Smashbox Photo Finish LIGHT Primer || Makyaj Bazı



Günaydın! Bugün sizlere, tam 5 haftadır severek, hatta bayılarak kullandığım bir üründen bahsedeceğim. Şuradaki alışveriş yazımda bu ürünün görselini paylaştığımdan beri özellikle Instagram'da, inceleme yazısını bir an önce yazmamı isteyenler oldu. Ben de ürünü tanıyacak kadar kullandım ve şimdi yorumlamaya hazırım.

Smashbox standı aslında yıllardır Sevil Parfümeri'lerde vardı ancak markanın her ürünü ülkemize gelmiyordu. Birkaç ay önce, far paletlerinden tutun kapatıcılarına, şu meşhur makyaj bazlarından fırçalarına kadar her ürünü nihayet raflardaki yerini aldı. Ben de fondotenimin kalıcılığını arttıran bazımı bitirip aynısını bulamayınca, bu kez övüle övüle bir hal olan Smashbox'a şans vereyim dedim. 




Bu makyaj bazlarının en ünlüsü klasik, yani şeffaf olanı. (İncelemek için buraya tıklayabilirsiniz.) Ben yıllar önce bir yurtdışı seyahatimde klasik olanın deneme boyunu alıp kullanmıştım. Bu kez Light olan bazı satın aldım çünkü klasik bazdaki o silikonumsu, yüzümü adeta uyuşmuş gibi hissettiren pürüzsüzlük hissini istemedim. Bir de Light bazın yapısını, bitirip de tekrardan satın alamadığım (satıştan kaldırıldığı için) Make Up For Ever HD #0 Primer'a benzetince 'tamam' dedim, alıyorum.

Photo Finish Light Primer, adı gibi, gerçekten çok hafif. Şu ana kadar kullandığım bazlar arasında en ince ve en ağırlık yapmayan ürün bu sanırım. Ürün yağsız, %60 su bazlı. Bu yüzden mükemmel yağ kontrolü sağlıyor ve sivilceye yol açmıyor. Bana sorarsanız, gözenekleri küçük gösterme ya da çizgi çubukları minimize etmek gibi bir etkisi yok ancak bu saydıklarım, ürünün vaatleri arasında. 




Fondotenin kalıcılığını arttırmak konusuna gelince… Ah nasıl anlatsam, bilemedim. Yüzümde 2,5 saatten fazla sabit duramayan, parça parça olarak soluklaşan ve yer yer silinen bir fondoten düşünün. Şimdi de o fondotenin, altına bu bazı uyguladığımda tam 8 saat boyunca yüzümde kıpırdamadan durduğunu düşünün. İşte öyle bir şey.

Nemlendiricim iyice emildikten sonra, ten makyajıma geçmeden bir dakika önce yüzüme ellerimle uyguladığım bu baz, sadece fondotenimi değil, fondoten üzerine kullandığım bronzer, allık ve hatta aydınlatıcıyı da adeta yüzüme yapıştırıyor. Ten makyajımın daha önce bu denli kalıcı olduğunu hatırlamıyorum ben. Bir de tüm bu performansı, yüzümde ağırlık yapmadan sergilediğini düşünürsek, gerçekten çok başarılı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz bence.




Photo Finish Light bazın klasik olandan farkı ne diye sorarsanız… Bence en önemli fark; Light'ın losyon kıvamında olup ağırlık yapmaması ve silikonumsu bir his bırakmaması. Peki bugün yazısını yazdığım Light bazı kimler sever? Ten makyajının kalıcılığını arttırmak isteyen ve cildinde yağlanma dışında spesifik bir sorun yaşamayanlar. Cildiniz kuruysa, bu bazın bir yardımı dokunmayacaktır. Bunun yerine, serinin nem veren bazını deneyebilirsiniz. Dediğim gibi; yağlı ciltlere de uygun, sivilce yapmayan, fondotenin kalıcılığını ağırlık yapmadan arttıran, kokusuz ve silikon hissiz (silikon içermesine rağmen) harika bir baz bu. İyi ki almışım. 

Unutmadan, üzerine uyguladığım fondoteni yaymamı zorlaştırmadığı, yapısını ve duruşunu değiştirmediği, parfüm içermediği için ayrıca seviyorum bu ürünü. Kendisini Sevil'lerden ya da direkt olarak şuraya tıklayarak 91 Lira'ya satın alabilir, tam boyu almadan önce seyahat boyuna bir bakayım derseniz de buraya tıklayabilirsiniz. Umarım sorularınızı cevaplayabildiğim bir yazı olmuştur. Siz bu meşhur bazları denediniz mi? Sevgiler!





