Kırmızı Ruj || Embracing The RED LIP!







Kısa bir aranın ardından yeniden merhaba! Youtube, mail ve blog yorumlarında en çok istek alan yazıyı nihayet yazıyorum. Aslında bundan yaklaşık 1 sene önce blogumda kırmızı ruj sürmekle ilgili bir yazı paylaşmıştım. O yazıyı incelemek isteyenler BURAYA tıklayabilir, benim kırmızı ruj kanunlarımı ve nasıl uyguladığımı öğrenmek isteyenler ise okumaya devam edebilirler. 

Hello ladies, I'm back! I finally have the time and the chance to blog about my most requested post. Well, I've already talked about wearing a red lip on a blog post that I wrote a year ago. You can CLICK HERE to read it. You can scroll down to see what red lip rules I have and how I apply it!




Kırmızı ruj... Bazen fazla iddialı, bazen kaçınılmaz, bazen korkutucu, bazen de ihtiyaç. Her kadının koleksiyonundan mutlaka geçmiştir, geçmelidir. Açıkçası ben ne yaşıma, ne de ince dudaklarıma bir türlü yakıştıramadım. Yine de yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir MAC Russian Red adında harika ötesi mat bir rengi çekmecemde tutuyorum. Şu ana kadar en fazla 5 kez sürüp dışarıya çıkmışımdır. İlla koyu ruj sürmem gerekirse mat bordo olan MAC Diva, ya da vişne çürüğü Captive'den giderim hep, ancak dediğim gibi kırmızı her kadında olmalı diyerek almıştım, nadir de olsa kullanırım. Peki nasıl uygularım? 

1) TEMİZ, NEMLENDİRİLMİŞ VE RENGİ DENGELENMİŞ CİLT

Kırmızı ruj odak kraliçesidir. Yüzdeki tüm kırmızılıklar, kusurlar ve dikkat dağıtıcı en minik leke bile kapanırsa, ruj daha da ön plana çıkar ve göz yormaz. Ben nemlendirici olarak, ışıltılı bir baz olan MAC Strobe Cream'i kullandım. Bu bazı, MAC 130 fırçamla tüm yüzüme yaydım. Üzerine L'oreal Lumi Magique Fondotenimi, nemlendirdiğim Beauty Blender'ımla yüzüme uyguladım. Göz altlarımı ve yüzümdeki ufak lekeleri Bobbi Brown Creamy Corrector ve Real Techniques Domed Shadow Brush ile kapattım.




2) İDDİALI AMA İDDİASIZ GÖZLER

Dudak hariç yüzdeki her bölge geri planda kalmalı, evet. Ancak sadece maskara ve kapatıcıyla yetinmek istemeyen, görünümü biraz daha tok tutmak isteyenler için kırmızı ruju, göz makyajıyla birlikte nasıl kullandığımı da gösterip bir fikir vermek istedim. Göz kapaklarıma baz olarak MAC Soft Ochre Paint Pot'u Sigma kapatıcı fırçamla yaydım. MAC 217 fırçamla MAC Soba farı tüm göz kapağıma gelişi güzel dağıttım. Özellikle 217 fırçamı kullandım, çünkü kendisi hafif tombul bir karıştırma fırçası ve asıl amacı dağıtma olduğu için renkleri yoğun bir şekilde uygulamıyor. Soba adlı far ise son favorilerimden. Rengi biraz Patina'ya benziyor (palette hemen yanındaki renk), ancak daha ışıltısızı ve daha sarı tonlusu. Gözlerden devam edelim. Kaşlarımı 266 fırçamla Charcoal Brown'la doldurdum ve 217 fırçamı bu kez Charcoal Brown'a hafifçe değdirip bu koyu kahve farı göz kapaklarımın katlanma yerine dağıttım. 




Üst kirpik diplerime boydan boya Clinique Cream Shaper For Eyes göz kaleminin Mink rengini sürdüm. Alt kirpik diplerime ise gözlerimde kullandığım 2 farı karıştırıp MAC 212 fırçamla yaydım. Maskara olarak Rimmel London Lash Accelerator Endless maskaramı kullandım. Dudaklarımı EOS Lip Balm ile nemlendirdim. Kullanacağım ruj epey mat olduğu için bu adımı atlamak olmazdı.




3) SABİTLENMİŞ VE BRONZLAŞMIŞ YÜZ

Işıl ışıl bir teni herkes sever, ama parıldayan bir T bölgesini asla. Rimmel Stay Matte pudram ve Real Techniques Blush Brush ile alnım, çenem ve burnumu hafifçe sabitledim. Yüzde allık yerine bronzer kullandım. Sleek Contour Kit'deki bronz pudramı MAC 187 fırçamla şakaklarıma, elmacık kemiklerime ve çene altıma yaydım. 




