Son Zamanların Favorileri #2



Günaydın! Domuz gribi sebebiyle blog yazılarıma kısa süreliğine istem dışı ara vermek durumunda kalmıştım ama şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum (hastalığın 6. günü bitti) ve bugün, son dönemdeki favori ürünlerimle karşınızdayım. Bir süredir farketmeden sürekli memnun kalmadığım ürünleri yazmışım. Bu sebepten araya bir 'favoriler' yazısı sıkıştırayım dedim. Hemen başlıyorum.

Cilt bakımında temel taşları yerine oturttuğumu düşünüyorum. Bu sebepten, bu kategoride çok fazla yeni ürün deneme ihtiyacı hissetmiyorum. Hatta firma gönderilerini bile eliyorum, her geleni yüzüme sürmüyorum. Hatırlarsanız en son Clinique'in gönderdiği seti incelemiştim. İşte bu ürün, yani Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion (*) da o setten çıkmıştı. Normalde, cildimi seneler önce kurudan karmaya çeviren Missha Near Skin serisinin nemlendiricisini kullansam da, son zamanlarda cildimi eskisi kadar kuru hissetmediğim günlerde elim direkt bu sarı şişeye gidiyor. 

Kuru-karma cilt için ideal bir nemlendirici. Kurumaya meyilli yanaklarımı nemlendirirken, gün içinde yağlanan T bölgemde yağ kontrolü sağlıyor. Makyaj altına da kullanıyorum, çok memnunum. Detaylarını okumak için buraya tıklamanız yeterli.




Bu favoriler yazımda fondotene ve makyaj bazına yer vermedim çünkü geçen yazın başından beri dönüp dolaşıp aynı ürünleri kullanıyorum. MAC Face & Body'i sevdiğimi de 80.000. kez duymak ve görmek istemezsiniz diye düşünerek direkt pudraya geçiyorum. Detaylarını şuradaki yazımda bulabileceğiniz Chanel Poudre Universelle Libre, aldığım günden beri göz altı ve ten makyajımı sabitlediğim tek pudra. Asla bitiremeyeceğim ama bitirebilirsem hiç düşünmeden gidip yeniden satın alacağım bir ürün.






Bronzer olarak son dönemde istisnasız Benefit Hoola'yı kullandım. Yaz gelene kadar pudra formüllü bronzerlar tercihim. Hoola da bence çoğu cilt rengine uyan, epey kalıcı ve mat bir bronzer. Şurada detaylı incelemesi mevcut.

Allık olarak da pembeden şaşmadım. The Balm Down Boy; mat, aşırı pigmentli, kalıcı ve özetle epey başarılı bir pembe. 




Kapatıcı olarak MAC Pro Longwear daimi favorim. Artık onu da yazılara eklemekten utanıyorum. O yüzden bu yazıya, Pro Longwear kullanmadığım zamanlarda elimin gittiği tek ürün olan L'oreal True Match kapatıcıyı ekliyorum. Bendeki rengi 01. Pembe/somon bir siliciyle sildiğim göz altlarımı, bu tarz sarı bir ürünle aydınlatmaya bayılıyorum. Detaylı yazısı burada.

Maskara olarak da uzun zamandır iki favorim var. Günlük kullanımda Gosh Amazing Length'n Build Waterproof maskarayı çok seviyorum. Kirpikleri ayırıp, gün içinde akma yapmıyor. Yazısı burada.

Daha dramatik bir kirpik görüntüsü için ise Chanel Le Volume'ü keyifle kullanıyorum. Son zamanlarda akşam dışarı çıkarken alt kirpiklerime de sürmeye başladım. Akma yapmayan ve epey hacim veren bir maskara. Detaylarını şurada bulabilirsiniz.






Günlük kullanımda far anlamında mat-naturellerden vazgeçemiyorum. Son dönemde şüphesiz en sık Soap&Glory What's Nude 4'lüsünü kullandım. Bu ürünü Dupdurushop hediye etmişti. Farlar çok tozutsa da, pigmentasyonları ortalamanın üstünde ve dağıtmak epey kolay. Ben tüm göz kapağıma vanilya rengini uygulayıp, yanındaki pembemsi kahve ile göz kapağıma derinlik veriyorum. Dupdurushop, Soap & Glory ürünlerini sipariş üzerine getiriyor diye biliyorum.