Görkem Karman

21 yorum:

  1. Bak şimdi ya... okudum okudum, kuru ciltlere olmaz deyince yıkıldım! Peki soru: Benim cildim kuru, özellikle yanaklar nemsiz; ama, burun çevremde ve çenemde gün içinde fondü falan kalmıyor, kıpkırmızı çıkıyor ortaya. MUFE Yeşil bazı denedim, başarısız... Bir de tuhaf bir şekilde çenemde pullanma oluyor. Cildim sapıttı yani. Bu şartlarda, nemlendirici baz mı, bu mu Smashbox Yeşil mi dersin? Bir de, kullanmadan bilemezsin tabii ama, sence diğerleri de fondüyü bu Light gibi sabitliyor mudur? Kestane kebap acele cevap :) Öptüm seni!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ciltlere olmaz değil yahu! Olur ama nem veren bazlar gibi, ya da bu serinin moisturizing olanı gibi ekstra nem vermez anlamında dedim. :) bu serinin hepsi fondoteni yüze yapıştırıyor diye biliyorum bu arada.

      Sil
    2. Hah ok süper o zaman :) Ben bir gidip yapılarına bakayım Sevil Parfümeri'den madem :) Çok teşekkürler fıstık, öperim!

      Sil
  2. Sanırım aranılan kan bulundu öncelikle bi soru sorucam kıvamı losyon gibi dedin nem vermiyo ama kurutmuyodur diye umut ediyorum birde yüzünde karıncanma yapıyomu yani face and body yüzünle bütünleşiyomu yoksa böyle bir yabancı gibi duruşu varmı o konuda meraklıyım ve yazılarını yayınlamanı iştahla bekliyorum bence sıklaştır bu konuyu objektif yorumların doğruu davutluğun ve böyle detay anlatmanla çok çok yardımcı oluyosun blog yazmak zor ve çok çok iyisin bu konuda bol bol yaz bizde okuyalım 😍😍😍

    YanıtlaSil
  3. Seyahat boyunu alıp denemeliyim bence de. Bu üründen memnun kalmayan birine rastlamadım doğrusu. Benim için çok faydalı bir yazı oldu, çok teşekkürler.

    http://oreolumilkshake.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Görkem, cildim yağlı ancak gözenek küçültmesini de istiyorum, klasik olanı alsam ağırlık falan yapar mi? Yoksa direkt bunu mu alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. aslında bu ürün gözenek küçültmeyi vaad etmiyor.size uygun olanı smashbox photo finish pore minimizig oil-free olanı.hatta bir youtuber(missglamorazzi) kendisi yağlı ciltli benefitinkinden daha iyi olduğunu söylüyor :D

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. selam üzerine hangi fondotenleri kullaniyorsun acaba? Teşekkürler mucuk

    YanıtlaSil
  7. bu ürünü çok merak ediyorum , fakat bu makyaj bazları gözenekleri tıkayıp sivilce oluşturmasa daha güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  8. bu ürünü çok merak ediyorum , fakat bu makyaj bazları gözenekleri tıkayıp sivilce oluşturmasa daha güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  9. görkemcim bende kuru ciltliyim . ancak yazda geliyor. cildimde pudra allık benzeri ürünler hiç durmuyor. fondoteni de adeta cildim emiyor o da durmuyor. smashbox denemek istiyorum. bu yazdığını önerir misin

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Görkem gelin makyajım için baz arıyorum yagliya dönük karma cildim var ve sence smashbox mı yoksa benefit stay flawless m ? Şimdiden teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  11. Bana yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  12. merhabalar görkem hanım çekilişe nasıl katılabiliyoruz bilgi verirsniz sewinirim

    YanıtlaSil
  13. merhabalar,
    karma bir cilt yapım var ve akne izlerim var.tedavi oldum ve bu yüzden makyaj bazı konusunda endişelerim var.İstediğim kozmetik ürünler bulunduğum şehirde yok.Online alış veriş siteleri önerir misiniz?Çekiliş için katılım bilgileri ve detaylarını hakkında bilgi alabilir miyim?
    Şimdiden ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Görkem abla benim yanaklarımda minik minik beyaz yağ bezeleri var ve cildim kurumu karmamı hicbi fikrim yok 1.cisi nasıl öğrenirim 2.cisi ben kuru degilde karma cildimin oldugunu düşünüyorum veya yağlı bilemiyorum cunku cildim kuru olsaydi alnımda , yanaklarımda minik yağ bezeleri olmazdi sence bunu almalimiyim veya cildim nasildir ??

    YanıtlaSil
  15. Peki sivilceli ciltler için hangi bazı tavsiye edersin?

    YanıtlaSil
  16. Sence smashbox primermi yoksa nyx pore filler mi gorkemmm:) ??

    YanıtlaSil
  17. Birde sence smashbox pore minimizing gozenek kucultucumu yoksa smashbox photo finishmi ?

    YanıtlaSil