������

    YanıtlaSil
  117. Merhaba Görkito,
    Ben de 29 yaşında ve evliyim. Artık çocuk istiyorum ancak öyle korkuyorum ki çevremin dediklerinden, resmen çocuğu onlar yüzünden ötelediğimi fark ettim biraz da... Dediğin gibi kimsenin ne dediğini umursamamak ve sadece hislerinle hareket etmek en doğrusu. Allah sağlıkla bebeğini kucağına aldırsın ve isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu. Seni ve minik Görkitoyu seviyorum. ❤️ Sevgiler

    YanıtlaSil
  118. Sen iyi yetiştirilmiş kültürlü, görgülü, terbiyeli, iyi bir ailenin kızı olarak kendine yakışanı yapıyorsun. Bebeğinde senin gibi olacak inşallah, sevimli, samimi, şirin, tatlı. Sevgilerimle. Esra Akıncı

    YanıtlaSil
  119. Kız görkem kahve koy geliyorum diyesim geldi. Seninle diğer vlogger/bloggerları ayıran olay bu bence. Birçoğunu beğensek de izlemeyi sevsek de -ki benim oldukça sınırlı- hiçbiri bizim evin kızı görkem değil. Geçen ablamla konuşuyorduk Görkem temiz kalpli ama dışarıda konuşulanları da önemser inşallah canını sıkmıyorlardır diye aman bacım ne diyim. İçindeki o cadıya söyle hepsini kaynar kazana koyup kaynatsın. Elime geçse biri alim Allah yolarım! Sadece yazını okumakla kalmayıp kötü yorum yazan var mı diye kontrol ederken neredeyse hepsini de okumuş oldum:)) ortalık temiz! Rabbim ne eylerse güzel eyler, sen kendine, yuvana ve bebeğine iyi bak gerisi tevekkül. Rabbim iyi niyetli insanların duası gibi temiz bir doğum nasip eylesin. Oyacığıma da torun nasip eylesin. Onu da ayrı seviyorum çünkü �� Hep mutlu ol güzel bacım�� Sevgiyle��

    YanıtlaSil
  120. O kadar içten yazmışsınız ki çok duygulandım. İnşallah Allah sağlıklı şekilde bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip eder. Yazınızda hamilelikten sonra normal doğuma bakış açınızın değiştiğinden ve yazısını hazırlayabileceğinizden bahsetmişsiniz. Ben kendime adıma aynı korkuları yaşadığım için böyle bir yazı yazmanızı çok isterim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  121. ay valla yalan yok resmen yeğenim oluyormuşcasına seviniyorum ben ♥ bu kadar yıldır ablam oldun :) Allah bebeğini analı babalı sağlıklı büyütür inşallah ♥ seni seviyorum :)

    YanıtlaSil
  122. Allah hayirli bir dogum ve bebeginizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  123. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini:) ayni dönemden geçiyorum şu an ve bulduğum her yazıdan medet umarak okuyorum umarım atlatirim bu lekelenmeler bi an once biter. Herkese sağlık ve mutluluk diliyorum :)

    YanıtlaSil
  124. Merhaba Görkem’in öncelikle yazını zevkle duraksamadan okudum, yazdıkların o kadar yakın geldi ki aynı şeyleri düşünüyoruz . Makyajı senden öğrendim hayatımın bir parçası oldu sadeliği doğallığı,dürüstlüğün insanların güvenini kazanmakta çok önemli olduğunu seninle gördüm şimdi aynı heyecanları birlikte yaşıyoruz. Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah sen iyiki varsın sen hep iyi ol ❤️