Geri kalan her şey burada. Öncelikle kaş kalemimle başlayayım. Yine Soap & Glory'den Archery(*) isimli bir kalem. Bendeki rengi Blonde Shell. Bunu da Dupdurushop göndermişti. Zaten denemek istediğim bir üründü. Anastasia Brow Wiz'in birebir aynısı olarak geçen bu ürün, neredeyse anaokulundan beri MAC Omega farla doldurduğum kaşlarımı tam istediğim biçimde doldurmama fırsat verdi. Daha ulaşılabilir bir kaş kalemi arıyorsanız, bence Flormar'ınkiler epey başarılı. Epey önce kaş doldurma hakkında bir yazı yazmıştım. Onun da linkini buraya bırakıp siyah göz kalemime geçiyorum.

Essence Long Lasting siyah göz kalemi, 3,5 Lira'lık komik bir fiyata sahip, asansörlü bir göz kalemi. Evet simsiyah değil ama 2-3 kat uygulandığında çok da güzel oluyor. Son dönemde göz içine bundan başka bir şey kullanmadım. AVON Supershock hala favorim ama o kadar kömür karası bir görünüm istemediğimde ama yine akmayan bir ürün aradığımda elim hep buna gidiyor.

Essence'in dudak kalemlerine olan hayranlığımı şurada dile getirmiştim. Son dönemde Cute Pink rengini ruj gibi tüm dudağıma kullanıyorum. Dudak kaleminde ne MAC, ne NARS, ne MARS. Essence'i tek geçiyorum.

Ruj olarak da MAC Faux'tan sonra elimin en sık gittiği Golden Rose Velvet Matte serisinin 2 numarası oldu. Ah, ne desem. Hem kalıcı, hem sürümü kolay, kurutmuyor, çizgilere dolmuyor ve uygun fiyatlı. Okumak isterseniz yazısı burada.

İşte böyle. Siz son dönemlerde hangi ürünleri severek kullandınız? Mutlu günler. :)

-Yazı boyunca (*) ile işaretlenen ürünler firma gönderisidir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi şuradan alabilirsiniz.





Görkem Karman

13 yorum:

  1. makyaj koleksiyonundan çıkarttığın ürünleri tekrar mı gidip aliyorsun? merakimdan soruyorum bu the balm.in alliginida vermiştin. ki sen nars guy bourdin.in paletini elinden çıkarmış insansin. hoolayi 2.kez takipçin hediye etti onu biliyorumda.. böyle yeni çekilmiş resimlerde görünce merak ediyorum cidden. yazı güzel olmuş teşekkürler emeğine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya sıkı takip etmişsiniz. Evet, Down Boy da hediye geldi.
      Teşekkür ederim,
      Sevgiler

      Sil
  2. merhaba:)
    sevil ve Boyner e Chanel Poudre Universelle Libre ürünü sordum ama kalmamış:( bu ürünü nereden bulabilirimm , yardımcı olursanız çok sevinirim ...ayrıca yazı içinn çok teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!
      Havaalanlarında ve Sephora'larda bulabilirsin diye düşünüyorum.
      Sevgiler :)

      Sil
    2. Merhabalar Müge Hanim, chanel pudra için instagram üzerinden venuskozmetik hesabindan bana ulaşırsaniz size yardimci olabilirim :)

      Sil
  3. Anaokulundan beri :D videoların yazilarin büyük keyif gerçekten emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Oncelikle cok gecmis olsun yazin her zaman ki gibi cok guzel ve faydali olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  5. Hayatımın en zor zamanında yanımda oldun her gün geldim seni izledim sesin benim bütün zorluklarıma gürültü oldu gerçekten ruhen yanımdasın youtube buluşmasına gelemediğim için içimin nasıl yandığını bilirim akasya da belki seni görürüm diye mac ve sephora arası 15 tur yaptığımı çok seviyorum gerçekten bu dönemi atlatmamda payın her şeyden çok

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar çok epey diyosun görkem :) anaokulundan beri 😂 çok tatlısın 😍

    YanıtlaSil
  7. bu pudrayı anlattığınızdan beri almak istiyorum ama ne bulunduğum şehirde var ne de internette bulabildim. bunun kadar iyi olmasa da buna yakın özellikte bir sabitleyici pudra öneriniz varmı acaba?

    YanıtlaSil
  8. Yine çok faydalı, harika bir yazı olmuş. Senin görüşlerine çok güveniyorum. Geçmiş olsun bu arada. Sevgiler. 😌

    YanıtlaSil