4) MİNİK DOKUNUŞLAR

Hiç kimse annesinin karnından ip gibi düpdüzgün koyu renk ruj sürerek çıkmıyor elbet, ancak bazılarımız bu konuda benim gibi biraz daha yeteneksiz oluyor. Bu adımda ufak tefek hileler bize yardım ediyor. İlk olarak şu anki rengimden bir ton açık olan MAC Studio Finish kapatıcımı Real Techniques eyeliner fırçama alarak dudaklarımı dıştan çerçeveledim. Bu onları biraz da olsa kalın göstermeye ve dudağın kendi kontürünü ortaya çıkartmaya yardımcı oldu. Daha sonra The Balm Mary Lou aydınlatıcımı serçe parmağımla dudak pamukçuğu (sanırım böyle deniyor) bölgesine yaydım. MAC Cherry dudak kalemimle dudaklarımı çerçeveledim ve hatta içlerini boyadım. Daha sonra Real Techniques Detailer Brush ve MAC Russian Red'le dudaklarımı kızartmaya başladım. Fırçayla uygulamam bitince, direkt olarak ruju dudaklarıma bastırarak biraz daha kalıcılık ve renk sağladım. Son adım olarak yine kapatıcı ve eyeliner fırçamla yaptığım minik hataları düzelttim.

Kan kırmızı çok iddialı ve feminen dursa da, söz konusu koyu ruj olunca bordo ve vişneler benim için bir adım önde, ancak kendimce sizlere kırmızıyı da göstermek istedim. Biz ince dudaklılar da ufak tefek hilelerle istediğimiz renk rujları sürebiliriz. Bu işte önemli olan sabır ve deneme ile kazanılan el alışkanlığı. Umarım bu yazıyı beğenmişsinizdir. Lütfen yorumlarınızı bana iletmeyi unutmayın. Herkese sevgiler!


*Minicik bir not: Bloga yazamadığım süre boyunca kendimi çok eksik hissettim. İşi asan, okulu kıran biri gibi sorumsuz hissettim ve yazmanın ve sizlerin yorumlarının hayatımdaki yerini bir kez daha anladım. Ben hep yazayım, siz de hep okuyun, olur mu? Mutlu haftalar! :)


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





Görkem Karman

23 yorum:

  1. Geri dönmene çok sevindim, yazılarını özlemiştim! Çok güzel yazmışsın, dudaklarımı kapatıcı ile çevrelemeyi denememiştim. :–)

    YanıtlaSil
  2. Senin yazamadığın dönemde bende bir eksiklik hissettim gerçekten alışkanlık olmuş blogunu okumak, özlemişim!
    Sen yazmayı bırakmadığın sürece bende okumayı bırakmayacağım söz:)
    Yalnız russian red'i çok güzel uygulamışsın süper gözüküyorsun burdan:) Kendime hiç yakıştırmamıştım russian red'i, kaç defa denedim olmadı, neyseki artık yok kendisi:)) Ben sanırım daha çok pembelik içeren kırmızıları seviyorum, çok iddialı durmuyorlar kullanması kolay. Yine sende görüp deneyince bayıldığım ve aldığım captive gerçekten çok çok güzel, sayende teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da her ne kadar zor ve iddialı gelse de inatla çekmecemde tutuyorum Russian Red'i :))

      Sil
  3. Valla ben seve seve okuyorum hatta bir kac yildir okudugum bloglarin onune gectin diyebilirim.bu arada macten pink swoon allik ve allik paleti aldim.online aldigim icin bilmiyordum nasil bir sey oldugunu.bu palet icin bir de dis palet almam gerekiyormus.hangisini almalıyım online sayfasindaku seffaf kapaklu paketlerden.yardimci olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Gerekli olan aparat şu -> http://www.maccosmetics.com.tr/product/1556/22063/Products/Aksesuar/Pro-Palette/Pro-Palette-Blush-x6-Insert/index.tmpl

      Sil
    2. Yok bundan aldim zaten birde bunu seyahatlerde falan tasiyabilmem icin seninde farlarini koydugun seffaf kapakli paletlerden almam gerekiyormus.ama bilmiyorum yangisini alacagimi.iki çeşidi var.kusura bakma seni de yoruyorum

