5 Dakika / 5 Minutes! (FOTD)



Bugünü evde Doğa'yla geçiriceğim için (OLEY!) hafif ve çabuk bir şeyler yapmak istedim. Aynı zamanda çok yorgun ve kızarık gözlerim olduğu için aydınlık bir görüntü elde etmeyi amaçladım.

Since I'm going to spend my day with my little cute Doğa at home, I wanted something very quick but also natural. I also wanted to get rid of my bloodshot eyes and make my eyes pop with a brighter look.




Yüzümü yıkayıp temizledikten sonra cildimi Biotherm Aqua Source Rich Cream For Dry Skin ile, göz altlarımı ise MAC Mineralize Charged Water Eye Cream ile (Krem hakkındaki detaylı yazı BURADA ) nemlendirdim ve 5 dakika bekledikten sonra çenem ve burnumun etrafındaki kızarıklıkları Bourjois Healthy Mix (52) kapatıcımla hafifçe kapattım.

After washing my face, I moisturized it with my Biotherm Aqua Source Rich Cream For Dry Skin and moisturized my under eye area with MAC Mineralize Charged Water Eye Cream (Click HERE for the detailed review of this cream). Waited for about 5 minutes and concealed my redness around my chin and my nose with my Bourjois Healthy Mix Concealer (52).




Göz kapaklarımı ve kirpik diplerimi Urban Decay Primer Potion'la makyaja hazırladım. Geniş bir far fırçasıyla MAC Brule'yi tüm göz kapağıma ve kaş altıma yaydım. Daha sonra Omega farı MAC 217 fırçama alarak göz kapağımın katlanma yerine hafifçe yaydım. Sıcak bir kahve olan MAC Handwritten'ı ise açılı bir fırçaya alarak alt ve üst kirpik diplerime eyeliner olarak sürdüm.

Primed my eyes with Urban Decay Primer Potion. Put MAC Brule all over the lid with a large fluffy brush. Got some Omega eyeshadow on the tip of a MAC 217 brush and applied it on to my socket lines. Used MAC Handwritten with an angled brush on my top and bottom lashline as eyeliner.




Yine Omega ve temiz bir açılı fırçayla kaşlarımdakş boşlukları doldurdum. Gözümün içine aydınlık bir görüntü için MAC Chromagraphic Pencil NC15-NW20 yi çektim. Kirpiklerimi kıvırdım ve Bourjois Volumizer ve Clinique Bottom Lash Mascara'yı uyguladım. 

Omega and another angled brush for my brows. For a brighter effect, I lined my waterline with MAC Chromagraphic Pencil NC15-NW20. Curled my lashes and used my Bourjois Volumizer and Clinique Bottom Lash Mascara.




Göz altlarımı MAC Studio Finish Concealer (NW20) ve Real Techniques Deluxe Crease fırçam ile kapattım. Allık olarak MAC Fleur Power'ı MAC 116 fırçamla uyguladım. (Fleur Power allık detaylı yazısı için BURAYA tıklayın.) Dudaklarda da doğal bir ton olan Patisserie'yi tercih ettim. 

Concealed under my eyes with MAC Studio Finish Concealer and my Real Techniques Deluxe Crease Brush. For the blusher; MAC Fleur Power (Detailed review is HERE ) with my MAC 116 brush. For the lips, something natural; MAC Patisserie.






Siz bugün neler kullandınız?

What makeup did you use today?



Görkem Karman

14 yorum:

  1. Son foto çok sevimli :) Ben de senin gibi kasmadan FOTD fotosu yapmaya çalıştım kendime, çok yapay oldum :))

    Ben bugün neler kullandım?
    - LRP Hydraphase nemlendirici ve göz altları için Biotherm Age Fitness Power2 (bakım)
    - MAC Paint Pot Painterly
    - The Balm nude'tude paletten Sultry tüm göz kapağına, Silly crease ve gölge içn, eyeliner olarak Avon SuperSchock Blackberry göz kalemi kullandım. Lancome Hypnose Precious Cells 02 densifying brown rimelim. Kaşlarımı Flormar kaş kalemi ve Benefit SpeedBrow jel ile düzelttim.
    - Göz altlarımı DiorSkin Nude 001 Ivory ile kapattım
    - Cildimdeki kızarıklıkları Maybelline Affinitone concealer ile kapatıp, MAC Select Sheer Powder geçtim. Üzerine Max Factor Chestnut allık sürdüm.
    - Dudaklara lip balm ruju sürüp çıktım :)

    Epey doğal bir görünüm oldu, özellikle ilk kez kullandığım MF Chestnut'un ciltteki duruşunu sevdim :)

    Sevgiler, Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım, MF ı sevdiğine sevindim:)

      Görkemcim ben çok hafif tutmadım cildimi.
      Mevsimsel geçişten dolayı cildim yağlanıyor,Bioderma Sebium AI nemlendirici olarak,
      EL Double Wear fondöten Sigma F80 fırça ile,
      Mac Stuio finish ve Lancome Effacernes i karıştırıp goz altlarıma,
      Vichy Dermablend cilt kızarıklıkları ve minik kusurlar için concealer olarak,
      Allık Inglot krem allık 82 rengi
      Maskara Dior Iconic
      Farlar Sleek Palet
      Eyeliner Rimmel Gel eyeliner
      Ruj Victora Secret
      En çok ben ürün kullanmışım... ama çok seviyorum böyle uğraşmayı, yaparken o kadar çok ürünmüş gibi gelmiyor :)

      Sil
  2. Ayrıca özellikle son gidişimde bana tamamen yanlış renk ve yapıda kalemler ısrarla önerildiği ve memnun kalmadığım için artık MAc' e pek uğramak istemesem de... Chromagraphic Pencil NC15-NW20 kaleme bayıldım. Güzel gözlerinde daha da bir güzel durmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öncelikle:) bu Mac çalışanlarından ben de payımı aldım, aynı şekilde uzunca bir süre uğramam gibime geliyor:(

      Sil
  3. çok doğal ve hoş bir makyaj olmuş :)
    ben de son fotd fotosuna bayıldımm :)

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım :) Bu makyaj tam sevdiğim gibi, çok doğal ve klas, çok sevdim cidden :)
    Ben bugün missha bb cream, bobbi brown concealer, max factor bronzer kullandım yüzüme. Gözlerime ise inglot paletimden iki ayrı farla kahve tonlarında çok hafif gölgeli bir makyaj yaptım. L'oreal voluminous rimelle tamamladım, ruj sürmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) l'oreal'in rimellerini ben de denemek istiyorum!

      Sil
  5. göz altınızdaki kreme kadar ayrıntıyla anlattığınız için teşekkürler hele o son foto çook şeker :)) bu arada ürünlerin fiyatlarıyla ilgili aşağı yukarı bir bilgi verirseniz bizde deneme şansına erişiriz.Mesela o mac marka göz içine çekilen kalemin numarası ve fiyatı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle teşekkürler bu tatlı yorum için:) Mac'in kaleminin numarasını yazmıştım aslında 'nc15-nw20' chromagraphic pencil diye geçen çok amaçlı bir ürün ancak çok uzun zaman önce aldığım için fiyatları hatırlayamıyorum :(

      Sil
  6. Merhaba Görkem! Blogunu dün keşfettim ve bayıldım sana, tarzına (özellikle saç rengine)..Nedense bugün de kendimi Mac'te buldum :) özellikle bu kalemden almak istiyordum ama palladium şubesinde kalmamıs :(

    Takipçinim arık
    Sevgiler
    Seçil
    xo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim bu tatlı yorum için:) Palladium Mac'teki herşey hemen tükeniyor, ben İstiklal Caddesi'ndeki Mac'ten almıştım. Orası Pro Store olduğu için fazla fazla oluyor:)

      Sil
  7. I constantly emailed this website post page to all my contacts, since if like to read it afterward my contacts will too.


    Review my blog :: click here

    YanıtlaSil
  8. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

    YanıtlaSil