    YanıtlaSil
  125. 3,5 aylık bir oğlum var,hamileliğimin son döneminde hamileliğe bağlı şeker tespit edildi ve dikkat etmezsem devam edebileceği söylendi.
    Her anne adayı gibi aşırı dikkat ederek çözdük ve şimdi hiç bir sorun yok çok şükür. Tabi moralim çok bozulmuştu, naçizane tavsiyem dikkatli ol ama bu süreci kendine zehir etme,mükemmel bir şey yaşıyorsun unutma.
    Epilepsi hastasıyım ve hamile kaldığımdan beri hiç atak yaşamadım.
    4 seneyi daha böyle geçirirsem ilacı da bırakacağım İnşallah.
    Demem o ki her yönüyle bir mucize yaşadım ve sen de sağlıkla bu süreci atlatacaksın İnşallah. Yavrunu, kızını ya da oğlunu hiç farketmez,sağlıkla kucağına alırsın İnşallah.
    Sevgiler...
    Aylin

    YanıtlaSil
  126. üşenmedim yorumların hepsini okudum, 4 aylık bir hamile olarak hepsine ayrı bi duygusallaştım :) ne kadar özel bir insansın Görkem, sıradan bir blogger/youtuber dan çok farklısın. sevenin çok, hepsi de dualarıyla senin yanında :)
    kötü niyetli insanlarla yine karşılaşacaksın, hepimiz karşılaşacağız. böyle zamanlarda sadece onlar için üzülüyorum, kendi zehirleri kendilerine fazla geldiği için akıtmak beni de zehirlemek istiyorlar. bebeğimi ve sevdiklerimi düşünerek takmıyorum artık.
    Yaptığın işi aynen bu şekilde yapmaya devam et lütfen, ilk blog yayınından beri takipçinim seni çok seviyorum <3

    YanıtlaSil
  127. Merhaba Bende aynı durumları 2.hamileliğimde yaşadım şimdi hepsi geçti 10aylık tatlı cadı bir kızım var aynı endişeler aynı lüzumsuz insanlar aynı lüzumsuz laflar benim hamileliğinde de vardı hepsi geçiyor Görkem daha güzel günler geliyor zor zamanlarda var tabii çünkü bu hayat....
    Hiçbir hamileye söylemeyecek lafları söyleyenleri affedemiyor insan sende affetme ama takılmada hep güzellikleri hatırla inşallah.2 dogumumda normaldi herşey yolundaysa sende istiyorsan hem bedenen hem ruhen hazırlan Allah yardım ediyor inan o an. Sosyal medya arsızları da gerçekten iyi bir dersi hak ediyorlar bu nedir artık görülmemiş duyulmamış rezillikler terbiyesizlikler insanlıktan çıkmışlar.
    Neyse sen hep bebeğini ve önündeki güzel günlerini düşün sağlıkla kolaylıkla kavuşun birbirinize inşaallah

    YanıtlaSil
  128. Sen mükemmel bir detaysın.��evlenmeyi 4-5 sene sonra düşünsem bile bütün tavsiyelerini tek tek not alıp kaydediyorum �� İnşallah sağlıkla kavuşursunuz birbirinize��

    YanıtlaSil
  129. İnanamıyorum bir İNSAN! nasıl başka bir insana o lafları eder,nasıl öyle temenniler de bulunur? Hayatları boyunca hiç mi mutlu olmadılar acaba hiç mi sevmediler, sevilmediler? İnsanın kalbi nasıl olur böyle kararır,pas tutar hayret! Görkem sen bu kıskanç,mutsuz, sevgiden bir haber yaratıklara üzülme lütfen. Hayatın gerçeği bu her zaman böyle insanlar karşımıza çıkacak ne yazık ki. Sen bebeğine, eşine ve ailene daha da sarıl en iyi onlar anlar seni ve en çok onlar sever. Tabi biz de çok seviyoruz hatta araştırma konusu bence yüz yüze gelmeden, bizzat tanışmadan birini nasık bu kadar sever, benimser insan hayatının her aşamasını merak eder? Neyse iyi ki varsın iyi ki bebeğin de var. Hayatımıza kattığın güzellikler için teşekkürler seni de minik avokadoyu da çok seviyorum. ��

    YanıtlaSil
  130. Görkemcim allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin insalah seni seviyorum gönlünü ferah tut çok iyi bir anne olacaksın eminim senin tecrübelerinden faydalandigim gunle r ınsallah bende yaşarım 😊 ödediğim kredimiz bitince bende anne olmak icin can atıyorum 😙 sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  131. Seni bir ablam gibi görüp seviyorum Görkem abla :) Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

