En Sevdiğim 5 MAC Ürünüm



Günaydın! Bugün sizlere, makyaj koleksiyonumdaki en ama en çok sevdiğim 5 MAC ürünümü göstereceğim. Geçtiğimiz günlerde de en sevdiğim uygun fiyatlı ürünleri yazmıştım. O yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Hemen başlayalım!


FACE & BODY FONDOTEN

Bozulmadan bitirebileceğim, bitirdikçe alabileceğim ve gerçekten her sürüşte beni kendine hayran bırakabilecek sayılı fondoten var. Face & Body onlardan biri ve an itibariyle çekmecemdeki tek fondoten. Geçen senenin başından beri 2 tüp bitirdiğim, yaz, kış demeden kullandığım, şu ana kadar denediğim en doğal duruşlu, en hafif fondoten. Kapatıcılığı çoğu BB krem ve renkli nemlendiriciden daha az. Adı 'fondoten' ama benim için yalnızca bir renk dengeleyici. Detaylı incelemesi burada.


FAUX RUJ

Hayatımda ilk kez bir ruju bu kadar hızlı bitirdim desem yeridir. Yedeği çoktan çekmecemdeki yerini aldı. Leylak-pembe bu ruj; hem koyu göz makyajlarına, hem de günlük makyajlara çok yakışıyor. Dişlerimi olduğundan daha beyaz gösteriyor. Çok esmerler hariç herkese çok yakışacağını düşünüyorum. Eskiden uzun yıllar boyunca favorim Pink Plaid'di ancak son zamanlarda dişlerimi çok sarı gösterdiğini farkettim. Geçtiğimiz yıl Faux'yla tanışmasaydım, bu yazıda mutlaka Pink Plaid olurdu. Faux'nun detaylı yazısı burada.


PRO LONGWEAR KAPATICI

Seveni kadar sevmeyeni de var ama ben hay-ra-nı-yım. Hiçbir kapatıcı göz altımdaki koyulukları bu denli güzel örterken, bu kadar hoş durmuyor ve kalıcı olmuyor. Benim bir kapatıcıdan beklediğim her şey onda var; tam örtücülük, çizgilere dolmamak, kalıcılık… Bu kapatıcıyı doğru uygulama yöntemleriyle ilgili bir yazım var, onun da linki tam burada.


 PREP + PRIME KALEM AYDINLATICI

Tam 2 sene boyunca Light Boost (açık sarı) rengini kullandığım bu aydınlatıcı kalemlerin, bu kez Radiant Rose (açık pembe) rengini deniyorum. Kapatıcının yetmediği zamanlarda, ya da ten makyajıma biraz daha özen göstermek istediğimde elim bu ürüne gidiyor. Göz altı, kaş kemiği ve dudak üstü gibi ön plana çıkarmak istediğim bölgeleri çok güzel aydınlatıyor. Ağırlık yapmıyor, pek kapatıcılık vermiyor. İçinde ışığı yansıtan minik ışıltılı partiküller bulunuyor. 


CONSTRUCTIVIST PAINT POT

Şu sıralar hakkını verememiş olsam da, MAC'in benim yağlı göz kapaklarımda hiçbir işe yaramayan paint potları ve hatta denediğim tüm krem farlar arasında en sevdiğimsin Constructivist. İlk bakışta sıradan bir bronz gibi görünse de, uygulandığında içindeki bordo yansımaları görebiliyorsunuz. Siyah eyeliner ve bol maskarayla, gerçekten emek edilmiş, dakikalarca uğraşılmış gibi bir göz makyajı elde ediyorsunuz. Çok seviyorum. Detaylarını şurada yazmıştım.


İşte böyle. Sizin en sevdiğiniz 5 MAC ürününüz hangileri? Sevgiler!








Görkem Karman

10 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Eģer yaşadıgım yerde MAC olsaydi benimde en sevdigim 5 MAC urunu olurdu :D

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Görkem günaydın 9 dan beri yazı bekliyorum nihayet merak ettiğim yazı geldi fakat ben mac far paletlerini de bekliyordum bununla ilgili yazı yazarsan çok sevinirim far paletlerinin son hali kadrolu hali diyim :) değişmeyecek olanlar bunları merak ediyorum çünkü bu konuda sana güveniyorum çok açık tenliyim ve Gözlerim yeşil ela arası oyüzden doğru seçim yapmak istiyorum çünkü fardan nefret ediyodum bana göre gereksizdi taki seni takip edene kadar şuan far aşığıyım diyebilirim ve far koleksiyonumu mac ten yapmak istiyorum bu konuda senin yardımına ihtiyacım var yazılı gerçekten merakla beklicem umarım yazarsın şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Raisin allik, brick oh la ruj, coffee goz kalem, strobe lotion bu kadar urunum var ve hepsi favorimm

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda beni clinique cc creamden kurtaran face&body tek kelimeyle muhtesem rimelleri icin ayni seyi soyleyemiyorum buyuk bir hayal kirikligina ugratti beni onun disinda diva ve angel da muhtesem 🙋🏼

    YanıtlaSil
  6. Transparan pudrası çok şyi rujlarından hiç memnun değilim aşırı kurutuyo özellikle mat olanları paint pot paintrly fena değil studio fix fondoten cok memnunum ama aşırı kapatıcı ve cildimde o kdr sıkıntı yokken bu kdr kapatıcı kullanmam ne kdr doğru bilmiyorum ama t bölgem aşırı yağlı o yuzden matlaştırıcı olarak bu seriyi verdiler acaba face and body mi geçmeliyim öneriniz ne olur??

    YanıtlaSil
  7. Fix + olmazsa olmaz dediğim ürünlerden ve -sumptuous olive far - ela gözlü olduğum için bu renk benimle eşleşiyor:) 3. online olarak satışa sunulan -ruj no faux pas- kalıcılığı inanılmaz ve tam yaz rengi. 4. fluidline-blacktrack, sonuncu tabii ki strobe cream :):) Bunları böyle yazıp paylaşmak aşırı eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  8. Aslında cilt bakımı ve renkli kozmetikte Artistry ürünlerini çook severek kullanıyorum.Ama skalasında Türkiye'de olmayan ürünleri genelde Mac ten tercih ediyorum. 1.fix plus 2.prep prime kirpik bazı 3. Prep prime natural radiance base lumiere 4. 217 fırçam 5.mineral skin finish pudram...

    YanıtlaSil
  9. Herşeyi ucuza almanın tek TIK yolu

    www.evimshopping.com

    YanıtlaSil
  10. muy muy lindo blog me gusta mucho leer tus viajes gracias! y pardoname por tanto comentirios pero si algien quiere viajar a estambul turquia puede visitar este sitio que muy util y guia de estambul por viajeros excursiones en estambul

    YanıtlaSil