Sonbahar FondoTEN Rutinim



Günaydın! Bugün sizlere sonbahar ten rutinimi göstereceğim. 






Temizleyip nemlendirdiğim cildime uyguladığım ilk ürün Benefit The Porefessional Gözenek Küçültücü Baz oluyor. Hem geniş gözeneklerimi küçültüyor, hem de makyajımın kalıcılığını biraz da olsa arttırıyor.  




Sonra sıra; tenimi maskelemeyecek, yok gibi duracak, ufak tefek renk eşitsizliklerini dengeleyecek fondotene geliyor. Bu adım için tabii ki yazısını şurada yazdığım MAC Face&Body fondotenimi uyguluyorum. Bu fondoteni yaymak için favori fırçam Real Techniques Buffing Brush.






Sıra geliyor mor göz altlarıma. Öncelikle ten rengimden 2-3 ton koyu olan Bobbi Brown Corrector'un Bisque rengini yüzük parmağımla morluklarımın merkezine uyguluyorum. Bu ürünü ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. 6 ya da 7. kutumun da dibini gördüm. 

Daha sonra NARS Radiant Creamy kapatıcımın Vanilla rengini (2. tüpüm de bitmek üzere, kendisini çok seviyorum.) Eco Tools Airbrush Concealer Brush'la göz çevreme dağıtıyorum ve aydınlık bir görünüm elde ediyorum. Eco Tools'un bu fırçasını uzun zaman önce blogda incelemiştim. Çok uygun fiyatlı olmasının yanı sıra, şu ana kadar kullandığım en başarılı kapatıcı fırçalarından biri.




Makyajımı sabitlemek için yeni favori pudramı, Chanel Natural Finish Loose Powder'ı (bendeki rengi 10 Clair) Bobbi Brown Sheer Powder Brush ile önce T bölgeme, sonra da yüzümün geri kalan kısmına yayıyorum. Bu pudrayı yaklaşık 3 haftadır her gün kullanıyorum. Kısa bir süre sonra detaylı incelemesini yapacağım. 




Yüzüme birazcık renk katmak istiyorum ve şu sıralar dibini görmek üzere olduğum Chanel Les Beiges pudramın 40 numarasını Real Techniques Multi Task Brush'la şakaklarıma ve elmacık kemiklerime uyguluyorum. Bu mat bronzerın kokusuna bayılıyorum ancak fiyatı çok pahalı ve dibini epey çabuk gördüğüm için bir daha satın alacağımı sanmıyorum.




Son adımda ise Note Sandy Pink (*) allığı, açılı ve yumuşak bir fırçayla uyguluyorum. Bu allık da mis gibi kokuyor ancak yanakta, pakette göründüğü kadar pembe durmuyor. Daha çok kahvemsi naturel bir renk veriyor. Şu sıralar kahve alttonlu rujlar kullandığımdan pembe allıklarımı rafa kaldırdım. Şeftalileri de pek sevmediğimden elim genelde buna gidiyor.




İşte son zamanlardaki ten rutinim bu şekilde. Bu yazıda bahsettiğim çoğu ürünün incelemesini blogda bulabilirsiniz. Sol üstteki turuncu arama kutucuğuna istediğiniz marka ya da ürün adını yazarak geçmiş yazılarıma ulaşabilirsiniz. Sevgiler! <3


(*) ile işaretli ürünler PR ürünüdür.

Görkem Karman

16 yorum:

  1. No make-up make-up gibi olmuş çok aydınlık duruyorsun Görkicim. :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş yok gibi makyaj en sevdiğim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben su pore porefessionali cok merak ediyorum ama gözeneklerimi dahada büyültmesinden korkuyorum.

    YanıtlaSil
  4. Görkem'cim çok doğal ve ışıltılı bir cildin var, makyaj da harika olmuş, ben tuttum bu rutini :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Görkemcim Nars kapaticinin fiyatini hatirliyor musun ? :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, nars kapaticimi, yoksa mac, mi diye sorsam hangisini secersin? Sevgiler, ❤️

    YanıtlaSil
  7. Çok sağlıklı duruyor ve kesinlikle kalıp gibi durmuyor <3

    YanıtlaSil
  8. Sana çok yakışmış..

    YanıtlaSil
  9. Kapatıcımı sabitlemek icin Nars Light Reflecting aldım ama gordugum kadarıyla Chanel'den cok memnunsun. Nars'ı bitirebilirsem Chanel denemeliyim sanki:)

    YanıtlaSil
  10. Hayatımda hiç makyaj yapmadım ama önümüzdeki hafta sonu bir düğüne gitmem gerek.sizden yardım istiyorum.hiç makyaj malzemem yok.ne almalıyım nerden almalıyım bu konuda da bir bilgim yok.lütfen bana yardım edin.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba arkadaşlar bir blog sayfası açtım içinde ilginizi çekebilecek paylaşımlarım olacak zamanla destek verebilirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  12. Aşırı doğal bir makyaj olmuş eline sağlık :) bu arada youtube'deki kanalından buldum blogunu hem blogun hem youtube kanalın çok özenli

    YanıtlaSil
  13. kendi tshirtünüzü kendiniz yapın !
    http://lolaaa01.blogspot.com.tr/2014/10/kendin-yap-eglenceli-t-shirt-yapm.html

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil