Rimmel London Lasting Finish Kapatıcı



Günaydın! Bugün sizlere, bir süre önce merakıma yenilip satın aldığım Rimmel London Lasting Finish kapatıyı anlatacağım. Göz altı kapatıcılarına zaafım olduğunu biliyorsunuz. Asla vazgeçemeyeceğim birkaç ürün çoktan çekmecemdeki yerini bulsa da, ben yeni kapatıcılar denemekten vazgeçmiyorum.

Gratis ve Watsons'ta satılan markalar, yani uygun fiyatlı seçenekler arasında benim istediğim kadar örtücülük sağlayan ve duruş anlamında beni tam anlamıyla tatmin eden pek ürün yok. Bir tek yazısını şurada yazdığım L'oreal True Match kapatıcıyı (altına corrector kullanmam gerekse de) epey sevdim. Bir de geçen sene raflardan kaldırılan Maybelline Dream Lumi kapatıcı var ki, kaç tüp bitirdim bilmiyorum. Dönelim Lasting Finish'e.

Rimmel London'ı gerçekten sevdiğim için bu ürüne de bir şans vereyim diyerek en açık 2. renk olan Ivory'i aldım. Daha açık olan tonun adı Porcelain'dı ancak ben morluklarımı daha iyi örtsün diye bunu seçtim. 




Lasting Finish kapatıcı; oldukça hafif, kırmızı, kapağı çevirilerek açılan plastik bir kutuda geliyor. Bu küçük kırmızı kutuda 6 gram ürün bulunuyor. 




Ivory rengi; içinde pembe/somon bulunan bej. Açık bir renk olmasına rağmen içinde barındırdığı somon alt ton sebebiyle altına corrector kullanmadan koyu halkaları güzel bir şekilde örtüyor. Zaten ürünün yapısı corrector olarak kullanmak için biraz fazla yoğun. Hatta bence yapısı; Laura Mercier Secret Camouflage ile MAC Studio Finish arasında bir yerde. Şöyle açıklayayım; fırçayla uygulandığında göz çevresini olduğundan 10 kat daha kuru ve yaşlı gösteren ancak parmaklarla ısıtılarak tampon hareketlerle göz çevresine yayıldığında MAC Studio Finish kadar örtücü olan ve aydınlık duran bir kapatıcı. 

Yapısı çok ince değil ancak kalın da değil. Dediğim gibi, parmaklarla ısıtılıp uygulandığında sağlayabileceği en harika bitişi veriyor. Pudrayla sabitlemeye gerek kalmıyor ve uygulama öncesi mutlaka güçlü bir göz çevresi nemlendiricisi gerektiriyor. Bu şekilde uygulandığında göz çevremde 2-3 saat kadar kalıcı oluyor.




Göz altı için çok daha başarılı kapatıcılar kullandığımdan bu ürüne pek bayılmadım. Bir kere çok uğraş gerektiriyor. Ürünü parmaklarla ısıtıp, incelterek uygulamak ve tampon hareketlerle göz çevresine iyice yerleştirmek gerekiyor. Kompakt tüm kapatıcılarda olduğu gibi, likit kapatıcılara nazaran daha yapay duruyor.

Uygun fiyatlı ve güzel bir kapatıcı olsa da, ben yalnızca burun etrafım ve çenemdeki kızarıklıklar için kullanmaya devam edeceğim. Bu bölgeleri, göz altından çok daha doğal örtüyor. Satış fiyatı 15 küsür Lira olan bu kapatıcıyı Watsons'lardan satın alabilirsiniz. Siz bu ürünü denediniz mi?

*Yazı boyunca corrector diyip durdum. Correctorlar hakkında bilgi almak isterseniz buraya, vazgeçilmezim olan MAC Pro Longwear kapatıcı ile ilgili yazımı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.





Görkem Karman

12 yorum:

  1. Sivilce kapatmak için uygun mudur sence pütürlü bi görüntü bırakır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatıcıyı, nemli bir süngerle uygulamayı deneyebilirsiniz :)

      Sil
  2. Benim çenemde de kizarikliklar kucuk sivilceler falan var, sence kapatir mi? Bir diger sorum da, benim ten rengim de acik, Ivory rengi cenenle uyum sagladi mi yoksa koyu mu durdu? Yazi icin cok tesekkurler Görkem! Yine harika bir is cikartmissin.

    YanıtlaSil
  3. Görkem lütfen uygun fiyatlı bir corrector yazısı hazırla mesela flormar ın corrector paleti hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
  4. The balm kapatıcıdan sonra belki rimmelde aynı sorunu yaşamam dedim ama yok benim göz çevremin bu tarz ürünlerle bir türlü yıldızı barışmadı :( Göz çevremdeki çizgileri olduğundan daha fazla belirginleştirdi ve çizgilere doldu. Görkem hanım bende bu ürünü yüzümdeki ufak tefek lekeleri kullanmak için kullanıyorum göz çevresinden ziyade cilt problemlerini kapatmakta çok daha etkili bir ürün :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar evet bu ürünü denedim blogumda da yazdım hatta araştırmalarıma rağmen hiç kimse yazmamıştı sanıyorum ilk ben yazdım şimdi sende görmek bu yazıyı çok mutlu etti. ürün daha yeni gelmişti sanırım aldığım zaman tabi ben aldığım gün bunu düşünücek halde değildim makyaj çantam çalınmıştı çünkü moral alışverişine çıktığım sırada rastlamıştım :( Evet kapatıcılığı güzel ama gerçekten çok zahmetli zaten kuru olan göz çevrem çok çok iyi nemlendirmezsem kuru kuru oluyor göz kapaklarıma baz olarak kullanırım diye düşündüm ama tam katlanma kısmında birikme yaptı alt kısmı kayboldu böyle değişik şeyler oldu malesef.

    YanıtlaSil
  6. görkem abla sephoranın kendi kırışık ve gözenek küçültücü kremini deneyip yorumlar mısın :))

    YanıtlaSil
  7. acaba yüzdeki bazı lekeleri kapatmak için verimi nasıl olur deneyebilirim. ilk sende gördüm bunu. zaten watsonsa pek gitmem dikkat etmemişim

    YanıtlaSil
  8. bende aldım bu ürünü çok yoğun yediremedim göz altlarıma ağırlık hissi verdi bana göz altını kapatıyor ama uygularken canımı yaktı resmen :(

    YanıtlaSil
  9. hola amigos yo se la teme es differente pero quise mostrar eso replika telefonlar

    YanıtlaSil
  10. Artık Bobbi Brown correctorını çok sevdiğini biliyoruz amaa uygun fiyatlı beğendiğin yada az beğendiğin bir corrector onersen bize :)) senin önerilerinin ışığında bizde kurtulsak şu mor göz çevresinden :((

    YanıtlaSil
  11. Tam corrector neydi ki diye düşünürken yazının sonunda link buldum,süpersn :)

    YanıtlaSil