Make Up For Ever Step 1 Primer - Aydınlık Veren Sarı Baz




Günaydın! Bugün sizlere, ürünlerini severek kullandığım Make Up For Ever'ın yeni makyaj bazı serisinden Radiant Yellow Primer'ı, yani aydınlık veren sarı makyaj bazını anlatacağım. Gönül isterdi ki, şöyle kısaca detayları verip gideyim ancak beni bir süredir okuyorsanız, bilirsiniz; ürünlerle ilgili düşüncelerimden bahsetmeden önce bendeki hikayelerini, onlara nasıl ulaştığımı da anlatmayı pek severim. Öyleyse hemen başlıyorum.

Yazısını şurada yazdığım MUFE (Make Up For Ever'ın kısaltması, yazı boyunca uzun uzun marka adı yazmak yerine MUFE'yi kullanacağım.) setten çıkan HD Primer'ı bayılarak kullandım ve bitirdim. Fondotenimin kalıcılığını arttırdığı, mis gibi koktuğu, silikonumsu bir his bırakmadığı ve yüzümü kurutmadığı için tam boyunu satın almak istedim ve Sephora'ya gittiğimde HD baz serisinin kaldırıldığını ve onun yerine MUFE'nin yeni Step 1 baz serisinin geldiğini öğrendim. Sephora görevlisi bana 'eski seri tamamen kaldırıldı, onun yerine bunlar var' dediği için de umudu kestim ve yeni bazları incelemeye başladım. Bari biten HD bazıma yakın bir şey bulup alayım dedim. 

Yeni seri bazların toplamda 11 çeşidi var. Dolayısıyla içlerinde kayboldum. En çok beğendiklerim; 3 numara Hydrating Primer (nem veren baz) ve 2 Smoothing Primer (pürüzsüzleştirici baz) oldu. Kararsız kaldığım için Sephora'dan çıktım ve yaklaşık 1 saat sonra Sevil Parfümeri'den Smashbox (buraya tıklayın) Photo Finish Light Primer'ı satın aldım çünkü bitirip de yenilemek istediğim MUFE HD #0 Primer'a çok benzettim. Sonra evime döndüm ve aynı akşam Makyaj Trendi'nden bir mail aldım. MUFE'nin yeni baz serisinden bir ürün seçmemi ve seçeceğim ürünü bana hediye edeceklerini söylediler. Şans. :)

Bilmeyenler için Makyaj Trendi; NARS, Shiseido ve MUFE gibi markaların ürünlerini satan, Vepa Group'a ait websitesi. Dolayısıyla sitedeki tüm ürünler orijinal. Yaşadığı şehirde bu markalar bulunmayanlar için gerçekten güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Dönüyorum benim seçimime.

Nedense farklı bir şey deneyeyim diyerek, 9 numara olan Radiant Yellow Primer, yani aydınlık veren sarı makyaj bazını seçtim ve ürün ertesi gün elimdeydi. Bana bu yepyeni ürünü deneyimleme fırsatı sundukları için tekrardan Makyaj Trendi ekibine teşekkür ediyorum. Şimdi gelelim ürünle ilgili görüşlerime.




Ürün, 30 ML'lik çok hafif ve yumuşacık bir tüpte geliyor. Ben bazlarda pompa değil de, tüplü sistemi daha çok sevdiğimi farkettim. Bu yüzden bu ürünün paketlemesini kullanışlı buldum diyebilirim. 

Fondoteni uygulamayı kolaylaştırmayı ve makyajın kalıcılığını gözle görülür biçimde arttırmayı vaat eden bu bazın rengi bildiğiniz sarı. Her ne kadar Jaclyn Hill (ünlü bir makyaj vloggerı) şuradaki videosunda, bu bazın uygulandığında sarı durmadığını söylese de, sadece bazı uygulayıp makyaj temizleme mendiliyle her sildiğimde, mendilin hardal rengi olduğunu görüyorum. Dolayısıyla evet, bu ürün sarı ve epey renk veriyor. Ürünün dokusu yumuşacık ve tene kolayca yayılıyor. Işıltı, sim vesaire içermiyor.




Peki ben bu bazı sevdim mi? Hayır. Bunun birkaç sebebi var. İlki; bilmeden tenime uygun olmayan bir baz seçmiş olmam. Bir süre kullandıktan ve memnun kalmadıktan sonra Makyaj Trendi.com'a girerek ürünün açıklamasına baktım. Sarı olan bu baz, buğday ve esmer tenlere aydınlık vermek amaçlı kullanılıyormuş. Beyaz tene, bunun mavi olanı öneriliyormuş. Dolayısıyla ben, daha bronz tenler için olan bir baz seçmişim. 

Yüzümdeki duruşunu da bu yüzden sevmemişim. Aydınlık vermekle görevli olan bu baz, uyguladığım zemini kurutunca haliyle sevemedim kendisini. Aslında kurutmak doğru bir tabir olmadı. Kurutmak değil de, donuklaştırmak diyeyim. İsmi 'radiant' olan bir ürünün yüzüme ışıltı katmasını beklerdim. Rengini yanlış seçtiğim için mi, yoksa yapısından ötürü mü, bilemedim ama tek bildiğim şey, yüzümü aydınlık değil, donuk ve soluk gösterdiği oldu. 

Tüm bunlara ek olarak, fondotenimin duruşu ve kalıcılığı üzerinde de bir etkisini gözlemlemediğimden bu bazla anlaşamadığıma karar verdim. Keşke Hydrating olanını, yani nem verenini alsaydım. Neyse ki yukarıda şu sıralar kullandığım Smashbox Light bazımdan çok ama çok memnunum. Yazısını yakında yazacağım zaten.

İşte böyle. Satış fiyatı 96 Lira olan bu bazı buraya tıklayarak satın alabilir, bazın diğer 10 çeşidini incelemek için ise buraya tıklayabilirsiniz. Siz bu seriden hangi bazı denediniz ya da deneyeceksiniz? Mutlu günler! 


*Ürün makyajtrendi.com tarafından gönderilmiştir. Teşekkürler Makyaj Trendi! 





Görkem Karman

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. görkem abla, üniversite tavsiyeleri gibi bir video çekebilir misin?yabancı youtuberlarda bayaa bi yapan var bizim de olsun :D hem inş. bu yıl üniversiteye gidicem faydalı olur :) sevgiler <3

    YanıtlaSil
  4. görkem abla senı sevıyorum te balmın paletlerınden bırını yazar mısın ?

    YanıtlaSil