MAC Brush Cleanser || Fırça Temizleyici



Günaydın! Hala bilmeyenler varsa, Pazar benim fırça temizleme günüm. Daha önce de bahsettiğim gibi tüm kirli fırçaları Pazar günleri antibakteriyel sabun ya da bebek şampuanı ile yıkıyor ve kurumaya bırakıyorum ancak bazen fırçalar kirliyken ani bir plan yapabiliyorum. Tıpkı dün olduğu gibi.

Günü evde geçirmeyi planlarken arkadaşımın telefon etmesiyle kendimi odamda, makyaj masamın önünde buldum. Göz makyajı yapmak istediğimde gerekli tüm fırçaların kirli olduğunu görünce de severek kullandığım MAC fırça temizleyici suya başvurdum ve sizler için fotoğrafladım.




MAC Brush Cleanser, 235 ML'lik kocaman bir şişede geliyor. Ben gramajına göre 37 TL'yi çok hesaplı buluyorum. Ürün uzun süre gittiği için gerçekten verdiğiniz paraya değiyor. 

Fırçaları yıkayıp kurutacak kadar vaktim yokken anlık temizlik için kağıt havluya biraz döküyorum ve kirli fırçayı selpağa sürterek önceki kullanımdan kalan kirleri, farları, eyelinerları temizliyorum. Ben bu ürünü sadece göz fırçalarım için kullanıyorum ancak gerçekten o anda bir pudra ya da allık fırçası kullanmam gerekiyorsa yine bu sıvıyla temizliyorum. Fondoten ve kapatıcı fırçalarımı ise tüylerinin yıpranmaması ve bakteri biriktirmemesi, yüzümde akne vs. yapmaması için antibakteriyel sabun dışında bir şeyle temizlemiyorum.




Yukarıda gördüğünüz fırça kirli bir MAC 239.




Bu da yaklaşık 10 saniye içerisinde temizlenmiş hali. Göründüğü kadar ıslak değil, 5 dakika sonra kullanıma hazır. :) Sizin fırça temizleme için pratik yöntemleriniz neler?

Bu ürünü buraya tıklayarak inceleyebilir, satın alabilirsiniz. Mutlu haftasonları!


Twitter: urfacemycanvas8



Görkem Karman

14 yorum:

  1. Bende elimde fırça temizliyicim olmadığı zaman Lorealin 3 etkili makyaj temizleme suyuyla temizliyorum far fırçalarımı aynı işi görüyo ama tabiki en güzeli yıkamak :)

    YanıtlaSil
  2. Wow süpermiş :) ben çok tembelim fırça temizleme konusunda ama senin yazıdan sonra bildiğin gaza geldim :) umarım bu tembelliğim geçer

    YanıtlaSil
  3. Benim su degmeyince temizligi içime sinmiyor için o yüzden sampuan veya la roche yüz yıkama jeli ile yıkıyorum.

    YanıtlaSil
  4. günaydın ben fırçalarımı bebe şampuanıyla yıkıyorum bu ürünü biliyordum ama kullanmamıştım en kısa sürede bu üründen alıyorum çok pratik

    YanıtlaSil
  5. Bende bir kaç ay önce bu temizleyiciyi aldım ancak hala dolapta bekletiyorum.Hemen çıkarıp denemeli o zaman :)

    YanıtlaSil
  6. pratik bir ürün bence ben her makyajdan sonra fırçalarımı bununla iki dakikada temizliyorum.
    iki haftada bir de dalinle yıkıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Mac fırça temizleyinin bir özelliği de dezenfektan olması, bu nedenle Real Techniques expert face brush ( sık yapısı yüzünden fırça temizleyiciyi resmen içiyor. :) ) hariç antibakteriyel sabun kullanmıyorum. Senelerdir fırça temizleyicisini kullanıyorum ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi sabun veya başka temizleyiciler kullanan arkadaşlarımın fırçalarını görünce anlıyorum. Ayrıca bu ürünü fırçalardan su ile durulayıp, uygun şekilde kurutuyorum. Bu şekilde 2007 senesinden beri kullandığım fırçalar var ve hiçbir sorun yaşamadım. Fırçayı yıpratan, kıl döktüren, şekilini bozan olayların kullanım, saklama ve yanında taşıma şekli olduğunu düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Ben bunu neredeyse 3 yıl kadar önce bir arkadaşıma aldırdım Amerika'dan ve hala yarısı falan duruyor. Bana bir türlü pratik gelemedi ya da ben "çok uzun zamanım yok ama hemen yıkamam lazım" anlayışını edinemedim. İlla ki bütün fırçaları alıp yıkanmaları gerektiğini düşündüğüm kadar kirlendiklerini gördüğümde elimde şampuanla yıkamasam olmuyor :)) Bunu da başta böyle peçete yöntemiyle değil, bir kabın içine biraz koyup fırçaları içinde kirlerini iyice atana kadar çalkalayarak kullanmıştım, o yöntemi çok da makul bulmamış olmalıyım ki sonra elim bir daha hiç gitmedi :))

    YanıtlaSil
  9. Bu tarz temizleyiciler gerçekten kurtarıcı oluyor.Yakında bende almayı düşünüyorum.Böyle bir şeyi bizimle paylaştığın için teşekkürler.
    Blogunu severek takip ediyorum.Geçen günde kuzenimle ben blog açtık bir bakarsan seviniriz:
    cousinsontheblog.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Bugün fırçalarımı temizledim bende ve birden aklıma acaba Görkem nasıl temizliyor sorusu geldi, bir girdim ki bloga böyle bir yazı yazmışsın :) bende antibakteriyel sabun kullanıyorum daha çok, öyle çok fazla göz makyajı yapan bir insan olmadığımdan işim daha çok büyük fırçalarla :)

    YanıtlaSil
  11. Best cleanser I've ever tried, non replacable, but still I want to give achance to Parian spirit.

    YanıtlaSil
  12. bu ürünü bugün aldım, eve geldim bir baktım ürünün yazısı :) az önce ben de tıpkı senin anlattığın gibi temizledim. hatta Sephora'dan parfümümü yanımda taşımak için küçük boyutlu parfüm şişesi almıştım ama parfümler açılmadığı için kullanmadığım küçük parfüm şişesine birazını koydum. artık benim için spreyli oldu bu ürün :D

    YanıtlaSil
  13. Bu ürünü bir sene önce almıştım. Ve hala bitirmedim. :)
    Aslında kokusu fln pek hoşuma gitmiyor ancak acil durumlarda kurtarıcım oldu kendisi kesinlikle. Genelde fırçalarımı yıkamayı tercih etsem de yeri geliyor bir fırçamı kısa sürede kullanmak istiyorum ama kirli oluyor vs. Ben fısfıslı bir şişeye içine su katarak koydum.O şekil de gayet iyi iş görüyor.

    YanıtlaSil
  14. Bence de hem MAC için hem de genel anlamda hesaplı bir ürün.

    YanıtlaSil