MAC 116 Allık Fırçası



Erkek arkadaşımın hediyesi olan bu fırçanın ilk bakışta sıradan bir allık fırçası gibi durduğunu biliyorum ve yaklaşık 1,5 senedir kullanmama rağmen farkını daha yeni yeni anlıyorum. Başka hiç bir fırça en pigmentli ve ya hafif allıkları bu kadar homojen uygulayamıyor. 




Şekil olarak MAC 224'e benziyor, ancak boyut olarak 5,6 kat büyüğü tabii ki. Konik şekli sayesinde fırçanın ucuna istediğim pudra allıktan ufacık bir miktar alıp, fırçanın tombikleşen yeriyle yayıyorum. Ve mükemmel sonuç!




Keçi tüyünden yapılmış bu fırçada hiç tüy dökülme sorunu yaşamadım. MAC'in fırçalarının tüy kalitesi ve saplarının ince ve şık olması çok hoşuma gidiyor ve bütün MAC fırçalarımı çok seviyorum. 




İlk alındığında daha sıkı ve ufak görünen bu fırça kullanıldıkça açıldı ve bu şekli aldı. Uzun lafın kısası; benim şu ana kadar en memnun kaldığım allık fırçam 116 oldu. Pudra ve ya toz highlighter için de kullanılabilir ama ben yalnızca pudra formüllü allıklar için kullanmaya devam edeceğim. Bana hediye geldiği için ve İtalya'dan alındığı için Türkiye fiyatını bilmiyorum ama tahminimce 75 TL civarıdır diye düşünüyorum.

Sizin favori allık fırçanız hangisi?



Görkem Karman

18 yorum:

  1. RT Blush Brush'ı seviyorum; ama, daha iyisi olabilir diye düşünüyorum. Henüz favori bir allık fırçam yok yani :) Fikir için teşekkürler ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh RT Blush Brush hep aklımda! cloud010beauty'den bir sonraki siparişim o olacak:)

      Sil
  2. bende allık fırçası almak için gittiğimde 129 önermişlerdi onu almıştım.
    Aslında ne zamandır bu fırça da aklımda, sürekli fırça almaya gittiğimde almaya yelteniyorum ama mac'deki mua bence gerek yok 129 varmış diyor vazgeçiyorum başka fırça alıyorum, ama sanırım tekrar aklıma girdiniz :) yeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında haksız da sayılmaz, 129 da 116 gibi hem pudra hem allık için ideal, 116yı almak biraz gereksiz olabilir ama ben olsam alırdım herhalde, sırf koleksiyonculuk için bile Mac'in tüm fırçalarını alabilirim:)

      Sil
    2. Evet aslında orası öyle ama 129 benim yüzüm için biraz fazla büyük gibi, kullandıkça ve yıkandıkça daha da genişledi. Ayrıca fırçalarımı yıkamaya çok üşeniyorum ve bu sebeplerle bir tane de 116 alsam fena olmazmış sanki :) Birde merak ediyorum acaba mac yılbaşı koleksiyonlarından bir şeyler aldınız mı ya da almayı düşünüyor musunuz?

      Sil
    3. O zaman 116'yı almanız şart olmuş:) ben bu yılbaşı/holiday koleksiyonu olayına ısınamadım bir türlü galiba:( hiç denemedim ne limited edition olan ürünleri ne de böyle koleksiyonları, ben kalıcı ürünleri koleksiyonuma katmaya çalışıyorum:)

      Sil
  3. Ben de çok seviyorum Mac fırçaları, hatta yılbaşı setlerine bakmaya gittim, fırça setlerine de baktım ama beğenmedim, ve gözüme kestirdiklerime belli zaman aralıklarıyla almaya karar verdim, sınırlı üretim ve sentetik fırça alacağıma her fırçam olmasın ama oldu mu güzel olsun diye düşünüyorum, allıkta 129 kullanıyorum, aslında 116 da iyiymiş, hem kontorde veya aydınlatıcı uygularken bu fırça daha kullanışlı olur gibi geldi,görüşmek üzere,Başak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 129 kontur için fazla büyük, 116 hem pudra, hem allık, hem kontur hem de toz aydınlatıcı için daha iyi olabilir:)

      Sil
  4. Ben de 109 almayı planlamıştım. Bu yazıyı okuyunca kafam karıştı. Allık için ve işlevselik açısından 109 mu 116 mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben detay vereyim, karar size kalsın:) 109'u likit fondoten, mineralli pudra, allık, bronzer, pudra için kullanabilirken, 116'yı allık, pudra ve toz highlighter için kullanabiliyoruz. Ben de iki fırça da var, ama 116 allık için şekil olarak daha uygun sanki.

      Sil
    2. Bugün dayanamayıp MACa gittim ve yarım saat zaman geçirip elimde 129 ile çıktım. Ben niye böyleyim yea :/

      Sil
    3. Çok güldüm:D ben de öyleyim çok iyi anlıyorum:)

      Sil
  5. Bu durumda 116 almam daha mantıklı görünüyor. Ya da ikisini de alayım yea :D Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Hi there excellent website! Does running a blog like
    this take a lot of work? I have very little knowledge of
    computer programming but I had been hoping to start my own blog soon.
    Anyhow, if you have any ideas or tips for new blog
    owners please share. I understand this is off subject however I simply needed to ask.
    Thanks!

    My homepage; click here

    YanıtlaSil
  7. merhaba görkem ben kontör/allık uygulamak için bir fırça arıyorum. MAC de bir mua 109 önerirken diğer 116 önerdi kafam karıştı sen hangisini tavsiye ederdin? fondoten için başka fırçam/bb süngerim var

    YanıtlaSil
  8. görkem yorumumu gördün mü? arkadaşıma bayramda aldıracağım ;) usa'deki elca benzeri bir yere gitcek mac'in cco suna siparişlerim arasına fırça eklemek istiyorum;) yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi farkettim ve kesinlikle 109 ya da 168 :)

      Sil
  9. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

    YanıtlaSil