      Sil
  4. Şu ikinci fotoğraftaki gülüş.. Ayy çok enerjik ve mutlu bir yazı olacağını baştan hissedip bütün yazıyı ben de gülümseyerek okudum öyle ^_^ Ben kendime hiçhiç yakıştıramıyorum kırmızı ruju, doğru tonu bulmak da önemli ama tipim çok minyon, bir de kırmızı ruj sürünce.. Ama sana çok yakışmış, özendim doğrusu :)

    Çok güzel bir yazı olmuş her zamanki gibi, her yazını merak ve heyecanla bekliyorum ben de diğerleri gibi. Cidden bir boşluk oluyor okuyamadığım zamanlarda.. :)

    YanıtlaSil
  5. Yokluğunu ben de hissettim Görkem, evet sen hep yaz biz de hep okuyalım. Ruj da çok yakışmış, çok beğendim daha çok sürebilirsin :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinizi sağlık çok güzel olmuş...bordo tonlarda size çok yakışır...mac 130-187 ile real tecniques stippling brush ı kıyaslayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. ayyy kuzum ne çok yakışmış.Hep sür.Özlemişim seni :)

    YanıtlaSil
  8. ben de incecik dudaklarıma ve bembeyaz tenime hiç yakıştırmıyorum kırmızıyı ama güzelim kırmızı tonlarını görünce de insan sürmek için özeniyor hep. bir mac'e girip hep merak ettiğim şu russian red ve ruby woo'yu ruju almadan önce denemeye bile çekiniyorum :) yazdıkların benim için denenecek bir yeni yöntem daha. bu arada bildiğim kadarıyla russian red her tene uyabilecek bir kırmızı olarak anılıyordu denemekten çekinmeyin kızlar benim gibi :D

    YanıtlaSil
  9. Senin yazılarını okuyunca kendimden utanıyorum desem yeridir.Ne güzel hergün yazıyorsun ben tembellikten ölücem :))

    YanıtlaSil
  10. kırmızı ruj gayet hoş durmuş ayrıca bronz görünüm saç rengine de kaş rengine de çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  11. Yaaaayyyyy B-) Yeni yazi yazdığın zaman veya video yükledigin zAman küçük bir cocuk gibi seviniyorum hic bikamadan usanmadan okurum yazilarini yeterki yaz B-) :-D
    Macin Russian redini cok begenerek aldim ama hicc kullanmadim yakisdiramadim daha dogrusu. Birde senin gibi deniycem belki daha guzel bit sonuc cikar :-)

    YanıtlaSil
  12. hep yaz hep hep hep özledik :)) kırmızı ruj harikaaa yakışmış

    YanıtlaSil
  13. uzun süredir okuduklarım içinde en güzel, en bilgi verici ve en içeriği bol yazındı kesinlikle. bayıldım bu yazıya. ara vermek yaramış mı ne :)
    biz hep okuruz görkemciğim sen yeter ki yazmaya devam et :)

    YanıtlaSil
  14. Sen yokken bende senin tüm videolarını ve bazı blog yazılarını okudum ve hayran kaldım.Kırmızı rujdan bahsetmişsin,bence kırmızı ruj her kadının çekmecesinde olması gereken bir kozmetik ürünü.Bende senin gibi dudaklarıma kırmızı sürmekten hoşlanmam daha çok pembe tonları sürerim :) Aslında kırmızı ruj biraz avantajlı bir renk.Kadınlar bu rengi sürdükleri zaman insanların odak noktalarını dudaklarına toplarlar ve yüzdeki diyer kusurlar küçük bir nebze olsada insanlar tarafından görülmeye bilir.Senin kırmızı ruju kullanma şeklinide sevdim.Neyse ben çok konuştum galiba Görkem abla :)

    YanıtlaSil
  15. Şahane olmuş :)) uygun kirmiziyi bulur bulmaz uygulayacagim.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    loreal fondöteninin rengi-numarası nedir öğrenebilir miyim? Ben de senin gibi açık beyaz tenliyim, genelde markalarda tenime uygun fondöten bulmakta zorlanıyorum. Şu ana kadar kullandıklarım içinde en iyisi nars renkli nemlendiricinin finland tonuydu bir de dior forever 010 numaralı pudrası. Bu durumda Loreal Lumi fondötenlerde hangi rengi kullanmalıyım sence? Teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar cok begenıyorum blogunu aslında ben takıp edıyordum ama yorum atmaya cesaret edemıyordum ama senın sayende yorum yazmak ıcın cesaret geldı :) makyaj sabıtleyıcı olarak ne onerırısın Gorkem abla benım cıldım kuru ve cabuk akıyo makyajım sımdıden sana cok tesekkur edıyorum

    YanıtlaSil
  18. mac 212 firca ile bir video beklemekteyim :)

    YanıtlaSil