    YanıtlaSil
  132. Ah o progestan.. İçmeden yıkılmış sarhoş gibiyim efekti.. Ben hamilelikte değil ama küçük yaşta adet düzensizliğinden ötürü tanışmıştım kendisiyle. Hala da zaman zaman başvurmam gerekiyor. Mutfak halısında uyuyakaldığımı biliyorum �� öte yandan daha sekiz gün önce tonla para bayıldığım bir kadın doğum uzmanı sadece adet düzensizliğim var diye; ohoo sen bu gidişle anne olmak için bin tane doktor kapısı aşındır yine olamazsın, hele bir de kaynanan çocuk diye bastırırsa ben seni o zaman görürüm diyiverince, insanların vicdanını sorgulamama kararı aldım. Bu arada daha bekarım ha çocuk yapmayı denemişliğim bile yok :D sen de kapa kulağını, kızını sağlıkla kucağına alınca bu anılardan sadece gülerek hatırlayacaklarınız kalacak ♥️ Seni seviyorum.

    YanıtlaSil
  133. Hellöğ görkito sanırım dünyanın en güzel annesi olma yolunda adım adım ilerliyosun Allah’ın izniyle kızını sağlıklı birşekilde kucağına alırsın ���� Bu konulardan tamamen alakasız 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ama öyle güzel öyle tatlı yazmışsın ki evlendiğim zaman sanırım biraz daha büyüyüp demem lazım eminim yine açıp bu yazıyı okuyup yine videolarını izlicem ablam yok ama senin gibi komik aşırı gülüyorum sana bu arada ve düşünceli birini isterdim bide Snapchate dönsen keşke sohbetler özlendi ��

    YanıtlaSil
  134. 2 yaşında kızı olan bir anne olarak yazıyorum sana. hamileyken duyduklarımı yaşıyor gibi oluyorum, şansıma! ben hamileyken 2 olumsuz olay yaşandı benim çevremde sanki ben yaşıyordum olanları, hamilelik gerçekten bambaşka bir şey, Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin. hamileyken de farkına vardım ki her gün belki yüzlerce doğum oluyor ama hepsi bir MUCİZE. etrafında güzel insanlar, güzel dilekler ve güzel olaylarla geçen rahat bir hamilelik diliyorum..

    YanıtlaSil
  135. Görkem allah sana peygamber sabrı vermiş o nasil tepkiler yorumlar öyle hele cevrendekilerin söyledikleri ?! Insanlar bunlari nasil soyleyebiliyor inanamiyorum oh olsun hakettin demeleri mesela... allah akil fikir ve vicdan versin.. Gözlerini kapa kulaklarini tika hamileligini en guzel sekilde yasa sunlar yuzunden zehir etme sakin ����

    YanıtlaSil
  136. Gorkecim...seni ara sira takip ediyorum. Cok seker iyi kalpli oldugun yuzune yansimiz zaten. Boyle seyler yakinindakilari tanimak icin belkide kucuk bir firsatdi(keske olmasaysi).In sha Allah bebegini saglikla kucagina alirsin. Kalbini ferah tut guzellik dua et bende edicem...

    YanıtlaSil
  137. Çok çok içten yazan birisin.boşta konuşmuyorsun sanırım bu babanın senin elinden tutup her hafta kitap almasından ve ailenizin birbirine verdiği değerden geliyor.düzgün ve hile hurdası olmagan çok az insan kaldı bu devirde çizgini bozma devam et yolun açık olsun güzel insan ve güzel anne:)

    YanıtlaSil
  138. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  139. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  140. 17 haftalık hamileyim,bizimde bir kızımız olacak insallah :) Hamilelikte insan normalden on kat daha duygusal olabiliyormus yani bende o şekilde :) size yazılan o çirkin yorumları okuyunca kendime yazılmıs gibi hissedip sinirlendim ve üzüldüm... böyle insanlar hep var ve her yerdeler malesef... hamileliğinizin geri kalanı da cok güzel geçer insallah:)

    YanıtlaSil